Nyteknik > Teknik

Saturday, 19 September, 01:04

Nyteknik - 15 sep 20 kl. 16:03

Forskarnas svampläder ska vara mycket likt äkta skinnFlera lärosäten har samarbetet kring utvecklingen av ett konstläder skapat av svampmycel. Utseendet och känslan sägs ligga väldigt nära originalet..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Forskarnas, svampläderska vara mycket , likt, äkta, skinn
Nyheter 24 - 21 feb 14 kl. 18:53

Forskarnas nya hälsosamma korv: innehåller bajs från barn

SPANIEN. Känner du dig tjock, ledsen och lite inflammerad i de mörka vintertiderna? Då kanske en korv med inslag av bebisbajs skulle kunna muntra upp dig.

Expressen - 02 jun 20 kl. 10:15

Forskarnas krav på Tegnell: Sverige blöder – styr om nu

Epidemiologiprofessor Tove Fall har tidigare kritiserat att Sverige inte testar fler. Nu har hon tillsammans med fyra andra forskare skrivit på SvD:s debattsida – och kräver att Sverige ändrar taktik och börjar med mer tester, smittspårning och isolering.”Sverige blöder under pandemin, både mänskligt och ekonomiskt”, skriver gruppen..

Skånskan - 08 jan 16 kl. 12:00

Bröder visar nya fakta med sepsis

lund Forskargrupper i Lund och schweiziska Zürich har utvecklat ett sätt att med masspektrometri mäta hur allvarlig sepsis (blodförgiftning) patienten har drabbats av och vilka organ som har skadats.– Vi använder blodet som en spegel som visar vad som händer i kroppen, säger Johan Malmström, biomedicinare och en av forskarna bakom den nya metoden.
Den går ut på att med hjälp av masspektrometri (ett instrument för bestämning av enskilda positiva eller negativa joners massor) mäta hundratals proteiner i ett enda blodprov.

Nyteknik - 23 mar 18 kl. 15:18

Forskarnas uppfinning kan rädda dieseln

Dieselförbud hägrar i världens städer – men nu har brittiska forskare utvecklat en lösning som gör avgaserna rena. I det första testet fångade systemet 98 procent av bilens NOx. Tekniken kan lanseras inom två år..

VA - 07 sep 18 kl. 13:27

Forskarnas nya vapen i kampen mot fetma: AI och satellitbilder från rymden

Amerikanska forskare intensifierar kampen mot landets utbredda fetma med hjälp av ett nytt vapen – AI. Ett så kallat neuralt nätverk har undersökt 150 000 satellitbilder av sex amerikanska städer och funnit en slående koppling mellan avsaknad av exempelvis grönområden och förekomsten av fetma. .

Nyteknik - 30 nov 18 kl. 06:41

Är det här forskarnas nya oväntade vapen mot växthusgaser?

Mikrober, är det hjälten som träder fram i kampen mot växthusgaser?.

Skånskan - 03 dec 18 kl. 19:15

Forskarnas campus börjar byggas på ESS

lund Efter flera års planering startade på måndagen bygget av ESS Campus, den del av anläggningen där forskare, tekniker och annan personal ska ha sina huvudsakliga arbetsplatser. Även en teknikdel med laboratorier och liknande uppförs på campusområdet samt en entrébyggnad.Karin Svedin, som är projektledare för ESS Campus, uppger att planeringsgruppen sneglat på andra anläggningar för att se hur de löst personalutrymmena.

Blekinge Läns tidning - 28 jun 19 kl. 20:00

Forskarnas budskap: Köpfesten är över

"Fast fashion", snabbmode, inom alla områden har tagit vår konsumtion av kläder och prylar till en supernivå som mera drivs av livsstilsfaktorer än faktiska behov. Mycket slängs efter liten eller ingen användning. Här finns en stor potential att minska växthusgasutsläppen – utan att minska den faktiska levnadsstandarden..

Nyteknik - 12 nov 19 kl. 15:20

Forskarnas enkla lösning kan förutse blixtnedslagen

Deras algoritm har lärt sig vilket väder som ger åsknedslag. Enligt forskarna har systemet 80 procents träffsäkerhet – inom en radie på 30 kilometer, och ett tidspann på 10–30 minuter..

YLE - 05 mar 17 kl. 07:06

De gåtfulla runorna i Vörå I: Österbottens första viking

En finskhetskonspiration bland ledande vetenskapsmän – eller en svenskhetskonspiration bland österbottniska bönder och intellektuella? En brottsanmälan mot en amatörarkeolog – och en JO-anmälan mot en avdelningschef på Museiverket. I en tredelad artikelserie berättas historien om några stenristningar som antingen skriver om historien, eller också är Svenskfinlands mest fantastiska fall av historieförfalskning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.