Cornucopia > Ekonomi

Monday, 21 September, 04:28

Cornucopia - 11 sep 20 kl. 07:20

Tjurfälla på väg att slå igen på Nasdaq-börsen?De amerikanska börserna vände ner igen igår, och det ser väldigt mycket ut som att tjurfällan slår igen på Nasdaq i en klassisk dubbeltopp eller huvud-skuldra. Men idag är det fredag, så vi får se vad som händer inför helgen.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Nasdaq, Nasdaq Composite, Nasdaqbörsen, Tesla, FAANG, FAANGST, Spotify, Asien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tjurfälla, vägatt , slå, igen, Nasdaq-börsen
Cornucopia - 27 mar 20 kl. 07:33

Kraftiga börsuppgångar i USA - tjurfälla byggs upp?

Börserna fortsatte stiga kraftigt i USA, vilket föranleder allt starkare misstankar om en tjurfälla genom den första vågen av fyndköpare, som tror att bolagens nyckeltal inte kommer påverkas av coronakrisen. Samtidigt fortsätter dollarn rasa i spåren av det massiva amerikanska stödpaketet. Och i Australien rasar börserna hårt.

Cornucopia - 10 sep 20 kl. 07:31

Nasdaq rekylerade upp igen - tjurfälla på gång?

Teknikbörsen Nasdaq rekylerade upp igen igår och aktier som Tesla och Apple tog igen en stor del av tisdagens krasch. I de asiatiska tidszonerna är det mestadels svagt positivt på morgonen.Dagschart Nasdaq CompositeNasdaq-börsen rekylerade alltså upp igen igår, och Nasdaq Composite gick +2.

Cornucopia - 31 okt 14 kl. 10:18

Björnfällan slår igen i OMXS30?

Börsutvecklingen har varit fascinerande de senaste veckorna, och upprekylen från nedspiken är exceptionell på många sätt. Kanske såg vi i själva verket en björnfälla, som slagit igen.
Jag spekulerade i att vi skulle få en tjurfälla - en upprekyl efter trenden vänt, som skulle lura in de positiva, innan en långdragen nedgång (börskrasch) skulle fortsätta.

Cornucopia - 17 nov 17 kl. 13:37

Se upp för tjurfällan i bostadspriserna

Så här när bostadspriserna ser ut att falla hastigt är det på sin plats att påminna om marknadsbubblans anatomi och den kommande tjurfällan, dvs en liten upprekyl i bostadspriserna som lockar in de sista positiva alldeles för tidigt.
Bostadspriserna är fortfarande ganska starkt nedåt, t ex -13% sedan toppen och -4% sedan förra året på veckobasis för Stor-Stockholm, eller -29% respketive -2% för Uppsala kommun. Men det kommer i sedvanlig ordning komma en lite upprekyl, en sk tjurfälla.

Cornucopia - 07 nov 13 kl. 06:51

Tjurfällan slår igen i Tesla Motors?

Elon Musks Tesla Motors (NASDAQ:TSLA)är ett företag som verkar göra allt rätt och mycket sannolikt har framtiden för sig. Men man ska inte blanda ihop ett företag eller dess produkter med företagets aktie, vars kurs inte ska basera sig på eventuell kärlekt till produkten, utan på fundamentala nyckeltal.

Sedan i våras har Tesla Motors gått som ett spjut på NASDAQ-börsen och nått bubbelnivåer.

Cornucopia - 04 mar 20 kl. 06:42

Tjurfällan slog igen i USA

Tjurfällan kom förvånansvärt fort på de amerikanska börserna, med Federal Reserves erkänande att läget i ekonomin och på marknaderna är katastrofalt. Börserna går blandat i Asien."Sitter det fast en tjur i en fälla?

Cornucopia - 25 mar 20 kl. 07:47

Extrem börsuppgång på amerikanskt räddningspaket - tvekande börsöppning väntas

Gårdagen sägs bjudit på den största börsuppgången sedan den akuta finanskrisen hösten 2008, på förväntningarna om en överenskommelse om ett amerikanskt krispaket. Terminerna talar dock för en trevande börsöppning i Europa och rusningen lugnar därmed ner sig något. Dollarn föll hårt på krispaketet, som ännu inte blivit klubbat.

Cornucopia - 12 apr 20 kl. 12:34

Tredje positiva börsveckan på raken i Stockholm

Börsveckan som gått var den tredje positiva börsveckan på raken i Stockholm, och samtliga börsindex jag följer steg på veckobasis, samtidigt som makrouppgifter pekar åt andra hållet.
Vallgatan i Stockholm. Eller inte.

Cornucopia - 06 apr 20 kl. 09:49

Stockholmsbörsen öppnar starkt efter dödskors och negativ vecka

Stockholmsbörsen öppnar starkt efter att likt de flesta index fått ett dödskors förra veckan, och upplevt en röd vecka som gått. Val av aktiefonder i PPM nedan också.
Dagschart OMXSPI och OMXS30.

Cornucopia - 03 aug 17 kl. 08:43

OMXS30 i stödområde

Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30 har fallit tillbaka under juli månad och befinner sig nu i ett stödområde etablerat i mars till maj. Samtidigt är dock den kortsiktiga trenden negativ. Kort sagt så om inte börsen går ner, så går den upp, eller så går den kräftgång!

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.