Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 24 September, 13:52

Cornucopia - 12 sep 20 kl. 11:39

Kronofogden börjar utmäta SASDagens Industri uppger att Kronofogden börjar utmäta SAS. Dels för fordringsägande kunder, där SAS inte betalat tillbaka uteblivna biljetter, och dels på grund av skadestånd från en dom i tingsrätten där SAS vägrar betala ut det lagstiftade skadeståndet för inställt flyg.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SAS, Industri, Kronofogden, Kastrup, SEK Stockholm, Angeles, Stockholms, SEK, EU, Dagens Industri, BRA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kronofogdenbörjar , utmäta, SAS
Dagens PS - 19 dec 17 kl. 16:16

Kronofogden har gjort utmätning hos HQ

Bakgrunden är att HQ dömts att betala rättegångskostnaderna för målet. Kronofogden har redan gjort en första utmätning hos tidigare finansbolaget HQ efter att bolaget förlorat sitt stora mål mot den tidigare ledningen för banken, däribland Mats Qviberg och revisorn KPMG. Det skriver ekonomisajten E55.

Cornucopia - 18 aug 20 kl. 11:55

Begära SAS i konkurs - kom igen, det blir kul?

"Don't get mad, get even!"Kanske är det dags för några under att gå samman och helt enkelt begära SAS i konkurs, nu när man bestrider begäran om utmätning från Kronofogden. Uppenbarligen är bolaget på obestånd, saknar medel och kan inte betala tillbaka sina skulder.

Cornucopia - 23 aug 20 kl. 16:53

Kronofogdeanmälan får SAS att betala tillbaka skyndsamt - går före i kön av miljontals ärenden

Flera läsare vittnar om att de fått tillbaka pengar från det konkursmässiga SAS efter att de vänt sig till Kronofogden. Det till stor del statsägda flygbolaget betalar skyndsamt tillbaka, inklusive begärd ersättning för besväret, om man stryker ärendet hos fogden. Tom hos SAS på Kastrup.

Cornucopia - 11 jul 20 kl. 12:37

SAS medger: Bryter mot lagen - har bara betalat tillbaka en tredjedels månad på snart fyra månader - räkna med flera års väntetid, om inte konkurs först

Det så kallade flygbolaget SAS medger i en artikel hos SVT att man bryter mot lagen och inte betalat tillbaka inom sju dagar för inställda flyg. I själva verket har man än så länge på snart fyra månader bara klarat av att betala tillbaka en tredjedel månads flygningar, vilket ger en prognos om att i nuvarande kanske ha betalt tillbaka exempelvis juni månads flighter år 2022.
SAS möter inte längre kunderna med ett leende.

Aftonbladet - 11 sep 20 kl. 22:58

Kronofogden gör utmätning av SAS efter kundkrav

▸ Bland resenärer som inte har fått ersättning av SAS för inställda resor tycks tålamodet börja tryta..

Expressen - 18 aug 20 kl. 19:30

SAS-kunder har tröttnat: Vänder sig till kronofogden

Kunder som tröttnat på att vänta på pengar från SAS för inställda flyg har nu vänt sig till kronofogden.SAS kan inte svara på när kunderna ska få sin begärda återbetalning.– Jag tycker SAS kör ett fulspel mot oss konsumenter, säger Nina Sidander, 54, som skulle ha rest till Kroatien i maj med flygbolaget..

Cornucopia - 07 jul 20 kl. 08:55

Varning för att boka flyg med SAS - använder kunderna som bank - betalar inte tillbaka pengar

"Vi kommer att behandla återbetalningen till din ursprungliga betalningsmetod inom sju arbetsdagar. Observera att det beroende på din bank/betalningsleverantör kan ta några dagar innan du kan se återbetalningen på ditt konto." - SAS standardlögnDet så kallade flygbolaget SAS ska idag rapportera om hur mycket mer de har flugit i juni, och har börjat med reklamkampanjer på bland annat Facebook.

Cornucopia - 27 apr 19 kl. 12:19

BRA varslar en tredjedel av personalen - pilotstrejk på SAS

Flygbolaget Braathens (BRA) varslar en tredjedel av sin personal. Med utmärkt timing väljer SAS piloter ut i strejk för att få högre lön i en fallande marknad och konjunktur.
SAS.

Cornucopia - 02 aug 20 kl. 12:18

Klicka inte i SAS Voucher-mail - du kommer gå miste om dina pengar och få en värdelös voucher

SAS försöker slippa betala tillbaka de pengar de är skyldiga resenärer genom ett bedrägligt mail med ett värdelöst voucher-erbjudande. Klickar man på "read more and claim offer" så har man accepterat den värdelösa tidsbegränsade vouchern. SAS kommer därefter vägra hjälpa dig, utan du kommer behöva dra bolaget till tinget för att få dina pengar.

Cornucopia - 25 aug 20 kl. 11:34

Miljardförlust för SAS - aktien rusar - "kan inte säga när" kunderna får tillbaka pengarna

SAS-aktien rusar på sin halvårsrapport som visade på en förlust på -2 365 MSEK, eller en bit över två miljarder. Till Dagens Industri säger flygbolagets VD att man saknar automatiserade rutiner för att betala tillbaka pengar till kunderna, "dessa kräver manuell handpåläggning", och kan inte säga när kunderna ska få sina pengar. Kastrup under ombyggnad.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.