Realtid > Ekonomi

Friday, 25 September, 12:30

Realtid - 11 sep 20 kl. 11:36

FI kräver ökad transparens på företagsobligationsmarknaden Den svenska marknaden för företagsobligationer har slutat att fungera på ett tillfredställande sätt, anser Finansinspektionen, FI, och kräver bättring. .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Finansinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FI kräver, ökad, transparens, företagsobligationsmarknaden
PrivataAffärer - 03 aug 20 kl. 10:13

Commerzbank: Företagsobligationsmarknaden väntas ta fart

”Blackout-perioder ska inte längre vara en faktor som står i vägen för ökad emittering”, anser banken. Kort inför att bolag delger sina kvartalsresultat får de inte låna upp pengar på marknaden, den så kallade blackout-tiden. Inom den allra närmsta tiden kan dock semestertider hålla nere på företagens låneaktivitet.

PrivataAffärer - 09 mar 20 kl. 10:19

”Företagsobligationsmarknaden kan drabbas av oljepriskraschen”

Det påpekas att energisektorn står för tydligt över 10 procent av den amerikanska ”high yield”-marknaden och att tajmingen på detta oljeprisfall är dålig. ”Oro byggdes upp på obligationsmarknaden redan i fredags”, noterar Deutsche Bank. Det framhålls att stora mängder obligationer kan utfärdas men att det tar tid att sälja av papper som köps i en emission då försäljningar endast kan göras i små mängder.

PrivataAffärer - 20 mar 20 kl. 07:04

”Riksbanksbesked en lättnad för företagsobligationsmarknaden”

Riksbanken beslutade vid ett extrainsatt möte på torsdagen bland annat att börja köpa företagspapper från icke-finansiella företag, detta inom ramen för det tidigare beslutet att köpa ytterligare värdepapper för 300 miljarder kronor. Riksbanken beslutade även att den ska möjliggöra lån i amerikanska dollar samt att ta bort begränsningsreglerna för bostadsobligationer (säkerställda obligationer). Den tillåtna andelen säkerställda obligationer av en motparts totala säkerhetsmassa vid krediter hos Riksbanken ökar från nu gällande 80 procent till 100 procent.

PrivataAffärer - 29 maj 20 kl. 00:01

Förvaltaren: Därför lockar företagsobligationer i krisen

När covid-19-paniken tog ett strypgrepp på de finansiella marknaderna under fyra veckor från och med den 24 februari var nordiska företagsobligationer ett av de tillgångsslag som drabbades absolut hårdast. På den svenska marknaden skapade oron för lågkonjunktur och ökade företagskonkurser en sällan skådad likviditetskris. Investerare tog inom loppet av några veckor ut cirka 23 miljarder kronor från nordiska företagsobligationer, vilket motsvarar nästan 13 procent av de totala tillgångarna i dessa fonder.

PrivataAffärer - 18 maj 20 kl. 15:51

Winsth: Krispolitiken leder till att risktagare gynnas

Hon säger att under de senaste åren med god ekonomi och överhettningstendenser i svensk ekonomi förde Riksbanken en mycket expansiv penningpolitik för att nå inflationsmålet. ”Det bidrog till historiskt låga räntor, vilket i sin tur gjorde det möjligt för företag, inte minst i fastighetsbranschen, att finansiera sig billigt på till exempel företagsobligationsmarknaden, som har vuxit snabbt. Företagen har kunnat ta hög risk till en billig peng, allt för att få bättre avkastning”, säger hon.

PrivataAffärer - 03 feb 20 kl. 08:46

Ny nordisk kreditfond lockar investerare

Fakta: SEB FRN Fond Hållbar förvaltas av SEB Investment Management och ansvariga förvaltare är Martin Edemalm och Örjan Pettersson. Läs mer om fonden här. SEB FRN Fond Hållbar är en hållbar nordisk företagsobligationsfond som har sitt främsta fokus på företag med god kreditvärdighet.

PrivataAffärer - 21 apr 20 kl. 15:08

Danske: Stabilare företagsobligationsmarknad men dyrare upplåning

”Samtidigt som det var som mest turbulent på aktiemarknaden skedde utflöden ur kreditfonder vilket skapade ett säljtryck på företagsobligationsmarknaden. Denna situation har stabiliserats och läget är nu överlag mer balanserat”, säger han. I nuläget finns det enligt honom ett stort intresse från investerare att köpa obligationer i eventuella nyemissioner.

DI - 14 feb 16 kl. 16:22

Långsiktig strategi bäst

Alla vet att inga träd växer till himmelen. Ändå blir vi varje gång lika förvånade när börserna skakar och investerarna rusar mot utgången. Ingen vet exakt när de negativa signalerna väger över och triggar igång stormar på finansmarknaderna.

PrivataAffärer - 15 aug 19 kl. 13:00

Pictet överväger sälja ut USA-tillgångar

Finansbolagen är de som gynnas mest vid eventuellt kommande räntesänkningar, och är därför intressanta. Det framgår av bolagets Barometer för augusti. – Givet detta rådande klimat med en del övervärderingar och kommande räntesänkningar väljer Pictet att investera i finansbolag då dessa gynnas av en kommande räntesänkning, samt att de handlas till förmånliga priser på den rådande dyra aktiemarknaden, säger Luca Paolini, Pictets chefsstrateg.

PrivataAffärer - 26 mar 20 kl. 12:01

DNB: Gränsar till okontrollerat ekonomiskt haveri

Stödpaketen bör enligt analysen sättas i ljuset av att de senaste årens börsuppgång varit kraftig – Stockholmsbörsens OMXS30 är mindre än 10 procent lägre än vid ingången av 2019. ”Mycket av denna nedgång kommer också att efterföljas av uppgång, till viss del snabb uppgång så snart förtroendet återvänder till marknaderna”, skriver DNB. Situationen i realekonomin är betydligt mer bekymmersam än vad som sker på finansmarknaderna, enligt banken.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.