PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 25 September, 02:13

PrivataAffärer - 15 sep 20 kl. 11:54

Rekordmånga borätter såldes i Stockholm förra veckanDet har varit en ”rekordvecka” i Stockholms län. Aldrig tidigare har det sålts så många bostadsrätter, enligt Hemnet. – Det är ett tydligt styrketecken. Vi hade höga säljvolymer under sommaren som kunde förklaras av ett uppdämt köpbehov från i våras, men nu har vårens försäljningstapp återhämtats och det har sålts fler bostadsrätter hittills i år än i fjol. Det mest troliga scenariot nu är att vi får en fortsatt het bostadsmarknad i höst, säger Erik Holmberg, analytiker vid Hemnet.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stockholm, Stockholms, Hemnet, Erik Holmberg, Sverige, Enligt Erik Holmberg, Holmberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordmånga, borätter, såldesi , Stockholmförra veckan
Affärsvärlden - 01 jul 16 kl. 15:05

Rekordmånga bostadsrätter såldes ifjol

Under 2015 såldes rekordmånga bostadsrätter i Sverige, 107.802 stycken, till ett sammanlagt värde av 218 miljarder kronor. Under 2014 var motsvarande värde omkring 180 miljarder kronor, vilket innebär en uppgång på 21 procent..

PrivataAffärer - 07 aug 19 kl. 10:52

Hemnet: Rekordmånga bostadsrätter såldes i juli

”Vi har sett att bostadsmarknaden återhämtat sig under 2019. De höga försäljningsvolymerna är delvis en effekt av det höga utbudet samt att man nu accepterar läget med något lägre priser och amorteringskrav. Den främsta orsaken är nog ändå psykologisk.

Cornucopia - 03 apr 18 kl. 11:29

Rekordmånga bostadsrätter till salu - trots allt färre nya objekt

Hemnets månadsstatistik för mars visar på att det för månaden alltjämst är rekordmånga bostadsrätter till salu i Sverige. Detta trots att allt färre nya objekt läggs ut till salu, så det tar allt längre tid innan man lyckas sälja en lägenhet. Skillnaderna är dock stora över landet och i Stockholm är nu utbudet normalt, samtidigt som färre än normalt objekt tillkommer.

PrivataAffärer - 05 aug 20 kl. 08:10

Hemnet: Rekordmånga borätter till salu

”För bara några år sedan var det inte ovanligt att utbudet var ungefär lika stort av bostadsrätter och villor. Denna sommar har det varit uppemot 90 procent fler bostadsrätter”, säger han. Trots ett 19 procent lägre utbud än i juli 2019 såldes det normalmycket villor i Sverige i år.

DI - 24 maj 16 kl. 12:47

Rekordmånga bostadsrätter till salu i Stockholm

Utbudet av nya bostäder till försäljning har skjutit i höjden de senaste veckorna. Just nu är det rekordmånga bostadsrätter till salu i Stockholm och Uppsala..

SR - 08 jul 20 kl. 06:09

Rekordmånga bostadsrätter såldes i juni

Trots coronapandemin har antalet sålda bostadsrätter slagit i höjden. I junimånad såldes över 10.000 bostadsrätter, 1300 fler än samma månad i fjol..

PrivataAffärer - 02 sep 19 kl. 10:17

Rekordmånga bostadsrätter på Hemnet i augusti

”Nu har vi åter ett rekordhögt utbud igen för månaden för bostadsrätter, medan utbudet av villor är en bra bit under vad det var för fem år sedan. Amorteringskraven och bankernas hårdare krav verkar ha påverkat bostadsrätter mer. Man kan notera att det inte är fler nytillkomna annonser som driver tillväxten i utbudet, utan det är fortsatt den relativa trögheten på marknaden jämfört med toppåren för några år sedan.

Cornucopia - 02 apr 19 kl. 15:33

Rekordmånga bostadsrätter till salu

Hemnet rapporterar att antalet bostadsrätter till salu är på nya säsongsjusterade rekordnivåer. Detta medräknar inte lägenheter i nyproduktion, som inte ligger på Hemnet.Bostadsrätter till salu per månad, hela Sverige.

DN - 19 aug 14 kl. 13:25

Rekordmånga hyresrätter ska förmedlas

Bostadsförmedlingen i Stockholm kommer att förmedla rekordmånga bostäder i år, visar en ny prognos..

Affärsvärlden - 28 aug 19 kl. 14:11

Rekordförsäljning för borätter

Det såldes rekordmånga bostadsrätter via bostadssajten Hemnet i juli och även augusti ser ut kunna bli en rekordmånad. Det har aldrig tidigare sålts så många bostadsrätter under de första tre veckorna i augusti som i år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.