PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 25 September, 02:50

PrivataAffärer - 15 sep 20 kl. 07:07

Indiens ekonomi plågas av pandemin–Även i den avmattning vi ser finns det nischer och välskötta bolag med låg skuldsättning och stark marknadsposition som kommer klara sig bra, slår Gunnar Påhlson fast. –Jag skulle t ex rekommendera köp i indientillverkade Suzuki Maruti. De har ökat sin marknadsandel snabbt, ett skäl är att människor nu behöver åka enskilt och även de som inte haft råd prioriterar en billig bil, säger han. Gunnar Påhlson räknar med ett fall i BNP på 6-8 procent för det indiska helåret som slutar 31 mars 2021, vilket är mycket mer än en normal recession, men vill inte sia om börsen. –De flesta skriver av 2020 och fokuserar på 2021 och 2022 ur ett bolagsperspektiv då de räknar med att det finns ett vaccin.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Gunnar Påhlson, Suzuki Maruti, Påhlson, BNP, Indien, Kinas, Suzuki, EU, Indiens, HDFC

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Indiens, ekonomi, plågasav , pandemin
News55 - 06 jul 20 kl. 15:30

Så drar Kalle Moraeus sitt strå till stacken under pandemin

Kalle Moraeus har börjat med att hjälpa personer i riskgrupper med att handla, även om han inte fått så många uppdrag än. Det berättar han för Expressen. Den populära musikerna uppger också att han inte har några intäkter under pandemin och tillägger att han inte vill prata om sin ekonomi i tidningen, likt “alla i sin bransch”.

YLE - 27 jan 15 kl. 07:47

Pengar för bekämpning av svart ekonomi gick till annat

Miljontals euro ämnade för att bekämpa svart ekonomi har gått till helt andra ändamål. Kampen mot svart ekonomi var ett av Jyrki Katainens regerings huvudprojekt. Myndigheterna beviljades 20 miljoner euro per år för kampen mot svart ekonomi.

PrivataAffärer - 17 jun 20 kl. 09:41

KI: Ekonomin tyngs av pandemin i ett år

BNP väntas minska med 5,4 procent i år och öka med 3,5 procent nästa år. I en prognosuppdatering från den 29 april spådde KI att BNP skulle minska 7,0 procent i år och öka med 4,8 procent nästa år. KI noterar att covid-19-pandemin leder till att Sveriges BNP minskar med cirka 10 procent det andra kvartalet i år, men i EMU väntas nedgången bli betydligt större.

Nyteknik - 26 jan 18 kl. 15:11

Indiens förklaring: Glömde stänga atomubåtens lucka

Under konflikten med Kina tvingades Indiens flotta erkänna att landets första atomubåt råkat ut för en olycka. Nu ifrågasätts deras förklaring – att en matros hade glömt att stänga en lucka..

SR - 12 apr 19 kl. 17:37

Anonyma partidonationer ifrågasätts i Indien

Indiens högsta domstol kom i dag med ett tillfälligt beslut i frågan om huruvida anonyma partidonationer ska tillåtas. De nya reglerna har gynnat regeringen hävdar landets valkommission. Det blev en halv seger för den indiska valkommissionen och de organisationer som krävt att Indiens högsta domstol ska förändra regelverket kring valobligationer..

PrivataAffärer - 30 jul 20 kl. 04:00

Amundi: Amerikanska aktier i förarsätet efter pandemin

I en artikel på sin hemsida redogör Amundi för varför amerikanska aktier är positionerade för att fortsätta överprestera exempelvis europeiska dito, och poängterar att USA:s aktiemarknad och ekonomi inte är samma sak. ”I likhet med perioden efter finanskrisen tror vi att landskapet på medellång till lång sikt återigen gynnar företag av typen large-cap och strukturell tillväxt, stabilitet och defensivitet. Dessa karaktärsdrag definierar en mycket större andel av USA:s marknad relativt resten av världen, vilket ur vår synvinkel resulterar i mer optimistiska utsikter”, skriver aktiestrategerna Craig Sterling och Marco Pirondini.

SVT - 06 aug 20 kl. 11:28

Hammarby står över SM-finalen: ”Föreningens ekonomi mycket starkt påverkad”

I kväll avgörs finalen av lag-SM i friidrott. Där finns inte Hammarby med – trots att klubben var kvalificerad. Anledningen är bristande ekonomi.

YLE - 22 sep 15 kl. 06:25

"Bekämpning av grå ekonomi bör samordnas bättre"

Bekämpningen av grå ekonomi saknar ofta både analys och resultatrapportering, fastslår Statens revisionsverk. Det förekommer också många brister och ineffektivitet i verksamheten och bekämpningsarbetet borde samordnas bättre. Det finns ett tjugotal enheter inom 20 förvaltningsgrenar med uppgift att bekämpa grå ekonomi.

Sydsvenskan - 25 jul 20 kl. 06:06

Rapport: Svensk ekonomi har klarat krisen bäst

Sverige har klarat sig bäst i Europa under pandemin – i alla fall finansiellt. Det skriver en brittisk analysfirma, som drar slutsatsen att Sveriges hantering av pandemin varit bäst för ekonomin. Men professor Lars Calmfors anser att det ännu är för tid.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.