Realtid > Ekonomi

Friday, 25 September, 08:02

Realtid - 15 sep 20 kl. 10:50

Nytt index visar räntefondernas kreditriskFondbolagens förening kompletterar nuvarande standardiserade riskmått för räntefonder med ny information som visar räntefonders kreditrisk..
Läs mer på Realtid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, indexvisar , räntefondernas, kreditrisk
PrivataAffärer - 16 mar 20 kl. 15:20

Räntefonder skapar balans i sparportföljen

Olika ränteprodukter för olika marknadsförhållanden och situationer: För minsta möjliga risk: SPP Korträntefond.
Risk 1/7. I en miljö med god konjunktur och räntehöjningar: SPP FRN Företagsobligationsfond.

PrivataAffärer - 27 apr 20 kl. 04:45

UBS: Kinesiska statsobligationer blir en säker fristad

”Om vi tittar på utvecklingen under det senaste året har Kina varit en starkt lysande stjärna vad gäller totalavkastning. Dessutom ser avkastningen mellan 2 till 3 procent för närvarande mycket attraktiv ut jämfört med noll till negativ avkastning på de flesta utvecklade marknader runt om i världen”, kommenterar han. Enligt Hayden Briscoe har de flesta investerare runt om i världen noll till låg allokering till kinesiska obligationer, och om investerare väntar på att globala index ska inkludera kinesiska obligationer till den vikt som återspeglar Kinas betydelse i den globala ekonomin, kommer de få vänta länge, säger han.

PrivataAffärer - 21 maj 19 kl. 09:56

Avanza lanserar alternativ till amerikanska ETF:er

Lanseringen av en mängd nya trackers sker i ett samarbete med Morgan Stanley och emittenten Alphabeta. Trackers en typ av instrument som följer en annan tillgång, till exempel ett index, ett tema eller ett specifikt bolag. Trackers har ingen hävstång utan följer den underliggande tillgången både i upp- och nedgång.

PrivataAffärer - 27 jul 20 kl. 12:49

Morningstar: Tillväxtmarknadsobligationer ger inte betalt för risken

Det framhåller Morningstar i en analys, där det konstateras att tillväxtmarknadsstatsobligationer i hög utsträckning har korrelerat med amerikansk high yield under det senaste decenniet, trots att majoriteten av de förra är av investment grade-kvalitet. ”Båda marknaderna är mycket känsliga för makroekonomiska förhållanden, och särskilt på senare år har deras öden varit tätt knutna till globala energimarknader. Det här var tydligt tidigare i år när oljepriserna rasade då efterfrågan torkade upp”, skriver Morningstar.

GlobeNewswire - 21 aug 20 kl. 09:30

Finnverakoncernens halvårsöversikt 1.1-30.6.2020

Finnverakoncernen, börsmeddelande 21.8.2020
Finnverakoncernens halvårsöversikt 1.

VA - 14 jul 11 kl. 08:58

Fitch sänker betyg

14 juli Fitch tar samtidigt bort de negativa utsikterna för landets kreditbetyg. Nedgraderingen speglar frånvaron av ett nytt, fullt finansierat och trovärdigt stödpaket från EU och IMF, i kombination med en växande osäkerhet kring privata kreditgivares roll i kommande stödpaket, skriver Fitch. Nedgraderingen innefattar en avsevärd kreditrisk och bekräftar att en betalningsinställelse är en verklig möjlighet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.