Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 20 September, 16:41

Cornucopia - 12 sep 20 kl. 19:18

Hemautomatiseringsträsket: SensorträsketEn följd av att köra Home Assistant är att man kan samordna alla sjuttioelva olika systems funktioner och sensorer i samma system. En del av dessa hittas nedan, men jag har inte lagt tid på att sammanfatta exempelvis batteristatus på allt som går att ladda än, men det kommer det med.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Home Assistant, Philips Hue ZigBee, CO2, Teslans, eMMC, Tesla, Assistant, IKEA Trådfri, IKEA, Philips Hue, Unifi, Misubishis Melcloud, Automower, Trådfri, Zigbee, Philips

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hemautomatiseringsträsket, Sensorträsket
Cornucopia - 07 jul 19 kl. 14:40

Hemautomatiseringsträsken - Home Assistant

TRIGGER WARNING: Är du teknofil och hade tänkt ha en skön semester, eller är mån om dina förhållanden till nära och kära, sluta läsa nu.

Open Source-programvaran Home Assistant ser ut att ha lyckats med att skapa en enhetlig plattform för hela ditt smarta hem, oavsett teknikleverantörer och plattformar. Detta ger oanade möjligheter för automatiseringen av ditt hem.

Cornucopia - 11 jul 19 kl. 15:59

Utvärdering ett år med timpris på elen - hur mycket sparade jag?

Ett år har nu gått sedan jag bytte över till timbaserad elprismätning, vilket ger stor kontroll över när man förbrukar sin el. Nedan följer en utvärdering.
Min solkraftanläggning i mörkaste vintern i januari 2018.

Cornucopia - 03 feb 20 kl. 15:35

Räknas smartklockor som handhållen kommunikationsutrustning?

Med de allt vanligare smartklockorna kanske man bör fråga sig om dessa klockor räknas som handhållen kommunikationsutrustning och alltså inte får användas i bil. Eller är det okej om de sitter på handleden, alternativt riskerar man körkortet och dryga böter om man råkar titta på sin handled för att klockan innehåller ett urval av bluetooth, wifi och 4G? Samt lite om integrering av smarta hemmet och Tesla i Apple Watch via Home Assistant, samt Apple Pay och Revolut via handleden.

Cornucopia - 01 jun 20 kl. 15:05

Sommaren är här - Göteborg i värre lågkonjunktur än under finanskrisen

Helt plötsligt blev det sommar och vädret skippade direkt från du dubbla april till högsommarvärme i juni. Samtidigt rapporterar Business Region Göteborg att Göteborgsregionen nu befinner sig i en värre lågkonjunktur än under finanskrisen.
Regnbågsflaggor pryder (ha, göteborgsskämt för de som stör sig på regnbågsflaggor) dagen till ära Göteborgs svar på Slussen, byggarbetsplatsen Korsvägen.

Cornucopia - 22 jun 20 kl. 15:14

Skyhöga elpriser trots sommar - Svenska kraftnät köper in Ringhals 1 som kraftsäkrare - hindrar strömavbrott i södra Sverige

Trots att det är sommar har elpriserna skjutit upp till skyhöga nivåer och iskalla vinterpriser på över 70 öre idag. Efter förra veckans avslöjande om att det råder akut risk att södra Sverige kan behöva stängas ner på grund av brist på elkraft har nu Svenska kraftnät säkrat upp reaktorn Ringhals 1 som säker kraftförsörjning i sommar. Det är ett tydligt besked att Sverige inte klarar sig utan de kärnkraftsreaktorer som nu stängs ner permanent.

Cornucopia - 25 jun 20 kl. 09:59

Elpriset: Solcellerna matar ut över 2 kW på nätet och kör AC:n samtidigt

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Solkraft Sverige, som installerat min solkraftanläggning.
Elpriset rusar mot rekordnivåer just nu, och det känns rätt okej att ha en solkraftanläggning just nu. Huset kör på aircondition och matar samtidigt ut över 2 kW på elnätet, som säljs till dagens priser.

Cornucopia - 26 jun 20 kl. 15:53

Fredagsmys: Aircondition

Dags för lite fredagsmys i detta luftkonditionerade svala hem och arbetsplats. Förra vinterns inköp av luftvärmepump, som även fungerar som AC känns ännu mer klockrent de senaste dagarna när temperaturerna ute stuckit iväg över 30 grader, medan det varit svala 21 grader inomhus. Inomhusenheten.

Cornucopia - 15 jul 20 kl. 12:34

Stängde efter fjorton år av pipet från dismaskinen - hur gamla är era vitvaror?

"Fin diskmaskin du har där, det vore synd om något skulle hända med den."På grund av långvarigt besök av nära släkt med små barn avslutade jag 14 år av hat och stängde faktiskt av pipet från diskmaskinen. Tydligen är fjorton år länge för en diskmaskin, men den visar sig vara en av de yngre vitvarorna i huset.

Cornucopia - 02 aug 20 kl. 15:33

Spotifys Connects överlägsna ekosystem

Man kan säga mycket om Spotify, men de har i alla fall lyckats ta fram ett i mitt tycke helt överlägset ekosystem, långt bättre än exempelvis Apple Airplay. Du kan sömlöst byta mellan enheter du spelar din musik på, och det inte bara på det lokala nätverket utan alla enheter du är inloggad på och de enheter dessa kan nå. Flytt mellan enheteerna sker också blixtsnabbt.

Cornucopia - 18 aug 20 kl. 10:19

Kärnkraften nedstångd - vindstilla - 150 öre per kWh för elen

Vindkraften klarar inte av att försörja Sverige med el just nu, sedan även Ringhals 1 stängts ner. Elpriset låg i morse på över 150 öre per kWh och Sverige importerar nu el mitt i sommaren. Relaterat så är det även elbrist i Kalifornien där man i helgen stängde av strömmen för 250 000 hushåll, då kylningen i sommarhettan förbrukade för mycket ström.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.