Cornucopia > Ekonomi

Wednesday, 23 September, 11:12

Cornucopia - 14 sep 20 kl. 12:20

Anställda administratörer ökade 10x snabbare än vårdpersonalen hos Västra GötalandsregionenMed anledning av Region Skånes 27-miljonersrapport från det så kallade konsultbolaget McKinely, som rekommenderar att man sparkar vårdpersonal, men behåller administration kan det vara kul att titta på hur det ser ut i Västra Götalandsregionen. Det visar sig att i antal ökade anställda inom administation  2018 - 2019 ökade 10x snabbare än det faktiska antalet vårdutförare inom sjukvården.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Västra Götalandsregionen, Region Skånes, McKinely, Götalandsregionens, Västlänken, Skåne, McKinley, Sydsvenskan, VGR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Anställda, administratörer, ökade, 10x, snabbare, än, vårdpersonalen, hos, Västra, Götalandsregionen
Dagens PS - 24 okt 17 kl. 13:20

Anställda miljonärer: ”Utklassar Wall Street”

De astronomiska summorna i bolagen får Wall Street att ”framstå som det nya låglöneträsket”, skriver Di:s Andreas Cervenka i en stor granskning. Medan de stora tech-giganternas grundare och toppchefer gjort sig kända för årslöner på symboliska 1 dollar tjänar de offantliga summor på olika aktie- och obligationsprogram. Det visar en granskning i Di där tidningens utsände i Silicon Valley, Andreas Cervenka, gått loss med miniräknaren i de största bolagens senaste årsredovisningar.

Skånskan - 08 nov 16 kl. 14:00

Eslöv under snittet i antal administratörer

ESLÖV Eslövs kommun har inte för stor administration jämfört med andra kommuner i Skåne och Sverige. Man ligger till och med lite under medel. Det konstateras i en rapport som beställts av ett externt konsultföretag.

VBL - 16 maj 13 kl. 20:58

Antalet anställda i Korsholm ökade med 67 personer

De anställda i Korsholms kommun blev 67 fler under fjolåret. Störst var behovet av ny personal inom hälsovården.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Antalet anställda i Sverige ökar

Det totala antalet anställda i Sverige ökade med 2,0 procent till 4 268 200 personer under andra kvartalet i år jämfört med samma kvartal i fjol, rapporterar Statistiska centralbyrån.Antalet lediga jobb gick också upp också med 0,7 procent. En ökning på nya jobb ses inom privata byggindustrin och inom branschen vård och omsorg, även i privat sektor ökade antalet anställda med 8,9 procent..

Expressen - 24 feb 19 kl. 09:32

Anställda: ”Resenärer släpps igenom utan att kontrolleras”

Efter Kvällspostens avslöjande om att kriminella jobbar på Arlanda bekräftas bilden nu av flygplatsanställda.– Jag har sett resenärer släppas igenom kontroller utan att kollas, säger en person som jobbar på ett säkerhetsbolag..

Cornucopia - 10 aug 14 kl. 17:58

10% fler statligt anställda när alliansen "skurit ner"

Medan staten inte klarar av att ordna mat och vatten till skogsbrandspersonalen, kan man konstatera att under alliansregimen har antalet statligt anställda fortsatt svälla. Sedan Göran Perssons socialistregims sista hela år 2005 har antalet statligt anställda ökat med 24 300 personer, varav 19 400 fast anställda, eller ca 10%. Till detta kommer det allt populärare mörkertalet av bemanningsföretag och konsulter, som t ex hanterar katastrofen lärarlegitimationen.

GlobeNewswire - 02 jul 20 kl. 10:00

Workday levererar skräddarsydda upplevelser för anställda med hjälp av lösningar för en arbetsmiljö i förändring

Workday erbjuder komplett HR-service genom skapande och hantering av ärenden för snabb och intuitiv lösning
Workday Journeys skapar personliga upplevelser för att guida anställda i viktiga situationer STOCKHOLM, Sverige, July 02, 2020 (GLOBE NEWSWIRE) -- Workday Inc. (NASDAQ: WDAY), ledande inom företagsmolnapplikationer för ekonomi och HR, lanserar två nya maskininlärningslösningar inom HR. Workday Help ger intuitiv ärendehantering och Workday Journeys skräddarsydd, individanpassad guidning för anställda i kritiska ögonblick.

BT - 29 aug 18 kl. 17:18

Alltfler administratörer i vården konfliktfråga i politiken

Västra Götalandsregionen, landets största arbetsgivare, ökar med tusen anställda eller mer varje år. Det är dock skaran av administratörer som växer mest. Sjuksköterskorna blir knappt fler alls, trots skriande behov.

YLE - 07 apr 17 kl. 11:54

EU föreslår kompensation på 2,6 miljoner för tidigare Nokia-anställda

Europeiska kommissionen har lagt fram en proposition om att tidigare anställda för Nokia i Finland skulle få ett stöd på 2,6 miljoner ur den Europeiska globaliseringsfonden (EFG). Syftet med stödet är att hjälpa de 821 före detta anställda vid Nokia Network Systems att hitta nya arbetsplatser. EFG hjälper arbetstagare som har förlorat jobbet till följd av globala finansiella och ekonomiska kriser eller strukturella förändringar i världshandeln, till exempel när stora företag lägger ner eller flyttar sin produktion till ett land utanför EU.

Cornucopia - 01 dec 19 kl. 13:42

Julklappstider till anställda

Det lackar mot jul, och med första advent drar det ihop sig för julklappar till anställda. Hur ser det ut hos din arbetsgivare - brukar ni få någon julklapp och är det inställt i år. Och du som företagare - ger du något till dina anställda eller rent av dig själv?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.