PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 25 September, 01:47

PrivataAffärer - 15 sep 20 kl. 10:48

Här är Swedbanks nya sektorfavoriterInom Fastigheter/Bygg ersätts Balder med Hufvudstaden, och inom Telekom/Media/IT ersätts Tele2 med Millicom, skriver Swedbanks placeringssajt Aktiellt. När det gäller Hufvudstaden konstaterar analyshuset Kepler Cheuvreux, som står bakom Swedbanks aktieanalyser, att fastigheterna ligger på de bästa lägena i Stockholm och Göteborg. Visst är utsikten för butikslokaler utmanande men Kepler Cheuvreux ser samtidigt en stabil kontorsmarknad. ”I spåren av en ökad oro för butiksexponering ser vi nu att en alldeles för stor diskrepans nåtts mellan direktmarknaden och hur börsen värderar bolagets tillgångar. Med tanke på dess attraktiva fastighetsbestånd, den starka balansräkningen och den stora rabatt som bolaget handlas till ser vi aktien som ytterst attraktivt värderad, de
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Swedbanks, FastigheterBygg, Balder, Hufvudstaden, TelekomMediaIT, Tele2, Millicom, Aktiellt, Kepler Cheuvreux, Stockholm, Göteborg, Milllicoms

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är Swedbanksnya , sektorfavoriter
DI - 21 jan 20 kl. 08:43

Storytel och Boliden ut ur Swedbanks sektorfavoriter

Swedbank gör förändringar av sina sektorfavoriter. Ljudboksspecialisten Storytel ersätts av Essity inom….

PrivataAffärer - 12 feb 19 kl. 10:04

Swedbanks nya verkstadsfavorit

I tisdagens uppdatering av sektorfavoriter får Alfa Laval lämna verkstadstopplistan och ersätts av Epiroc som sysslar med produktion och service av gruvutrustning. Det som talar för Epiroc är enligt Swedbank/Kepler Cheuvreux bland annat att den starka gruvkonjunkturen fortsätter, att bolaget gynnas av teknologitrender och att hög efterfrågan på koppar driver gruvinvesteringar. ”Speciellt kopparsegmentet väntas ha en god utveckling under kommande år, drivet av ökad efterfrågan till följd av den globala övergången till elbilar samt en längre tids underinvestering i världens koppargruvor.

PrivataAffärer - 12 nov 19 kl. 09:49

Här är Swedbanks nya sektorfavoriter

Swedbanks sektorfavoriter innehåller favoritaktierna i respektive sektor. Analyserna görs av analyshuset Kepler Cheuvreux som samarbetar med Swedbank. Placeringshorisonten är 12 månader.

PrivataAffärer - 01 sep 20 kl. 10:19

Här är Swedbanks nya favoritaktier

Det är på Swedbanks placeringssajt Aktiellt som banken konstaterar att utfallet i rapportsäsongen inte blev lika illa som befarat i estimaten och att börsen successivt återhämtat sig. Men Swedbank ser ändå en riskbild med hög komplexitet. På grund av osäkerheten föredrar bankens analytiker bolag som kan hantera nuvarande marknadsklimat och bolag som kan få en tidig återhämtning.

PrivataAffärer - 21 aug 18 kl. 10:00

Här är Swedbanks nya sektorsfavoriter

Inom sektorn Fastigheter/Bygg ersätts Fabege med JM. Ytterligare en förändring är att Bonava från och med nu inkluderas som en aktie att undvika. Recipharm läggs åter igen till bland favoriterna i sektorn Hälsovård, vilket är en snabb revansch för bolaget då aktien åkte ut från favoritlistan så sent som i juni i år.

Affärsvärlden - 03 mar 20 kl. 08:56

Klädjätten in i Swedbanks sektorfavoriter

Swedbank tar in klädjätten bland sina favoriter inom sektorn Konsument. Samtidigt får Husqvarna lämna..

PrivataAffärer - 04 feb 20 kl. 09:57

Här är Swedbanks nya favoritaktie

I sektorfavoriter kastas Hexagon ut från sektorn telekom/media/IT och ersätts av Ericsson. Telekomjätten tar också plats i Swedbanks fokusportfölj samtidigt som Intrum får lämna densamma. Enligt Kepler Cheuvreux, så har Ericsson återhämtat sig betydligt sedan år 2018, till följd av ett omfattande omställningsarbete som bland mycket annat innebar en ny företagsledning.

PrivataAffärer - 06 aug 19 kl. 08:52

Här är Swedbanks nya sektorfavoriter

Inom konsumentsektorn ryker Essity till förmån för Storytel. Bolaget är marknadsledande i Norden när det gäller strömmande ljudböcker och växer även globalt. ”På kort sikt är försäljningstillväxt i fokus, med 9 nya marknader avverkade under 2017-2018 och 3-6 ytterligare under 2019.

Affärsvärlden - 31 mar 20 kl. 09:06

Swedbanks nya sektorfavoriter

Mitt i turbulensen på aktiemarknaden gör Swedbank flera ändringar i sina sektorfavoriter..

PrivataAffärer - 26 nov 19 kl. 13:00

Swedbanks två nya favoritaktier

Sektorfavoriter innehåller Swedbanks favoritaktier i respektive sektor, och ibland även en aktie att undvika. Placeringshorisonten är 12 månader och analyserna görs av Kepler Cheuvreux som Swedbank är delägare i. I veckans uppdatering kastas Hemfosa ut och ersätts av Peab inom byggsektorn.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.