PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 25 September, 01:57

PrivataAffärer - 14 sep 20 kl. 13:00

Ålandsbanken minskar aktieexponeringenStyrkan i återhämtningen där globala aktier är tillbaka på nivåerna innan pandemin är anmärkningsvärd givet den kvarvarande osäkerheten om de ekonomiska effekterna på längre sikt, framhåller banken i sin Marknadsutblick. ”Även om stimulanspaketen, både finans- och penningpolitiska, ger förutsättningar för tillväxt under de kommande åren bedömer vi att återhämtningen nu går in i en lugnare fas. Vi väljer mot bakgrund av detta att minska aktieexponeringen i vår allokering något men behåller fortsatt en liten övervikt i aktier”, skriver Ålandsbanken. ”Vi minskar den geografiska exponeringen mot Norden och i USA som i nuläget har minst attraktiv värdering. Vi ökar kassanivåerna temporärt då vi vill hålla en hög beredskap för att återinvestera under
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Marknadsutblick, Ålandsbanken, Norden, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ålandsbanken, minskar, aktieexponeringen
DI - 04 okt 18 kl. 09:50

Ålandsbanken minskar övervikt mot USA

Ålandsbanken håller en fortsatt övervikt mot aktier baserat på stark konjunktur, bra vinsttillväxt, rimlig värdering samt i rådande ränteläge brist på attraktiva alternativ. Det framgår av den senaste marknadsutblicken från bankens kapitalförvaltning..

PrivataAffärer - 04 aug 15 kl. 06:50

Storbanken: Dags att minska aktieexponeringen

Nordea minskar aktieexponeringen och drar ner rekommendationen för aktier till neutral. Det är första gången på 21 månader som storbanken inte rekommenderar övervikt i aktier....

YLE - 29 okt 12 kl. 15:29

Ålandsbanken säger upp 30

Ålandsbanken minskar sin personal med 30 heltidstjänster. Samarbetsförhandlingarna på dotterbolaget Crosskey Banking Solutions och Ålandsbankens svenska filial är nu klara. Crosskey, som har verksamhet i Finland och Sverige skär ner cirka 20 tjänster medan tio jobb går förlorade på Ålandsbanken i Sverige.

PrivataAffärer - 09 apr 19 kl. 04:00

Ålandsbanken sänker aktievikten i portföljerna

Ålandsbanken ser flera ”distinkta varningssignaler” när det gäller konjunkturen framöver, samtidigt som den makroekonomiska omgivningen har utvecklats sämre än banken tänkt sig under de senaste veckorna. Avkastningskurvan i USA har dessutom inverterat, då långa räntor fallit under nivån på korta räntor. Historiskt har sådana lägen alltid varit negativa för risktillgångar som aktier, konstaterar banken.

DI - 01 mar 16 kl. 13:14

Nordea minskar på aktieexponeringen

2016 har inletts med börsfall och kraftigt förändrat sentiment. Nordea väljer därför att dra ned på risken och minska aktieexponeringen. ”Men vi tror inte på någon global finansiell härdsmälta under 2016”, säger Nordeas chefsstrateg Michael Livijn..

PrivataAffärer - 04 jul 18 kl. 07:29

Carnegie minskar risken i portföljerna

Ett handelskrig som snarare ökar än avtar kan komma att slå mot bolagens vinster och därmed även tillväxten i världen. Intensiteten i åtgärder och motåtgärder fortsätter sannolikt fram till det amerikanska mellanårsvalet i november, Från stål- och aluminiumtullar har handelskriget spridit sig till biltullar och eventuella nya tullar mot Kina, som också är målet för Trumps retorik. Den amerikanska ekonomin är dock stark men Carnegie Private Banking anser att ekonomin växer över sin potential, samtidigt som den nye Fedchefen Jerome Powell talar om ännu högre räntor och snabbare räntehöjningstakt än tidigare.

Nyan - 21 okt 17 kl. 09:04

Kronofogden frös Allra- konton i Ålandsbanken

Kronofogden i Sverige har fryst drygt 55 miljoner kronor på två konton som Allras häktade vd och grundare Alexander Ernstberger har i Ålandsbanken. Bankens vd Peter Wiklöf har noterat den stora mediala uppmärksamheten.
De frysta kontona i Ålandsbanken är det senaste i historien om fondbolaget Allra och de cirka 130 000 svenska pensionssparare som misstänks ha blivit blåsta på flera hundra miljoner kronor efter att de placerat sina premiepensionspengar hos Allra.

Nyan - 20 jul 17 kl. 08:35

Ålandsbankens vinst minskar något

I dag presenterar Ålandsbanken sin halvårsrapport för perioden januari-juni 2017. I den framgår det att bankens vinst minskar något. Rörelseresultatet för perioden landar på plus 12,3 miljoner euro.

Nyan - 12 aug 15 kl. 21:10

Wiklöf utökar ägande i Ålandsbanken

I går köpte Wiklöf Holding Ab 30 000 B-aktier och med det blev aktiebolagets ägande större än tio procent. Hela Wiklöfkoncernen har en längre tid ägt runt tjugo procent av aktierna i banken.
Wiklöf Holding köpte igår 30 000 B-aktier i Ålandsbanken.

Nyan - 05 maj 17 kl. 13:45

Ålandsbanken övertar fonder av kritiserat bolag

Ålandsbanken tar över det kritiserade bolaget Allras fonder inom det svenska premiepensionssystemet.
Det första steget blir att Ålandsbanken tar över kapitalförvaltningen i Allras fonder. Senare sker ett kontrollerat fondbyte av Allras fondkapital till Ålandsbankens motsvarande fonder.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.