Realtid > Ekonomi

Sunday, 20 September, 09:16

Realtid - 14 sep 20 kl. 07:42

Regeringen föreslår statliga kreditgarantier till gröna investeringarI budgetpropositionen för 2021 föreslår regeringen statliga kreditgarantier till gröna investeringar.  .
Läs mer på Realtid

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, föreslår, statliga, kreditgarantiertill , gröna, investeringar
Regeringen - 10 jan 18 kl. 14:40

Utredning föreslår statliga elektroniska id-handlingar

Civilminister Ardalan Shekarabi tog idag emot slutbetänkandet från Utredningen om effektiv styrning av nationella digitala tjänster i en samverkande förvaltning. Utredningen föreslår bland annat att staten ska utfärda elektroniska identitetshandlingar..

DN - 17 mar 20 kl. 19:06

Regeringen föreslår kreditgarantier till flyg och sjöfart

Regeringen presenterade på tisdagen förslag för att stötta flyg och sjöfarten. Båda branscher har drabbats hårt ekonomiskt av minskat….

Expressen - 06 sep 19 kl. 06:49

Regeringen föreslår mer pengar för att minska industrins utsläpp

Nu föreslår regeringen mer statliga pengar för att minska industrins koldioxidutsläpp.Isabella Lövin säger till Sveriges Radio att regeringen vill att det så kallade Industriklivet ökar till 600 miljoner kronor per år.Klimatpremien till elbussar ska utökas enligt förslaget, och överföring av gods från landsväg till sjöfart ska gynnas.

Regeringen - 14 sep 17 kl. 12:35

Unik förstärkning av den statliga finansieringen av skolan

Kunskaperna ska fortsätta öka och ojämlikheten i skolsystemet ska brytas. Regeringen föreslår nu en unik förstärkning av den statliga finansieringen av skolan genom ett nytt statligt stöd för stärkt likvärdighet och kunskapsutveckling, i enlighet med Skolkommissionens förslag. Förstärkningen innebär att resurserna till skolan i större utsträckning fördelas efter behov för att bidra till att nå målet om en jämlik kunskapsskola..

Affärsvärlden - 17 dec 12 kl. 12:54

Regeringen föreslår stöd vid korttidsarbete

En utredning inom finansdepartementet har tagit fram ett förslag om statligt stöd vid korttidsarbete. Det statliga stödet föreslås användas vid allvarliga kriser..

Regeringen - 20 mar 18 kl. 11:14

En kommunal kulturskola för framtiden - en strategi för de statliga insatserna

Regeringen föreslår en nationell strategi för den kommunala kulturskola. Strategin innehåller ett nationellt mål för statens insatser som syftar till att bland annat främja en mer tillgänglig och jämlik kulturskola av hög kvalitet i såväl utbud som undervisning..

DN - 08 dec 16 kl. 13:39

Regeringen föreslår ny lag för museernas självständighet

Ett formaliserat oberoende för museer och möjligheten för statliga museer att ge bort föremål från sina samlingar till regionala och lokala museer. Det var en av punkterna i den lagrådsremiss för en ny kulturarvspolitik som kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke presenterade på torsdagen..

DI - 17 mar 20 kl. 17:32

Regeringen ger flygbolag kreditgarantier – 1,5 miljarder till SAS

Regeringen föreslår att flygföretagen under 2020 ges möjlighet att erhålla kreditgarantier till ett värde av sammanlagt högst 5 miljarder….

Regeringen - 01 nov 12 kl. 14:14

Statliga myndigheters lokalkostnader ses över

Regeringen anser att statens lokalförsörjning kan effektiviseras. Därför har regeringen i dag beslutat att ge Ekonomistyrningsverket (ESV) i uppdrag att kartlägga och föreslå förbättringar för att öka förutsättningarna för en effektivare statlig lokalförsörjning. ESV får bland annat i uppdrag att kartlägga myndigheters lokalisering i de mest centrala delarna av Stockholm och de skäl som myndigheterna har för att vara placerade just där.

YLE - 26 jan 16 kl. 07:23

Kompakt motstånd mot regeringen i metropolområdet

Alla kommuner i huvudstadsregionen motsätter sig regeringens föreslag om att Nyland blir ett självstyrelseområde. Politikerna i regionen vill istället grunda ett eget självstyrelseområde. Lokalpolitikerna i Helsingfors, Esbo, Grankulla och Vanda kommer med ett utlåtande om att staten och kommunerna i huvudstadsregionen eller metropolområdet tillsammans bör utreda områdets specialbehov i samband med att de nya regionförvaltnings- och vårdområdena ritas upp.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.