Expressen > Nyheter

Tuesday, 22 September, 09:42

Expressen - 15 sep 20 kl. 15:49

Wasaline ställer in turer på grund av stormvarningWasaline kommer låta Wasa Express ligga i hamn i Vasa under torsdag och tills den befarade stormen har bedarrat. – Så kraftiga varningar och vindbyar som utlovas har jag inte sett sen jag började här, säger vd Peter Ståhlberg till Svenska Yle. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Wasa Express, Vasa, Peter Ståhlberg, Svenska Yle

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Wasaline, ställerin , turer, grundav , stormvarning
YLE - 10 dec 14 kl. 09:18

Wasaline ställer in turer p.g.a. storm

Färjetrafiken över Kvarken står idag. På grund av den hårda vinden och den annalkande stormen har Wasaline ställt in två av onsdagens avgångar, nämligen morgonavgången från Umeå och eftermiddagens avgång från Vasa. Till onsdagskvällen förväntas vinden avta, och tanken är att Wasa Express ska avgå från Umeå tidtabellsenligt kl 19.

YLE - 10 dec 19 kl. 12:41

Vinterstorm ställer till det för Kvarkentrafiken – Wasaline ställer in två avgångar

Wasaline tvingas ställa in morgonfärjan från Umeå liksom eftermiddagsbåten från Vasa på onsdagen. Säkerheten måste komma först, säger VD Peter Ståhlberg inför stormen som väntas driva upp rejält höga vågor..

YLE - 15 sep 20 kl. 11:13

Wasaline ställer in turer på grund av stormen: ”Så kraftiga varningar och vindbyar har jag inte sett"

Varning för nordlig storm på Kvarken från onsdag kväll..

YLE - 26 maj 15 kl. 04:53

De vill ha studierum på Wasaline

Finländska studerande i Umeå vill kunna utnyttja restiden för studier och efterlyser därför ett tyst rum för studier på Wasa Express som trafikerar rutten Vasa-Umeå. - Det skulle vara trevligt med ett studierum på färjan eftersom vi är många studerande som åker över Kvarken. Bara ett rum med några bord och stolar där det är tyst och man kan sitta och plugga, säger ordförande Emma Hinttu för Finlandssvenska nationen vid Umeå universitet.

YLE - 15 feb 20 kl. 10:42

Wasaline ställer in färjavgångar - storm från sydväst att vänta på söndag kväll

Avgång från Vasa på söndag kväll ställs in. .

YLE - 05 jul 17 kl. 15:08

Strålande resultat för Wasaline

Året fortsätter som det började för Wasaline - färjtrafiken går strålande. Juni gick ännu bättre än årets fem första månader. Ekonomiskt blir det ett riktigt bra år för rederiet.

Västerbottens Folkblad - 18 jan 19 kl. 13:39

Wasa Express: Flera turer ställs in

Flera turer från och till Umeå ställs in på grund av försenade reparationer av M/S Wasa Express som ligger på varv. Det meddelade Wasaline på fredagen. – Vi jobbar dygnet runt med det här, säger vd:n Peter Ståhlberg.

YLE - 25 dec 13 kl. 07:00

Peter Ståhlberg ska lyfta Wasaline

Under 2013 har Wasaline haft 150 000 passagerare - så många passagerare har inte åkt över Kvarken sedan taxfree-tiden. Det är en gynnsam position som rederiets nya vd Peter Ståhlberg kommer in på - men än finns det saker att göra. Ståhlberg har jobbat som fleet manager på Wasaline sedan april och han har jobbat sjudagars veckor sedan det.

YLE - 23 feb 15 kl. 18:43

Wasaline kan förlora 20 000 passagerare

Umeås miljözon ställer till det för Wasaline och de österbottniska bussbolagen. Kraven på miljövänligare bussar kan leda till att Wasaline i år tappar 20 000 passagerare. Miljözonen infördes redan i fjol men då fick de finländska bussarna dispens.

YLE - 11 jun 15 kl. 15:14

Wasaline tar ombord fler och kör oftare

Rederiet Wasaline som trafikerar över Kvarken dubblerar antalet avgångar på lördagar och får dessutom in fler resenärer på fartyget. Fartyget Wasa Express är ursprungligen registrerat för hela 1 600 passagerare, men under de senaste åren har det maximala antalet passagerare varit 800. - Det här beror på två saker; antalet räddningsbåtar och personalmängden ombord, säger Wasalines vd Peter Ståhlberg.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.