Resume > Ekonomi

Monday, 21 September, 11:38

Resume - 11 sep 20 kl. 08:31

Kommunikationspodden: "Öppenheten är hotad"För 5300 år sedan försökte en 45-årig man ta sig över Alperna. Men han kom inte hela vägen utan konserverades till eftervärlden så pass bra att när kroppen återfanns 1991 fanns det flera slutsatser forskarna kunde dra av hur Ötzi, som han kallas, levde och vilket samhälle han verkade i. Det var också detta fynd som dagens gäst i Kommunikationspodden Johan Norberg valde att inleda sin bok med..
Läs mer på Resume
Läs mer om:
Alperna, Ötzi, Kommunikationspodden Johan Norberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunikationspodden, Öppenhetenär , hotad
Sydsvenskan - 27 mar 14 kl. 10:56

Öppenheten och dialogen måste öka

Sydsvenskan har de senaste veckorna rapporterat om att upp mot var tredje politiker i Region Skåne har blivit hotad utifrån sitt uppdrag (se fotnot). Detta är helt orimligt. Svaret är inte att politiska företrädare sluter sig, utan svaret är istället att öka öppenheten och dialogen.

Dagens Media - 12 nov 15 kl. 11:30

Lyssna på Kommunikationspodden

Här kan du lyssna på samtliga avsnitt av Kommunikationspodden..

Kristianstadsbladet - 19 aug 14 kl. 20:46

Hägglund: De äventyrar öppenheten

I går fick KD-ledaren Göran Hägglund en tårta i ansiktet vid ett torgmöte i Göteborg. Nu kommenterar han händelsen och säger att han bekymras över den här typen av attacker mot politiker. - De här personerna äventyrar öppenheten, säger Hägglund i SVT:s program Utfrågningen.

BT - 19 aug 14 kl. 20:46

Hägglund: De äventyrar öppenheten

I går fick KD-ledaren Göran Hägglund en tårta i ansiktet vid ett torgmöte i Göteborg. Nu kommenterar han händelsen och säger att han bekymras över den här typen av attacker mot politiker. - De här personerna äventyrar öppenheten, säger Hägglund i SVT:s program Utfrågningen.

Skånskan - 30 jan 16 kl. 10:00

Öppenheten har chans till seger

HÖÖR Demokratin ser ut att stå som segrare i Höör efter att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutat om att föreslå alternativet om öppenhet kring nämndssammanträden.Oron för en ökad slutenhet har varit stark bland engagerade Höörsbor och insändarskribenter, efter Skånskans rapportering om kommunens vägval.
Bland de tre beslutsförslag som kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU) hade att ta ställning till fanns förslaget om minskad öppenhet för att ge ”arbetsro” åt politiker och tjänstemän.

Skånskan - 20 feb 16 kl. 10:00

Öppenheten segrade

Höör Det rådde stor enighet när kommunfullmäktige beslutade att det är öppenhetslinjen som ska gälla vid nämndsammanträden.
Den politiska oppositionen underströk vilken stor betydelse beslutet om öppenhet har.
– Vi välkomnar det här beslutet, sa Magnus Marvéus (L).

Cornucopia - 28 dec 19 kl. 11:12

Regeringen sänker Sveriges beredskap - minskar målet för antalet heltidssoldater med 1000 - Försvarsmakten slutar med öppenheten

Som befarat används värnplikten som ursäkt för att dra ner på svensk beredskap och försvarets kompetens- och erfarenhetsnivå. I regeringens regleringsbrev ska Försvarsmakten minska antalet heltidsanställda soldater och sjömän från målet med 1000 personer. Det ser också ut som att försvarets tidigare öppenhet också kastas ut när man inte längre behöver rekrytera utan kan fylla listorna med värnpliktigsutbildade.

DN - 14 jun 12 kl. 00:50

?Öppenheten på internet hotas av teleoperatörerna?

Värna nätneutraliteten. Allt fler telekomoperatörer vill blockera tillgången till Skype och liknande tjänster på internet för att slippa konkurrens. Om vi inte agerar för att bevara öppenheten kommer internet att förlora i kraft som motor för innovation och informationsspridning, skriver ledande företrädare för svenska medieföretag..

UNT - 30 mar 13 kl. 12:02

Backlash för öppenheten

MEDIEKRÖNIKA. Öppenheten är alltid problematisk. Men det betyder inte nödvändigtvis att alternativet är bättre, konstaterar Anders Mildner..

DN - 05 jan 14 kl. 01:30

Ewa Stenberg: Öppenheten ska stoppa slöseri, fusk och fiffel

Kommentar. Det är riskfyllt att bekämpa brottslighet genom att inskränka offentlighetsprincipen. Öppenheten finns bland annat för att för­hindra maktmissbruk och mutor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.