PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 25 September, 06:53

PrivataAffärer - 11 sep 20 kl. 07:34

Så mycket sjönk snitträntorna i augustiSnitträntan på tremånaders bolån sjönk i genomsnitt 0,02 procentenheter i augusti till 1,51 procent. Men hos enskilda aktörer var rörelserna desto större. Hos uppstickaren Landshypotek sjönk snitträntan hela 0,09 procentenheter till 1,23 procent och gick därmed om Stabelo (Nordnet/Avanza) som nu har en snittränta på 1,29 procent. Värt att notera är dock att båda aktörerna har begränsningar vad gäller belåningsgraden. Landshypotek erbjuderlånmed max 75 procents belåningsgrad medan Stabelos gräns ligger på 60 procent.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Landshypotek, Stabelo, Avanza, Stabelos, Compricer, Skandia, SBAB, SEB, Handelsbanken, Swedbank, Nordea, Danske, Gustavsson, Annonsjämför

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: mycket , sjönk, snitträntornai , augusti
PrivataAffärer - 08 feb 19 kl. 10:58

Så mycket har snitträntorna på bolån stigit

Sedan Riksbankens reporäntehöjning i december har ett stort antal banker höjt listräntorna på bolån.  Höjningarna på de officiella tremånadersräntorna har legat på mellan 0,17 och 0,25 procentenheter beroende på bank. Men höjningarna gäller listräntor.

PrivataAffärer - 11 feb 20 kl. 12:20

Så mycket har snitträntorna på bolån stigit

De allra flesta banker och bolåneinstitut har höjt listräntorna på bolån i spåren av Riksbankens höjning. Men även de faktiska snitträntorna tickade uppåt under januari. Den genomsnittliga snitträntan för de 15 institut som Privata Affärer bevakar steg 0,04 procentenheter.

PrivataAffärer - 09 okt 19 kl. 05:51

Bankerna där snitträntorna rörde sig mest under september

Sett till de 14 institut som Privata Affärer bevakar så landade snitträntan på tremånaders bolån på 1,46 procent i september vilket är oförändrat jämfört med föregående månad. Men som vanligt fanns det aktörer där boräntan rörde sig desto mer. Den största förändringen står Swedbank för.

PrivataAffärer - 12 dec 17 kl. 06:36

Så mycket har snitträntorna fallit i år

Trots att experterna länge talat om att boräntorna bottnat fortsätter snitträntorna att falla. Med få undantag ligger snitträntorna i dag lägre än i början av året....

PrivataAffärer - 07 dec 15 kl. 15:44

Snitträntorna ökade mest hos SBAB

Bankernas snittränta på tremånaders bolån ökade något i november. Men ökningarna kan helt förklaras med den kraftiga uppgången i snitträntorna hos SBAB och bankens samarbetspartners....

PrivataAffärer - 08 aug 17 kl. 10:14

Bankerna där snitträntorna stiger mest

Snitträntorna på bolån steg något under juli. Mest ökade räntorna hos storbankerna men det finns ett undantag bland de fyra jättarna....

PrivataAffärer - 08 jun 20 kl. 06:59

Så rörde sig snitträntorna på bolån i maj

Av de 14 banker och bolåneinstitut som Privata Affärer bevakar så landade den genomsnittliga snitträntan på tremånaders bolån på 1,52 procent i maj. Det är marginellt ned från 1,53 procent i april. Landshypotek, Stabelo och Hypoteket ligger även denna månad bäst till med snitträntor på 1,33 till 1,35 procent.

PrivataAffärer - 11 dec 18 kl. 11:29

Snitträntorna på bolån fortsätter att sjunka

Snittet på tremånadersräntan för de 14 aktörer som finns med i vår jämförelse landade på 1,36 procent i november vilket är 0,01 procentenheter lägre än oktober och 0,02 procentenheter lägre än september. Trenden med fallande boräntor håller alltså i sig. Men som vanligt var det stora variationer mellan de olika långivarna.

PrivataAffärer - 09 apr 20 kl. 10:40

Så rörde sig snitträntorna under mars

Den genomsnittliga snitträntan för tremånaders bolån landade på 1,54 procent under mars mot 1,51 procent under februari. Landshypotek hade i mars lägst snittränta (1,33 procent) och blir därmed den nya ”räntekungen”. Avanza/Stabelo, som hade lägst i februari, halkar däremot ned till en delad andraplats tillsammans med Hypoteket där båda har en ränta på 1,35 procent.

PrivataAffärer - 11 dec 19 kl. 07:36

Snitträntorna föll i november

Snitträntan på tremånaders bolån landade på 1,43 procent under november. Det är 0,01 procentenheter lägre än oktober. Trion Landshypotek, Avanza/Stabelo och Hypoteket ligger kvar i topp men räntan sjönk både hos Avanza/Stabelo pch Hypoteket.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.