Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 29 September, 03:27

Cornucopia - 11 sep 20 kl. 10:58

Förslaget om bankskatt för finansiering av försvaret kvarstår"En bankskatt ska införas för att finansiera satsningar på försvaret."- Stefan Löfven (S) i regeringsförklaringen 8:e september 2020"Att vara sosse är att vilja, inte göra.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Löfven,  förslaget, Sverige, Försvarsmaktens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslagetom , bankskattför , finansieringav , försvaret, kvarstår
Cornucopia - 31 aug 19 kl. 12:34

Regeringen: Bankskatt finansierar försvaret - bankkunderna kommer betala

Regeringen gick idag ut med att en bankskatt kommer införas för att finansiera försvaret. Det är ett närmast genialiskt besked, eftersom alla hatar bankerna, och de allra flesta bankkunder aldrig kommer förstå att notan för skatten skickas vidare till dem. Så egentligen är det en skatt på bankkunder, men rimligtvis kommer skatten slå proportionellt mot kunderna utifrån hur mycket bankärenden de har att göra - ju rikare, desto mer av bankskatten kommer du ta.

Dagens PS - 02 sep 19 kl. 08:04

Andersson: Bankskatt ska finansiera försvaret

Det svenska försvaret kommer att fram till år 2025 få 20 miljarder kronor mer. Fem av dessa miljarder avsedda för år 2022 kommer att finansieras genom en bankskatt, enligt en överenskommelse mellan Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna. Det framgår av ett pressmeddelande från Regeringskansliet.

PrivataAffärer - 02 sep 19 kl. 07:39

Bankföreningen: Saknas legitim grund för bankskatt

”Bankerna gör inga övervinster. De har lägre lönsamhet än de svenska börsbolagen i övrigt. Dessutom betalar de speciella avgifter, som är väl tilltagna och reserveras, för att staten ska kunna hantera finansiella kriser”, skriver han vidare och framhåller även att ”en bankskatt skulle slå hårt mot jobb och tillväxt”.

Alliansfritt Sverige - 22 apr 14 kl. 07:31

Regeringen ger försvaret 5 miljarder. Om 10 år. Som som försvaret ska fixa själv

Regeringen lovar på DN Debatt att försvaret ska få 5,5 miljarder i ökade anslag. Låt oss metodiskt dissikera artikeln. Vad lovar regeringen?

Kristianstadsbladet - 15 maj 14 kl. 12:04

Ordkrig om svenska försvaret

Fler Gripen-plan ska beställas, men partierna i försvarsberedningen är oense om finansieringen. S vill ha mer pengar till försvaret, men anklagas av M för "överbudspolitik och tomma löften".
- S har inte fullt ut kunnat precisera sina förslag och har därför inte en ansvarsfull finansiering krona för krona.

Cornucopia - 01 apr 19 kl. 20:18

MÖP-måndag: Värnplikt sekundärt - finansiering primärt

Enligt en artikel hos DN råder det nu bred politisk enighet om en kraftig uppskalning av värnplikten, så att cirka 8 - 10% av en årskull unga kvinnor och män ska göra tvångsbaserad värnpliktsutbildning. Detta är dock sekundärt, det viktigaste är att höjd finansiering av försvarsanslagen ligger fast i enlighet med riksdagens klubbade budget för 2019. Enligt JÖKen mellan de socialistiska partierna så ska också M+KD:s försvarsbudget ligga fast, inklusive fortsatt höjda anslag.

DN - 31 aug 19 kl. 12:00

M om bankskatt: ”Allt kan inte lösas med höjd skatt”

Reaktionen på finansministern Magdalena Anderssons (S) planer på att införa en ny bankskatt för att finansiera försvaret lät inte vänta på sig..

GöteborgsPosten - 31 aug 19 kl. 14:46

Bankskatt ska gå till försvaret

Den nya försvarsbudgeten kommer i första skedet att finansieras med en ny bankskatt..

Vestmanlands Läns Tidning - 12 sep 20 kl. 19:11

Insändare: Bankskatt för att rusta upp försvaret

Vår statsminister pratar om att införa en bankskatt som ska finansiera Sveriges försvar som....

YLE - 11 nov 15 kl. 04:45

Lovande ny cancerbehandling söker finansiering på Slush

En ny medicinsk innovation vid Helsingfors universitet använder kroppens eget immunförsvar för att bekämpa cancer. I djurförsök har metoden visat sig kunna förstöra hudcancerceller. Mycket forskning återstår ändå innan den kan användas på ett kontrollerat sätt hos människor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.