News55 > Nyheter

Saturday, 19 September, 07:52

News55 - 15 sep 20 kl. 09:06

Äldreboenden öppnar för besök – ”nödvändigt”En av Sveriges hårdaste coronarestriktioner upphör. Från och med 1 oktober hävs det nationella besöksförbudet på äldreboenden, meddelar regeringen. Beslutet är underbyggt av bedömningar från Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten. – Jag skulle säga at. .
Läs mer på News55
Läs mer om:
Sveriges, Socialstyrelsen, Folkhälsomyndigheten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äldreboendenöppnar för , besök, nödvändigt
Barometern - 30 apr 20 kl. 23:57

I backspegeln – engelska storlag besökte Oskarshamn: ”Fullständigt otänkbart i dag”

Newcastle, Everton och Crystal Palace på besök i Oskarshamn. Låter det orimligt? För inte så länge sedan var det verklighet.

Nyan - 29 jul 20 kl. 11:55

Nya riktlinjer för besök på äldreboende

Från och med första augusti gäller nya riktlinjer för besök på äldreboenden. Enheterna får ordna besök från närstående efter anvisningar från Institutet för hälsa och välfärd (THL), enligt en ny rekommendation från landskapsregeringen.
Anvisningarna består bland annat av begränsningar i antalet besökande, ett säkerhetsavstånd på ett till två meter, samt att mötet ska avtalas på förhand.

Världen Idag - 13 aug 20 kl. 16:40

Socialministern: Besöksförbudet är nödvändigt

Besöksförbudet på äldreboenden är nödvändigt för att skydda de äldre från coronasmittan. Det säger socialminister Lena Hallengren (S) till Världen idag. – Vi kommer lätta på restriktionerna så fort det är möjligt, säger hon..

Vestmanlands Läns Tidning - 15 sep 20 kl. 18:00

Tidsbokning kan bli nödvändigt när äldreboenden öppnar: ”Vi klarar inte en anstormning”

Besöksförbudet på landets äldreboenden hävs vid månadsskiftet. Det beslutade regeringen på....

Barometern - 22 maj 14 kl. 07:16

Äppelvägen har ständigt lång kö

Många vill ha plats på Äppelvägens äldreboende. Kön är alltid lång. Men det innebär inte att något nytt äldreboende planeras.

BT - 11 mar 20 kl. 16:28

Anhöriga uppmanas att inte gå in på äldreboenden

Marks kommun vill begränsa besöken vid äldreboendena på grund av Coronaviruset. Anhöriga uppmanas via anslag i entrén att inte gå in om det inte är nödvändigt..

Kristianstadsbladet - 21 mar 14 kl. 11:51

Nödvändigt bygga fler äldreboenden


Röster höjs nu för att kommunerna måste börja bygga nya äldreboenden.Som TT rapporterat fortsätter kommunerna att minska på antalet platser. De senaste fem åren har 6 000 platser försvunnit.

Helsingborgs Dagblad - 21 mar 14 kl. 11:56

Nödvändigt bygga fler äldreboenden

Röster höjs nu för att kommunerna måste börja bygga nya äldreboenden. Som TT rapporterat fortsätter kommunerna att minska på antalet platser. De senaste fem åren har 6 000 platser försvunnit.

NT - 21 mar 14 kl. 11:51

Nödvändigt bygga fler äldreboenden

Röster höjs nu för att kommunerna måste börja bygga nya äldreboenden. Som TT rapporterat har 6 000 platser försvunnit de senaste fem åren. "Systemet går på knäna", säger äldreforskaren Mats Thorslund.

BT - 21 mar 14 kl. 11:51

Nödvändigt bygga fler äldreboenden

Röster höjs nu för att kommunerna måste börja bygga nya äldreboenden. Som TT rapporterat fortsätter kommunerna att minska på antalet platser. De senaste fem åren har 6 000 platser försvunnit.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.