Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Sunday, 27 September, 02:03

Expressen Dina Pengar - 10 sep 20 kl. 11:30

Här är de vackraste slotten i världenDe har bebotts av adelsmän och kungar, och fungerat både som militära befästningar och som ett sätt att visa upp lyx och rikedom. En del har till och med inspirerat filmer – eller synts i dem. Här är världens tio mest instagrammade slott..
Läs mer på Expressen Dina Pengar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är de vackraste, slotteni världen
YA - 24 mar 17 kl. 13:35

Här är Sveriges vackraste slott

Det finns många fantastiska slott i Sverige och i Skåne hamnar Svaneholms slott på andra plats efter Häckeberga, i hela riket kommer Skurups stolthet på plats sex när skyscanner.se listar de vackraste slotten..

Expressen - 08 aug 19 kl. 20:01

Bilderna inifrån ett av världens vackraste slott

Pena Palace, Portugal, Amber Fortess, Indien och Kalmar slott, Sverige. Amerikanska CNN har listat det svenska slottet bland de 21 vackraste slotten i världen.– Det är så här vi gärna ser att slott ska se ut, säger slottschef Mimmi Mannheimer..

Helsingborgs Dagblad - 01 nov 12 kl. 01:36

Slotten ger kungen inkomster

Carl XVI Gustaf tjänar pengar på de kungliga slotten. Biljettintäkterna uppgick under de senaste sex åren till 300 miljoner kronor, visar Dagens Nyheters kartläggning. Sedan 2005 har Statens fastighetsverk betalat en miljard kronor för renoveringar, underhåll, uppvärmning och el för de åtta slott kungen disponerar.

Expressen - 01 nov 12 kl. 08:04

Statens miljardnota för de kungliga slotten

De kungliga slotten är en kostsam historia. Sedan 2003 har statens fastighetsverk spenderat mer än 1,2 miljarder på slotten. Samtidigt har hovets intäkter från till exempel inträde till Stockholms slott stigit med 76 procent på tre år, skriver Dagens Nyheter..

DN - 30 apr 18 kl. 14:27

Känner du igen slotten?

I dag gratulerar vi Kung Carl Gustaf som fyller 72 år. Tidigare kungligheter har satt sina spår runt om i Stockholms län, känner ni igen slotten?.

Skånskan - 03 okt 19 kl. 05:00

Miljoner till slotten i EU-projekt om historia

Svaneholm Svaneholms slott och Christinehofs slott får dryga två miljoner att dela på i projektet ”South Baltic Manors”.
Nästa år kan man köpa en biljett till två utställningar, skolelever får mer undervisning och en karta till en lång kulturrunda tas fram.Både Svaneholms museiförening och Kulturföreningen Christinas wänner är ideella organisationer som värnar om att sprida bygdens historiska kulturarv.

Expressen - 26 dec 19 kl. 04:30

Lista: Pampiga slotten som går från far till son

För 55 år sedan trädde den nya lagen i kraft – Sveriges fideikommisser ska avvecklas. Ändå kommer det som beskrivs ha ”synnerliga kulturhistoriska värden” leva kvar åtminstone en livstid.Här är de pampiga slotten och enorma marker som inte får delas upp.

Expressen - 24 feb 20 kl. 17:43

Kunglig lycka: besöken på de kungliga slotten ökar igen

Besökarna strömmar till igen och räddar ekonomin för de kungliga slotten.Årsredovisningen för Slottsstaten visar på ett litet överskott.– Intäkterna går upp med ungefär 15 miljoner, säger Jan Lindman, hovets ekonomichef..

Aftonbladet - 20 mar 20 kl. 13:54

Kungliga slotten stänger – på grund av coronaviruset

▸ Den publika verksamheten vid de kungliga slotten ska stängas tillfälligt..

Nyan - 09 nov 15 kl. 19:06

Här är vackraste musikfrimärket

Ett åländskt frimärke hars valts till vackraste musikfrimärke 2014.
Posten Åland och grafiska formgivaren Cecilia Mattsson har fått Yehudi Menuhin Trophy 2015 för det vackraste musikfrimärke 2014. I omröstningen bland musikfrimärksamlare från hela världen vann det åländska frimärket med god marginal före Österrike och Schweiz och ett 80-tal andra märken, berättats i ett pressmeddelande.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.