Sydsvenskan > Nyheter

Thursday, 24 January, 11:56

Liknande nyheter

Taggar: Rörighet, tar, kål, musikaliska, höjdpunkter
Kristianstadsbladet - 26 jul 12 kl. 21:41

I parken hördes låtar om sjunkna skepp

Foto: Malin Palm
Göteborgsbandet West of Eden stod för veckans musikaliska strandhugg.
Deras keltiska tongångar lockade hundratals åhörare till Tivoliparken. Gruppen bjöd bland annat på låtar från sin senaste skiva "Safe crossing" som Martin Schaub i bandet förklarade innehåller en hel del dystra låtar om båtar som går under.

YLE - 14 mar 14 kl. 10:28

Musikfestspelen tar färjan över till Umeå

-Målet är att ta musiken ut till folket, säger verksamhetsledare Monica Johnson. Därför arrangeras många regionkonserter. Och i år tar man steget över Kvarken.

Kristianstadsbladet - 12 aug 14 kl. 09:03

Isidor tar nya musikaliska tag på kullen

Foto: Tommy Svensson
Efter tio festivaler ville paret Rondin ta paus från musikfesten hemma i deras trädgård, Isidors kulle. Nu är pausen slut, på lördag är Isidor tillbaka med en ny musikalisk påse Gott & blandat.
Isidor är ett lamadjur, bosatt på musikerparet Helena och Mats Rondins mark.

Nyan - 23 mar 18 kl. 17:00

Körsångare tar sig an mästarna

En nybildad kör bestående av Ulrika Sneitz och Patricia Bergroth, sopran, Johanna Fogelström-Duns och Lena Isaksson-Ahlskog, alt, Tom Björkman och Mikael Lönnqvist, tenor, Johan Karlsson och Stefan Kalmer och Gunnar Silander, bas tar sig an några av de musikaliska mästarna. Lördagen den 24 mars klockan 19.00 i Föglö kyrka och söndagen den 25 mars klockan 18.

Kristianstadsbladet - 01 feb 11 kl. 08:56

Modiga musikaliska stilbrott

Foto: Tom Wall
Sven Bjerstedt recenserar Jacques Werup och Jan Lundgren.
Bland skådisar sägs ofta att du bör "avstå" när du läser dikt: presentera orden neutralt, ställ dig inte i vägen för dem. Den skolan bekänner sig inte Werup till.

Kristianstadsbladet - 09 apr 11 kl. 10:10

Vagabonden musikaliska resa

Foto: Johanna Wallin
Tio år på den svenska poptronen. Halvvägs in på den 25 anhalter långa Eriksgata som för honom triumfatoriskt ut till de hängivna undersåtarna runtom i landet.
Ändå är det bilden av Smike ?

YA - 12 sep 17 kl. 00:01

Nya musikaliska vägar för Svensson

Jazzsångerskan Hannah Svensson ger sig ut på nya musikaliska vägar. I veckan släpper hon ett nytt album, Pictures in mind, med egna låtar där hon för ett album lämnar jazzgenren..

Kristianstadsbladet - 11 jul 12 kl. 21:53

Svensktoppsrävar bjöd på musikaliska antikviteter

Foto: Tommy Svensson
De gamla svensktoppenartisterna som Sten & Stanley och Lill-Babs körde inte bara egna hits. De runt 600 i publiken fick även höra låtar av Tomas Ledin och Beatles.
Svensktoppens 50 års-jubileum firades på onsdagen i Tivoliparken med några av topplistans mesta artister.

Sydsvenskan - 20 feb 16 kl. 11:05

Lisa Nilsson glittrar i musikaliska finkläder

På sätt och vis spelar det inte så stor roll vad Lisa Nilsson sjunger. Sen debuten 1989 har hon spelat in souliga hitlåtar som ingen med mindre än en mil till närmaste radio har kunnat undvika, tolkat brasilianska slagdängor och skrivit in sig själv i den svenska traditionen av visbaserad folkhemspop. Hon har varit både Janet Jackson och Helen Sjöholm, både Lars Winnerbäck och Sade Adu.

Kristianstadsbladet - 24 jul 14 kl. 08:56

Staffan Hellstrand tar sin låtskatt till Åhus

En av Sveriges mest aktiva låtskrivare sjunger in Åhus Visfestival på fredag. Staffan Hellstrand har varit aktiv sedan 70-talet och än har han inga planer på att sluta.
Med 14 soloalbum, flera samlingsskivor, både egna och tillsammans med andra artister, Grammis för årets låt 1993 med ”Lilla fågel blå”, Grammis för bästa manliga pop-/rockartist 1992, hyllad och firad låtskrivare är Staffan Hellstrand en av Sveriges mest aktiva och framgångsrika musiker.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.