DN > Ekonomi

Saturday, 19 September, 15:10

DN - 13 sep 20 kl. 08:30

Finansministern: Så ska bidragsfusket stoppasRegeringen skärper åtgärder mot skattefusk: ”Vill stoppa pengar till kriminella nätverk.”.
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finansministern, ska , bidragsfusket, stoppas
Hela Gotland - 01 apr 20 kl. 17:47

Förre finansministern: Så stoppas konkurserna

Det blir ingen Gotlandsresa för den tidigare finansministern Allan Larsson i påsk..

BT - 26 nov 14 kl. 13:31

Dystert läge för nya finansministern

Finansminister Magdalena Andersson (S) ser dystrare på det ekonomiska läget än när hon lade sin första budget för en månad sedan. Budgeten kan också bli hennes sista om den fälls i riksdagen nästa vecka. Magdalena Andersson lyckades förhandla fram en budget med regeringskollegan Miljöpartiet och Vänsterpartiet, men vet ännu inte om den får stöd i riksdagen.

SVT - 24 feb 16 kl. 13:16

Lönsamt sparande hos Skatteverket stoppas

Skattekontot ger bättre avkastning på sparade pengar än de flesta vanliga sparkonton. Allt fler utnyttjar den lagstadgade räntan, men nu sätter finansministern ner foten och vill sänka räntan till noll..

Skånskan - 09 jun 19 kl. 16:55

Oroväckande stort fusk

Det har alltid fuskats inom ramen för våra sociala trygghetssystem. Förr fanns det särskilda sjukskrivningsläkare som den som ville vara sjuk brukade vända sig till och som sjukskrev på löpande band eftersom det gav goda inkomster.
Ett annat sätt att fuska var skenseparationer, den ena parten i ett förhållande, oftast mannen, skenskrev sig i en liten etta men bodde kvar med sin kvinna och barnen samtidigt som hon fick bostadsbidrag och bidragsförskott.

Kristianstadsbladet - 02 jul 13 kl. 03:50

Region Skånes skattemissbruk

Bör Region Skåne och Blekinge landsting slippa elskatt som bonden med sin lilla vindsnurra på gården?
Skåne spenderar 350 miljoner och Blekinge 35 miljoner av skattemedel på vindkraft någonstans i Sverige. Båda räknar med skattebefrielse (36 öre per kWh) för el som används i verksamheten plus intäkter från elcertifikat på 18 öre per kWh, som elkonsumenterna står för.

HBL - 19 jun 14 kl. 16:36

Förhandlingarna avslutade

Barnfamiljer ska få dra av mer i skatt, och största delen av befolkningen slipper skärpt inkomstbeskattning nästa år. Dessutom kommer Alexander Stubbs regering att främja tillväxt genom att bygga banor och bostäder. Statens utgifter ska inte ökas utan finansieringen tas ur fonder som står utanför budgetramarna och ur försäljning av statlig egendom.

Sydsvenskan - 21 mar 13 kl. 06:30

Stora och små spelare

Stora spelare:Nikos AnastasiadesPresident, Cypern.Tyngs av en krisande banksektor som är åtta gånger större än staten. Pengarna slut i maj.

Alliansfritt Sverige - 18 maj 13 kl. 10:57

Regeringen hälsar: Det är riksdagen som beslutar om trängselskatt

SÄTTA PÅ PLATS. Infrastrukturminister  Catharina Elmsäter-Svärd (M) låter hälsa till Göteborgs politiker att det är endast riksdagen som i slutändan kan ta beslut i frågan kring trängselskatten i Göteborg. 

Det var under en interpellation som finansminister Anders Borg fick följande frågor: 
- Har finansministern gjort ställningstagandet att det är möjligt att lokalt folkomrösta om en statlig angelägenhet som trängselskatten i Göteborg?

Kristianstadsbladet - 18 jun 14 kl. 12:30

Krav på stoppad afghansk rösträkning


En av de två kandidaterna till presidentposten i Afghanistan, Abdullah Abdullah, kräver att räkningen av rösterna efter valet i lördags stoppas - efter misstankar om valfusk. - Vi upphör vårt arbete med valkommissionen och vi har sagt åt våra valövervakare att lämna sina kontor, säger den tidigare utrikesministern Abdullah Abdullah.Både han och den andra kandidaten, den före detta finansministern Ashraf Ghani, har hävdat att de leder i rösträkningen.

BT - 18 jun 14 kl. 12:30

Krav på stoppad afghansk rösträkning

En av de två kandidaterna till presidentposten i Afghanistan, Abdullah Abdullah, kräver att räkningen av rösterna efter valet i lördags stoppas - efter misstankar om valfusk. - Vi upphör vårt arbete med valkommissionen och vi har sagt åt våra valövervakare att lämna sina kontor, säger den tidigare utrikesministern Abdullah Abdullah.Både han och den andra kandidaten, den före detta finansministern Ashraf Ghani, har hävdat att de leder i rösträkningen.

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Miljardbron ska bygga samman den delade staden

Kan bron bidra till en överbryggning av det hårt segregerade Göteborg?.

DN - 5 timmar sedan

Dyrt att semestra i Europa med elbil

Med snabbladdare över hela kontinenten håller långresan med elbil på att bli realistisk..

DN - 6 timmar sedan

Framtidstro med glasfiber i öst

I dag är eldrift på tapeten inom bilbranschen men för 60 år sedan pratades det om materialet glasfiber..

DN - 20 timmar sedan

Tre kvinnor slåss om WTO:s chefsroll

Fem personer gör nu upp om posten som ny chef för Världshandelsorganisationen, WTO..

DN - 22 timmar sedan

Misstänkt virus slog ut Synsams system

Efter att optikerföretaget Synsams system totalt legat nere sedan i tisdags har nu kassasystemen på vissa håll börjat fungera igen..

DN - 23 timmar sedan

Begär hjälp från Arbetsmiljöverket för att lösa lokförarnas pressade situation

SJ:s lösningsförslag räcker inte till för att avhjälpa lokförarnas pressade arbetssituation..

DN - Igår: 14:42

Tiktok förbjuds i USA på söndag

Nu på söndag, den 20 september, blir det förbjudet att erbjuda nedladdning av den extremt populära appen Tiktok i USA, meddelar landets….

DN - Igår: 13:17

Högskoleprovet blir av i höst

Det blir högskoleprov i höst. Årets anmälan till det omdiskuterade högskoleprovet kommer att lösas genom först till kvarn-principen,.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.