Dalarnas tidningar > Nyheter

Monday, 21 September, 14:46

Dalarnas tidningar - 15 sep 20 kl. 15:37

Snart får anhöriga besöka äldreboenden: "Ett bra beslut"Från första oktober kan anhöriga och vänner besöka äldreboenden igen. Det meddelade....
Läs mer på Dalarnas tidningar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snart får anhöriga, besöka, äldreboendenEtt , bra, beslut
SmålandsPosten - 10 jun 20 kl. 10:54

Strikta coronaregler: Nu får anhöriga besöka Växjös äldreboenden

Nu ska anhöriga kunna träffa omsorgstagare på Växjös äldreboenden. Kommunen inför säkra mötesplatser där alla måste hålla avstånd..

YLE - 26 maj 16 kl. 16:49

Staden lovar modernare vård i Karis - anhöriga ifrågasätter priserna

Ett fyrtiotal äldre har nu flyttat från långvårdsavdelningar på Mjölbolsta till det nybyggda servicehuset i Karis. Förändringen har inte varit lätt. Anhöriga klagar på dyrare vård och dålig information.

Helsingborgs Dagblad - 28 jul 20 kl. 13:37

Anhöriga smyger in på äldreboenden

Anhöriga smyger sig in på äldreboenden med besöksförbud, knuffar bort personal eller klättrar in genom fönster. Mölndals kommun, söder om Göteborg, slår larm om att besöksstoppet på äldreboenden under pandemin inte respekteras. Flera incidenter har intr.

Sydsvenskan - 28 jul 20 kl. 13:37

Anhöriga smyger in på äldreboenden

Anhöriga smyger sig in på äldreboenden med besöksförbud, knuffar bort personal eller klättrar in genom fönster. Mölndals kommun, söder om Göteborg, slår larm om att besöksstoppet på äldreboenden under pandemin inte respekteras. Flera incidenter har intr.

Sydöstran - 08 jun 20 kl. 12:00

Anhöriga bryter mot regler – besöksbord kan tas bort

Besöksbord med en plexiglasskiva är en uppfinning som gjort att anhöriga kan träffa sina närstående på äldreboenden. Nu finns det risk för att besöken stoppas. Anledningen är att anhöriga struntar i reglerna..

Länstidningen i Södertälje - 23 jul 20 kl. 18:03

Kommunen går emot myndigheten – stoppar anhöriga med antikroppar från att besöka äldreboenden

Trots Socialstyrelsens besked om att anhöriga med antikroppar ska kunna besöka äldreboenden säger....

Skånskan - 11 dec 18 kl. 17:02

Förbund stöttar anhöriga

Kävlinge Demensförbundets avdelning i Kävlinge ställer sig bakom de anhöriga i kritik av planerna på att stänga Kullagårdens demensavdelning i Kävlinge.
Förbundet hyllar också deras arbete med att framföra sina åsikter.– Vi som förening står bakom de anhörigas frustration gällande beslutet, skriver Helen Larsson, talesperson för Demensförbundet i Kävlinge, i ett sms till Skånskan.

Kristianstadsbladet - 18 jun 20 kl. 04:58

Anhöriga kan äntligen få träffa sina äldre: ”Är tacksamma och glada”

Det nationella besöksförbudet på äldreboenden har förlängts till den 31 augusti. Medan Östra Göinge kommun utreder säkra besök för anhöriga har den privata vårdgivaren Vardaga redan infört sådana på äldreboendet Lindgården. – Min bild är att både anhöriga och de boende är tacksamma och glada över detta, säger Liselott Nilsson-Klang, verksamhetschef på Lindgården..

DN - 12 mar 20 kl. 18:58

Totalstopp för anhöriga på äldreboenden i Stockholm

Stockholms stad skärper riktlinjerna för äldreboenden. Anhöriga bör undvika onödiga besök i syfte att begränsa nya coronasmittan..

UNT - 12 jun 20 kl. 09:58

Anhöriga riskerar att sprida smitta till äldreboenden

Det är besöksförbud på Uppsalas äldreboenden sedan den 12 mars. Men det kommer signaler om att anhöriga bryter mot restriktionerna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.