Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 24 September, 04:14

Cornucopia - 14 sep 20 kl. 18:56

MÖP-måndag: Första av två nya stora ryska RoRo-fartyg för militära transporter i Östersjön färdigtDags för lite MÖP-måndag. Ryssland har en omfattande militär amfibisk landstigningsförmåga i Östersjön, enbart användbar för offensiva insatser mot andra länder.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
MÖP, RoRo, Östersjön, RFS Stojkij, Ropucha, Zubr, Serna, Dugong, Akula, Natolandet Polen, Grekland, Flottans, Petersburg, Ambal, Baltijsk, Ust-Luga, Finska Viken, Kaliningrad, Marsalk Rokossovsky, HMS Halland, Sverige, Ryssland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MÖP-måndagFörsta av , tvånya stora , ryska, RoRo-fartygför , militära transporter i Östersjön färdigt
Cornucopia - 21 maj 18 kl. 18:38

MÖP-måndag: Göta Älv-klassens robotkorvetter

Försvarsforskaren Oscar Jonsson väckte i SvD frågan om behovet av kryssningsrobotar hos svenska försvaret, för att kunna "slå mot motståndarens kropp istället för att bara parera dess slag mot oss" och göra det okänt för motståndaren vad de egna förlusterna kan bli. Carl "Wiseman" Bergqvist följer upp med att påtala hur inre nationella vattenvägar är ett sätt att runda förbudet mot  medeldistans markrobotar, vilket för denna MÖP-måndag in på ett tänkbart koncept för Sverige: Göta Älv-klassens robotkorvetter.Oscar Jonsson, doktorand i krigsvetenskap vid Kingäs College och Försvarshögskolan.

Cornucopia - 02 aug 15 kl. 19:30

Popcornsöndag: Media death match 2015 - ubåtsfyndet

"Aldrig förr har så få sänkt trovärdigheten för så många i svensk media på så kort tid med så små medel" - jag1.Expressen publicerade tidigare idag en artikel skriven i bästa foliehattstil, där man på något vis hänger ut den SD-kopplade sk hatsajten och tabloiden Nyheter Idag som kopplad till ubåtsfyndet. Nyheter Idag går själva nu till frontalangrepp mot Expressen och publicerar en rad uppseendeväckande nyheter kring de sk Ocean X Team, som tydligen helt agerat på rysk beställning, med ryska pengar och med okända ryssar ombord mitt framför ögonen på Expressen.

Cornucopia - 07 aug 17 kl. 13:37

MÖP-måndag: Detaljerna om försvarsmaktsövningen Aurora

Den stora försvarsmaktsövningen Aurora pågår 18:e till ca 28:e september. I slutfasen består den i kustförsvar av svensk kust i riktning österut. Nedan följer alla idag kända detaljer om övningen, inklusive att USA och Finland kommer agerande angripande B-styrka tillsammans med vissa svenska elitförband, samt vad deltagande svenskt hemvärns uppgifter främst blir.

YLE - 05 dec 15 kl. 21:04

Finländare fast på fartyg i S:t Petersburg

Ett tjugotal finländare satt på lördag kväll fast på fartyget Princess Anastasia i S:t Petersburg efter att myndigheterna stängde en damm som ska skydda staden från översvämning. Rederiet försöker ordna visum åt passagerarna. Det är endast tillåtet att vistas i S:t Petersburg i 72 timmar utan visum, om man åker på en kryssning.

Nyan - 30 okt 17 kl. 06:00

Fartyg sökte skydd vid Degersand

I de hårda vindarna på Ålands hav i går sökte två lastfartyg skydd vid Degersand.
Det berättade först Ålands Sjöfart. Det gäller det ryska fartyget m/s STK 1007, som var på väg från St Petersburg mot Kaskö.

Cornucopia - 27 jul 14 kl. 17:27

Hur kan en konflikt eskalera till kärnvapenkrig idag?

Med tanke på eskaleringen i Ukraina, så kan det vara värt att utveckla hur vi kan få kärnvapenkrig idag, trots att det ideologiska kriget mellan kommunismen och liberalismen är över?

Nyckelordet är här misstag och eskalering. 
När förband och utrustning samlas nära en konflikthärd, speciellt när konflikten utspelar sig på tröskeln till en kärnvapenmakt, finns det risken att det förr eller senare sker misstag.

Barometern - 01 mar 14 kl. 10:19

Ukrainska flottan försatt i stridsberedskap

Ukrainska flottan har satts i stridsberedskap i Krimregionen och gett sig ut till havs för att förhindra att militära baser och fartyg tas över, rapporterar Interfax som citerar militärkällor. Proryska styrkor har stärkt sitt grepp över flygplatser och andra strategiska platser på Krimhalvön i Ukraina. Den nytillsatte premiärministern på Krimhalvön ber ryske presidenten Vladimir Putin om hjälp att återställa "fred och lugn" i området.

Barometern - 01 mar 14 kl. 10:19

Ukrainska flottan har satts i stridsberedskap

Ukrainska flottan har satts i stridsberedskap i Krimregionen och gett sig ut till havs för att förhindra att militära baser och fartyg tas över, rapporterar Interfax som citerar militärkällor. The Telegraphs korrespondent Roland Oliphant skriver på Twitter att de män i militärmundering som patrullerar både Simferopols flygplats och Krims lokala parlament har berättat vilka de är: "Lyckades äntligen få några av de mystiska kamouflagekillarna att identifiera sig själva. Ryska marinbrigaden 810 från Sevastopol.

Cornucopia - 29 jul 17 kl. 14:22

Gästinlägg: Kirkenes - vid Rysslands gräns

Nedan följer det tredje inlägget kring försöket att segla Nordostpassagen i sommar, som bloggen sponsrar. Första inlägget hittas här. Andra inlägget innehöll dåliga nyheter om att seglatsen stoppats av ryska myndigheter enligt den ryska grundinställningen att om det inte uttryckligen är tillåtet är det förbjudet.

YLE - 14 apr 16 kl. 09:15

Hotfull situation på Östersjön - Ryssland förnekar

Ryska jaktplan flög mycket nära ett amerikanskt fartyg på Östersjön i början av veckan. Enligt amerikanska militärkällor flög ryska jaktplan endast nio meter från den amerikanska jagaren USS Donald Cook under måndag och tisdag. Situationen upplevdes som mycket farlig och aggressiv, säger källorna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.