Realtid > Ekonomi

Friday, 25 September, 05:49

Realtid - 11 sep 20 kl. 08:49

Så kan banker bli mer motståndskraftigaDen snabba utvecklingen av finansiell brottslighet kräver teknikmiljöer som underlättar kontroll och innovation. Det skriver Eelco-Jan Boonstra, Europachef på Mambu..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
 Eelco-Jan Boonstra,  mambu

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: kan , bankerbli , mer, motståndskraftiga
DN - 04 apr 19 kl. 14:34

Studie: Korallrev nära ekvatorn mest motståndskraftiga mot värmechocker

En ny studie visar att korallreven i tropiska vatten kan vara mer motståndskraftiga mot temperaturchocker än man tidigare trott. De värmetoppar som bleker korallerna kommer tätare, men det visar sig att blekningen sker vid högre temperaturer nu än tidigare..

SR - 15 nov 13 kl. 17:19

Motståndskraftiga bakterier sprider sig i Europa

Nya motståndskraftiga bakterier sprider sig nu snabbt i Europa. Ett särskilt allvarligt hot utgör Acinetobacter Baumanni, som redan finns på många intensivvårdsavdelningar i Europa, och som inte svarar på vanlig antibiotikabehandling..

SR - 27 apr 17 kl. 18:05

Nu ska motståndskraftiga bakterier spåras

Problemen med motståndskraftiga bakterier växer i världen, men ingen vet hur utbredd antibiotikaresistensen egentligen är. Nu ska bakterierna spåras..

SR - 15 jan 20 kl. 10:46

Även de motståndskraftiga Björndjuren är känsliga för värme

Ny studie visar på tidigare okänd akilleshäl hos de motståndskraftiga Björndjuren..

DI - 23 mar 20 kl. 10:31

Analyshus köpstämplar teleoperatörerna – pekas ut som motståndskraftiga

Telia och Tele2 pekas av DNB Markets ut som relativt motståndskraftiga under coronaviruspandemin..

Affärsvärlden - 23 mar 20 kl. 10:58

DNB Markets: Köpvärd duo motståndskraftiga aktier

Telia och Tele2 pekas av DNB Markets ut som relativt motståndskraftiga under coronaviruspandemin. Det framgår av en analys..

PrivataAffärer - 05 sep 19 kl. 10:34

ABG: Volvos marginaler motståndskraftiga

”Vi hävdar att investerare är för oroliga för den kommande efterfrågekorrektionen, som istället kan bli ett tillfälle för Volvos ledning att visa hur mycket mer motståndskraftigt bolaget har blivit”, skriver ABG. Om Volvo skulle nå en ebit-marginal på 10 procent under 2020 tror ABG att bolaget har uppnått sitt mål om att ha en marginal över 10 procent över en konjunkturcykel. I analysen upprepar ABG Sundal Collier sin köprekommendation för Volvo, men sänker riktkursen något till 190 kronor, från 200, och hänvisar till efterfrågekorrektionen som är på väg både i Europa och i Nordamerika.

Ekonomistas - 17 feb 14 kl. 09:03

Har Riksbanken verkligen rätt i att de nu rikare svenska hushållen skulle vara mer sårbara?

[English translation.] Sedan 1995 har de svenska hushållens skulder i förhållande till disponibel inkomst nästan fördubblats, från omkring 90 procent av disponibel inkomst till nuvarande omkring 170 procent. Riksbanken hävdar att högre skulder har gjort hushållen mer sårbara.

PrivataAffärer - 17 jun 20 kl. 08:33

Analytiker: Bopriserna oväntat motståndskraftiga

”Bostadspriserna sjönk under andra halvan av mars och i april, men har visat en anmärkningsvärd motståndskraft trots det stora fallet i BNP och ekonomisk aktivitet. Bostadspriserna är nästan tillbaka till samma nivåer som före coronakrisen”, skriver Nordeas seniorekonom Susanne Spector i ett marknadsbrev. Valueguards HOX-index över de svenska bostadspriserna steg 2,2 procent i maj, vilket säsongsrensat motsvarar en uppgång med 2,3 procent.

DI - 05 sep 19 kl. 10:49

Norska investmentbanken: Volvos lönsamhet är motståndskraftig

Volvos marginaler är mer motståndskraftiga än vad investerare befarar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.