Realtid > Ekonomi

Monday, 21 September, 07:30

Realtid - 15 sep 20 kl. 10:46

Riksbankens dollarlån förlängsRiksbanken har beslutat att i penningpolitiskt syfte fortsätta att erbjuda sina penningpoliska motparterlåni amerikanska dollar mot säkerhet till och med den 31 mars 2021..
Läs mer på Realtid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbankens, dollarlån, förlängs
Ekonomistas - 03 feb 14 kl. 06:19

Hur handskas Riksbanken med fakta?

[English translation.] Riksbanken menar ju att hushållens skulder medför risker och att detta motiverar en stram penningpolitik med åtföljande låg inflation och hög arbetslöshet. Ett representativt påstående om varför hushållens skulder medför risker finns i ett tal nyligen av direktionsledamoten Kerstin af Jochnick (sid.

Ekonomistas - 28 aug 17 kl. 07:36

Penningpolitik och full sysselsättning utan att åsidosätta inflationsmålet

Målen för penningpolitiken har blivit en aktuell fråga. Riksdagen har tillsatt en kommitté med uppdrag att göra en översyn av det penningpolitiska ramverket och Riksbankslagen, inklusive penningpolitikens mål och medel. Full sysselsättning är det främsta målet för den ekonomiska politiken i Sverige.

Ekonomistas - 05 maj 14 kl. 08:55

Hur robust är beräkningen av den högre arbetslösheten?

Under perioden 1997-2011 blev den genomsnittliga KPI-inflationen i Sverige 1,4 procent, dvs. 0,6 procentenheter lägre än Riksbankens inflationsmål på 2 procent. (Fram till och med mars 2014 är genomsnittet ännu lägre, nämligen 1,3 procent.

Dagens PS - 29 sep 17 kl. 11:48

Ingves kvar som riksbankschef

Det meddelar Riksbanksfullmäktige. Riksbanksfullmäktige har beslutat att förlänga Stefan Ingves mandat som riksbankschef med fem år. Samtidigt förlängs mandatet för förste vice riksbankschef Kerstin af Jochnick med sex år, enligt ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - 25 apr 19 kl. 10:42

Analytiker om reporäntan: Färdighöjt för denna gång

Läs också: Riksbanken skjuter fram nästa räntehöjning ”Det var ett väldigt överraskande besked i dag från Brunkebergstorg, vilket vi också ser på marknadsreaktionerna. Även om Riksbanken inte vill flagga mellan möten har de kommenterat de senaste inflationssiffrorna på ett sätt som gjort att de uppfattats som inte allt för oroade över inflationen. Det var därmed upplagt för ganska små fö

Opinionen.se - 17 dec 13 kl. 12:08

Ingves julklapp till bolånetagarna


Oron för hushållens stora skulder har gjort att Riksbanken, med Stefan Ingves i spetsen, länge motsatt sig en räntesänkning – trots hård kritik. Men nu ger man efter och sänker reporäntan med 0,25 procentenheter till 0,75 procent. Anledningen är den låga inflationen, som väntas plåga Sverige längre än Riksbanken tidigare räknat med.

BT - 17 dec 13 kl. 12:02

Ingves julklapp till bolånetagarna

Oron för hushållens stora skulder har gjort att Riksbanken, med Stefan Ingves i spetsen, länge motsatt sig en räntesänkning - trots hård kritik. Men nu ger man efter och sänker reporäntan med 0,25 procentenheter till 0,75 procent. Anledningen är den låga inflationen, som väntas plåga Sverige längre än Riksbanken tidigare räknat med.

PrivataAffärer - 05 mar 19 kl. 09:51

Skingsley: E-krona bör utredas politiskt

”I grunden är tillkomsten och tillgången till pengar en politisk fråga. Vi tycker att den ska utredas i en politisk utredning”, sade hon. Hon sade också att många missförstått Riksbankens analys av en eventuell e-krona.

Cornucopia - 01 aug 20 kl. 08:53

Google har fått en lista på svenska skyddsobjekt

Efter 10+ år där Google fotograferat och publicerat gatubilder på svenska skyddsobjekt med eller utan avbildningsförbud - både civila och militära - gråades dessa nyligen ut. Detta innebär att Google har fått en lista med svenska skyddsobjekt - varav en del inte är uppenbara för allmänheten -  och relaterat till Transportstyrelseskandalen bör man fråga sig hur all personal hos Google Maps/Streetview och systemadministratörer har granskats av svenska myndigheter? De oretuscherade fotona sparas fortfarande hos Google, och den olagliga systematiska handlingen att på plats i Sverige fotografera, spara och behandla bilderna kvarstår utan påföljd.

Ekonomistas - 30 sep 13 kl. 09:46

Riksbanken orsakar ?debt deflation?

En farlig sak när det gäller skulder är vad Irving Fisher (1933) kallade ?debt deflation?. Det brukar beskrivas som att deflation medför att det reala värdet på nominella skulder växer.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.