PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 22 September, 09:19

PrivataAffärer - 14 sep 20 kl. 07:25

DI: Köpläge i bostadsbolagetFastighetsbolag med en övervikt bostäder i portföljen har klarat sig bättre än sektorn som helhet på börsen i år. De senaste åren har Heba, som äger hyresrätter i Stockholm, börjat expandera inom hyresrätter, renoveringar och äldreboenden, och sedan 2014 har fastighetsvärdet dubblats. ”Med tanke på den enorma efterfrågan på hyreslägenheter i huvudstaden och bolagets stora bostadskunnande förefaller det varit en klok strategi”, skriver tidningens analytiker. Trots att belåningsgraden stigit något under expansionen tillhör aktien en av de med lägst risk på börsen och trots att aktien har stigit de senaste åren bör aktien fortsätta att ge ”fin avkastning”, heter det i analysen under vinjetten ”Veckans Aktie”..
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Heba, Stockholm, Veckans Aktie

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DI Köplägei , bostadsbolaget
GöteborgsPosten - 14 aug 13 kl. 18:00

Bostadsbolaget pressar byggkostnaderna

Ständigt nya krav ökar byggkostnaderna. Men Bostadsbolaget har kommit långt med att pressa dessa i Göteborg, skriver bland andra Stefan Kristiansson (MP), ordförande Bostadsbolaget..

LV - 01 mar 16 kl. 09:09

Låg utdelning från Bostadsbolaget

Bostadsbolaget i Västervik har delat ut 730 000 kronor till sin ägare Västerviks kommun, mellan åren 2011 till 2014. Det avser endast räntor på kapital som kommunen har investerat i Bostadsbolaget.
– Allt annat överskott ska återinvesteras, säger Tomas Kronståhl (S)..

LV - 24 feb 17 kl. 12:00

Bostadsbolaget om nye fastighetsägaren: "Känns seriöst"

Det är med trygg hand som Bostadsbolaget lämnar över ansvaret till den nya fastighetsägaren i Blackstad. – Det är jättebra att det finns en fastighetsägare som kan förvalta husen på egen hand, säger Agne Björkgren, förvaltare på Bostadsbolaget..

Dalarnas tidningar - 05 maj 17 kl. 06:00

Bostadsbolaget Nya Byn i Krylbo tvingas byta namn

Bostadsbolaget Nya Byn Krylbo AB, som äger drygt 700 lägenheter i Krylbo tvingas byta namn. Det står klart efter att en förlikning nåtts med det kommunala bostadsbolaget Gamla Byn, som krävde ett namnbyte.
– Vi får som vi vill, men det tog lite tid, säger Gamla Byns VD Jan Näslund..

Expressen - 14 apr 20 kl. 09:52

Bostadsbolaget ökar säkerheten i Landala

Otryggheten ökade i stadsdelen Landala i Göteborg efter flera incidenter, bland annat ett grovt rån i november i fjol där en tonåring fick örat avskuret.Nu har Bostadsbolaget tillsammans med polisen, stadsdelen och de boende kommit fram till flera åtgärder, rapporterar P4 Göteborg.– Det här var ju ett par isolerade händelser som orsakade detta, att vi behövde ta tag i trygghetsåtgärderna, säger Magnus Redenheim, distriktschef på Bostadsbolaget, till P4.

Nya Wermlands Tidningen - 07 okt 11 kl. 07:30

Bostadsbolaget vill bygga ett 40-tal nya lägenheter

Det råder kö både till Årjängs bostads AB:s lägenheter i Årjäng och Töcksfors och därför behövs det nybyggen. Bostadsbolaget vill så snart som möjligt bygga ett 20-tal lägenheter var på de båda orterna. ?

SVT - 26 jan 12 kl. 09:49

Bostadsbolaget förmedlar jobb

I Halmstad hyr det kommunala bostadsbolaget inte bara ut lägenheter utan förmedlar nu även arbeten. En satsning som sedan augusti gett 28 jobb. Integrationsministern på besök i Halmstad passade på att besöka verksamheten.

Vimmerby Tidning - 28 mar 12 kl. 08:14

God man rasar mot bostadsbolaget

?Minsta betalningsanmärkning så är det tvärstopp att få en lägenhet hos Hultsfreds Bostäder?
Ann-Marie Ekström är god man för ett par, som är i akut behov av en ny, bättre handikappanpassad lägenhet.

Kristianstadsbladet - 22 okt 12 kl. 06:30

Bostadsbolaget Klockaren misstänkt för miljöbrott

Klockaren har använt bekämpningsmedel utan tillstånd. Nu anmäls bostadsbolaget för misstänkt miljöbrott. Det var en privatperson som kontaktade Östra Göinge kommun, och informerade att Klockaren använt bekämpningsmedel utanför två av sina fastigheter, en i Broby och en i Glimåkra.

Vimmerby Tidning - 12 jan 13 kl. 06:06

Bostadsbolaget tar över Bryggaren

Bostadsbolaget räddar teater- och konferensverksamheten i Bryggaren. De tar över driften från Kultur- och fritidsförvaltningen och lovar att behålla verksamheten precis som den är i dag, med skillnaden att de sätter in en egen personalstyrka. De tre nuvarande anställda har sagts upp eller kommer bli uppsagda..

Helsingborgs Dagblad - 20 feb 13 kl. 16:43

Nytt år med plus för bostadsbolaget

Kommunala bostadsbolaget Treklövern går med vinst för tolfte året i rad. Kyrksalshuset blir bolagets nästa projekt, men byggstarten dröjer troligen till nästa år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.