PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 25 September, 01:15

PrivataAffärer - 15 sep 20 kl. 10:33

Landeborn: Få bolag gynnas av kronrallyt”På Stockholmsbörsen vimlar det av bolag med dollarexponering och de flesta påverkas negativt. Bara en handfull konsumentbolag gynnas av en starkare krona”, konstaterar Maria Landeborn, senior strateg på Danske Bank. Bland de svenska bolag med stora inköp i dollar som tjänar på att den sjunker i värde märks Electrolux, Husqvarna, Essity och H&M, enligt Maria Landeborn. Verkstad på förlorarlistan En rad svenska verkstadsbolag finns bland de bolag som kan komma att se kännbara negativa dollareffekter. På hennes förlorarlista märks Boliden, Sandvik, Alfa Laval och Volvo.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stockholmsbörsen, Maria Landeborn, Danske Bank, Electrolux, En, Boliden, Laval, Volvo, Ericsson, Swedish Orphan Biovitrum, Några, Systemation, Orphan Biovitrum, SCA, SKF, Landeborn, Bank

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Landeborn, , bolag, gynnasav , kronrallyt
PrivataAffärer - 02 apr 20 kl. 12:45

Landeborn: Ekonomin kan öppna upp efter påsk

Det sade Maria Landeborn, senior strateg och sparekonom på Danske Bank, i en marknadsuppdatering med anledning av coronavirusutbrottet. Samtidigt lyfter hon hur osäkerheten är hög och om det blir en mer långvarig nedstängning än så, eller om vi får en ny våg av smittspridning längre fram finns en risk att situationen blir värre. Coronavirusoron har utlöst den näst största nedgången någonsin i Dow Jones-index under 30 dagar.

PrivataAffärer - 02 mar 20 kl. 10:00

Landeborn: Tänk långsiktigt och sprid riskerna

Coronaviruset har spridit en ohejdbar skräck på omvärldens börser den senaste veckan och lett till börsras som inte skådats sedan under finanskrisen. Den stora frågan sparare ställer sig nu är hur man ska hantera dessa ras, ska man sälja allt för att skydda sina surt förvärvade kronor eller kanske till och med köpa mer till ett billigare pris? Och vad är det egentligen som krävs för att få stopp på börsraset?

PrivataAffärer - 07 sep 20 kl. 13:05

Landeborn: Återhämtningen ger stöd åt cykliska bolag

I ett inlägg på Danskes placeringssajt Nextconomy konstaterar hon att techbolagens urstarka uppgångssvit bröts i torsdags samtidigt som till exempel bankaktier stod emot tack vare högre räntor och brantare räntekurva. ”Något motsägelsefullt kan tyckas, så beror förra veckans nedgång faktiskt på att återhämtningen i ekonomin fortsätter och att makrodata överraskar på uppsidan”, skriver Landeborn. En starkare konjunktur betyder stigande räntor vilket är negativt för tillväxtbolag (som techbolagen).

PrivataAffärer - 07 nov 19 kl. 04:00

Experten: Därför ska du satsa på småbolag

Den som valt att spara i en indexfond som enbart investerar i de stora börsbolagen har betalat en låg avgift, men priset har varit mycket högt räknat i utebliven avkastning, konstaterar hon i en artikel på Danske Banks nyhetsportal Nextconomy. Den sparare som vill satsa på småbolag bör därför undvika indexfonder som oftast är fokuserade på de riktigt stora bolagen, menar Maria Landeborn. Likviditeten är oftast inte tillräckligt god och därför går det inte att efterlikna ett småbolagsindex, skriver hon och tillägger att ”just när det gäller småbolag finns det dessutom ytterligare ett argument för att välja aktiv förvaltning, nämligen att de små bolagen ofta är underanalyserade och följs av få analytiker”.

PrivataAffärer - 17 aug 20 kl. 14:50

Landeborn: Mer bränsle åt optimisten

Konflikten mellan USA och Kina har oroat börserna under en lång tid och under helgen skulle ett uppföljningsmöte på handelsavtalet äga rum, ett möte som inte blev av. ”Trump sa dock att fas 1-avtalet ‘Is doing very well’ vilket avdramatiserade saken något. Det ska dock inte tolkas som att konflikten är över och Trump har hotat med fler åtgärder mot kinesiska teknikbolag”, menar sparekonomen.

PrivataAffärer - 24 aug 20 kl. 12:00

Landeborn: Börsen inte så stark som den ser ut

Defensiva sektorer och teknikbolag har drivit börsuppgången sedan botten i mars. Den svaga utvecklingen för cykliskt vittnar om en viss oro för återhämtningen, och stigande räntor är för närvarande en av de största riskerna för marknaden. Det skriver Maria Landeborn, senior strateg och sparekonom på Danske Bank i ett veckobrev.

PrivataAffärer - 27 apr 20 kl. 12:56

Landeborn: Börsen och ekonomin går åt olika håll

”Fokus den här veckan är hur det fungerar att öppna upp ekonomin i Europa, nya stimulanser samt rapportsäsongen. I USA släpper flera av de stora teknikjättarna sina resultat”, beskriver sparekonomen och påpekar att både Microsoft och Apple rapporterar, två bolag som står för nästan 10 procent av S&P 500. Förra veckan kom preliminära siffror för inköpschefsindex för april, vilket visade tydligt hur djup och extrem recessionen är.

PrivataAffärer - 25 maj 20 kl. 13:00

Danske ökar övervikten i amerikanska aktier

Det finns flera anledningar till varför USA är att föredra framför Europa, skriver Danskes Maria Landeborn på bankens sajt Nextconomy. Bland annat var USA i bättre skick än Europa före covid-19. ”Tillväxten var god, arbetsmarknaden stark och optimismen bland konsumenterna rekordhög”, skriver Landeborn.

PrivataAffärer - 21 dec 18 kl. 06:00

Experterna om börsen nästa år

Privata Affärer ställde fyra frågor till två experter om vad de tror om börsen nästa år. Frågorna var hur storbolagsindexet utvecklas nästa år, samt vilka som är de bästa – och sämsta – aktierna inför 2019. Dessutom bad vi efter en personlig kommentar om året 2019.

PrivataAffärer - 04 sep 19 kl. 13:00

Danske: Sektorerna du ska övervikta i höst

”Trots att nya handelssamtal ser ut att bli av i september så ser det osannolikt ut att USA och Kina når ett avtal före det amerikanska valet nästa höst. Det betyder att osäkerheten består, och med den risken för stora svängningar på börsen”, skriver Danske Banks Maria Landeborn i en marknadskommentar. På grund av handelskriget i kombination med sviktande tillväxt rekommenderar hon en undervikt i den globala industrisektorn.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.