Cornucopia > Ekonomi

Friday, 18 September, 16:39

Cornucopia - 14 sep 20 kl. 08:28

De borgerliga partierna bör tiga om sjukvårdenSom bekant styrs inte landets offentliga sjukvård av vare sig riksdagen eller regeringen, utan av regionerna (fd landstingen). Då endast en av Sveriges regioner styrs av socialister bör alltså de borgerliga partierna tiga om hur sjukvården har skötts under exempelvis coronapandemin.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Sveriges, Skroavsett, SKR, Region Västerbottens, HR, Regionen, Regionens Hus, Västlänken

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De borgerliga, partierna, bör, tigaom , sjukvården
BT - 23 jan 14 kl. 08:56

Alla står i skuld till boråsarna

Av förvaltningsrättens dom verkar det hela klart. Borås stad har i strid med lagen låtit sitt elnätsbolag smygbeskatta stadens elnätskunder på cirka en kvarts miljard kronor. Pengar som bland annat gått till att hålla djurparken och turistbolaget under armarna.

BT - 26 feb 12 kl. 08:52

Stor makt ? liten öppenhet

Den offentliga makten både regleras och bärs upp av grundlag och konstitution. Men de aktörer som länkar samman väljare och politiska beslut lever utanför lagen och bakom stängda dörrar ? de politiska partierna.

SVT Debatt - 25 sep 13 kl. 11:41

Jesus skulle hålla med oss om att SD är ett hot

KYRKOVALET Människor dör varje dag för att de föds med fel kön, fel läggning, fel hudfärg. Denna strukturella diskriminering är vi inte heller helt fria från i Sverige. Inför kyrkovalet mobiliserade Socialdemokraterna som folkrörelse och som parti.

YLE - 04 aug 15 kl. 14:05

Vi behöver tala om det här, men hur?

Finland är inte sig likt efter riksdagsledamot Olli Immonens (Sannf) Facebookuppdatering mot mångkultur. Man kan säga att landet är delat; i de som protesterar högljutt och i de som försvarar Immonen, och sedan en grupp som tiger. Torbjörn Kevin skrev i Hbl 2.

Sydöstran - 27 apr 11 kl. 03:00

Tiden jobbar för Påskuppropet

Kyrkornas Påskupprop på annandagen fick högerregeringen att tiga. Det finns inget att säga efter tidigare beslut i riksdagen. Lagt beslut ligger för de borgerliga ledamöterna.

BT - 31 dec 13 kl. 00:44

Välfärden tappade ansiktet

Detta har varit året då vi ofta stått ansikte mot ansikte med tiggarna. Dessa möten har utmanat oss, inte bara genom att vi dagligen fått ta ställning till frågan om att ge eller inte ge. Utan också genom att vi tvingats tänka efter en gång till.

Sydsvenskan - 25 feb 14 kl. 07:22

LO bluffar om Reinfeldts bluff

Med sin nya valfilm vill LO få det till att Moderaterna bluffat svenska folket. Men det är snarare LO som inte kör med öppna kort. Det går att luras utan att ljuga.

BT - 02 jan 11 kl. 00:30

Nu hoppas vi på 2011

Nyss avslutade 2010 var ett av de nyhetstätaste åren på länge: jordbävningskatastrofen på Haiti, WikiLeaks, askmolnet som kom från Island och lamslog hela flygtrafiken, oljeläckan i mexikanska golfen, självmordsbombaren i Stockholm, det svenska valet, de räddade gruvarbetarna i Chile, VM i fotboll, prinsessbröllopet? Men vad händer 2011? Vad kommer att påverka oss och förändra vår självbild?

Sydsvenskan - 28 okt 12 kl. 06:30

Från revolution till långsam färd mot auktoritärt styre

Den orangea revolutionen i Ukraina väckte gigantiska förhoppningar om demokrati, närmande till Västeuropa, högre levnadsstandard och slut på den enorma korruption som gjort den ukrainska politiken till en extremt lönsam näringsgren.Åtta år senare har alla förhoppningar krossats och klockan vridits tillbaka till utgångspunkten. Viktor Janukovytj, som tvingades bort i revolutionen, är president.

BT - 03 jan 14 kl. 11:18

Vi måste tala klarspråk

Den växande insikten om vad det innebär att leva i en globaliserad värld håller bokstavligen på att skrämma våra politiker från vettet. Att så många går till val på att ”det är dags att ta tillbaka makten från Bryssel” handlar dock mindre om att själva EU-samarbetet inte skulle fungera – det fungerar tvärtom alldeles utmärkt i många om än inte i alla avseenden. Snarare är det rädslan för alla de väljare som känner sig vilsna i en tid då nationella gränser blivit allt mindre relevanta, som nu fått parti efter parti att komma ut som EU-skeptiker.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Det är mer oroligt att vara jude i dag än för några år sedan"Mer om #iminoritet

PROFILEN. Nella Lisserow, 25, från Stockholm, ger oss en bild av hur det är att vara judinna i Sverige i dag.När insåg du att du var judinna och majoriteten människor omkring dig var kristna?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.