Nyhetsverket > Nyheter

Tuesday, 26 March, 04:04

Nyhetsverket - 23 jan 11 kl. 09:31

Ungdomar har allt sämre konditionUngdomars kondition blir allt sämre, visar en undersökning från Gymnastik- och idrottsidrottshögskolan i Stockholm. Enligt studien hade 16-åringar tio procent bättre kondition 1987 än 2007 när den nya mätningen gjordes. - Den som har dålig kondis har nästan fördubblad risk att dö i förtid som vuxen, säger forskaren Örjan Ekblom till DN. Han efterlyser en mer hälsoinriktad skolidrott. ?
Läs mer på Nyhetsverket
Läs mer om:
Gymnastik, Stockholm, Örjan Ekblom, DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungdomarhar allt sämre , kondition
SVT - 23 jan 11 kl. 04:44

Sveriges unga får allt sämre kondition

Sveriges ungdomar får allt sämre kondition. Det visar en ny studie från Gymnastik- och idrottshögskolan..

UNT - 23 jan 11 kl. 01:30

Ungdomar har allt sämre kondis

Ungdomar får allt sämre kondition..

Nyheter 24 - 14 jun 12 kl. 10:29

Bra kondition kan ge minskad ångest hela livet


En stor studie av värnpliktiga visar att de som har dålig kondition i tonåren oftare får allvarlig depression senare i livet. Har du bra kondition som ung löper du betydligt mindre risk att drabbas av en allvarig depression senare i livet. Det visar en studie som gjorts genom jämförelser mellan tonåringars kondition vid mönstringen till lumpen och nationella sjukdomsregister.

YLE - 24 jan 16 kl. 07:27

Lännen Media: Beväringarnas kondition sämre än någonsin

Beväringarnas fysiska kondition är sämre än någonsin, rapporterar Lännen Medias tidningar. Brist på vardagsmotion är en av orsakerna. Enligt försvarsmaktens statistik från i fjol sprang beväringarna som trädde i tjänst i medeltal 2 423 meter i det klassiska Coopertestet över tolv minuter.

YLE - 25 apr 17 kl. 09:28

God fysisk kondition kan skydda mot fettlever

Färska forskningsrön från Åbo universitet visar att oavsett hur mycket en person väger så minskar riskerna för att drabbas av fettlever så länge personen har en god fysisk kondition. I det landsomfattande forskningsprojektet som undersökte riskerna för hjärt- och kärlsjukdomar deltog 463 personer som var mellan 30 och 47 år. Personernas fysiska kondition testades med ett cykelergometertest och leverns fettnivåer mättes med hjälp av ultraljud.

SR - 23 jan 11 kl. 16:17

Ungdomars kondition har blivit mycket sämre

Konditionen bland ungdomar har försämrats rejält de senaste 20 åren. En undersökning som gjorts av forskare vid Gymnastik och Idrottshögskolan i Stockholm visar att konditionen minskat med tio procent..

Nyhetskanalen - 14 jun 12 kl. 06:38

Bra kondition som ung minskar risk för ångest

Dålig kondition i tonåren fördubblar risken att få en allvarlig depression senare visar en ny svensk studie. Fysisk aktivitet stimulerar hjärnan, enligt Maria Åberg, som har lett studien från Sahlgrenska akademin och Karolinska institutet. Testresultat, i samband med den tidigare obligatoriska mönstringen inför lumpen, har matchats med nationella sjukdomsregister.

YLE - 29 aug 15 kl. 07:47

KSML: Nu ska försvarsmaktens kondition höjas

Försvarsmakten höjer konditionskraven för beväringar, stampersonal och reservister, skriver tidningen Keskisuomalainen. Försvarsmakten kommer i fortsättningen att kräva bättre kondition, och tar samtidigt bort den så kallade ålderskompensationen i de fysiska testerna. Dessutom införs uppgiftsvisa konditionskrav.

GöteborgsPosten - 14 jun 12 kl. 00:05

Bra kondition minskar risk för depression

Bra kondition i tonåren halverar risken för svår depression senare i livet. Att tidigt skaffa sig bra flås kan vara en friskfaktor för hjärnan, visar ny svensk forskning..

NT - 02 jun 13 kl. 03:09

Ökad kondition motverkar hjärtsvikt

Förbättrad kondition för redan aktiva motionärer minskar risken att drabbas av hjärtsvikt senare i livet. Det visar en studie i USA på över 9 000 personer som testats på löpband med åtta års mellanrum..

Fler nyheter från Nyhetsverket

Nyhetsverket - 01 jan 18 kl. 22:41

Rekordmånga äldre – kan bli avgörande i valet

”En halv miljon fler 65-plussare får rösta i vale i år än i början av 2000-talet. Åldersklyftan mellan unga och gamla är rekordstor – och gynnar vissa partier och drabbar andra. – Vore jag partistrateg skulle jag bli vettskrämd, säger Seniorsossarnas Inger Segelström.

Nyhetsverket - 01 jan 18 kl. 11:18

Viktiga nyårslöften om bättre sjukvård?

”Digitalt löfte: Få svar inom 24 timmar MÅNDAG 1 JANUARI 2018 Stockholm är först ut med en digital vårdgaranti. Inom ett dygn ska du få kontakt med vården via mina vårdkontakter. Nästa år introduceras även primärvårdsappen där du väljer om du vill videomöta, chatta ­eller träffa läkaren fysiskt.

Nyhetsverket - 30 dec 17 kl. 23:30

Dags för återkomst till Svenska kyrkan?

Sverige är paradoxernas land – självbilden som mänsklighetens moderna föredöme paras med det obligatoriska antagandet att allt går åt helvete. I samhällsdebatten misstänkliggörs goda avsikter allt oftare. Mer än någonsin behövs nu berättelserna om rätt och fel, svart och vitt, upp och ner, skriver Niklas Ekdal..

Nyhetsverket - 23 dec 17 kl. 21:46

Julhälsning från Jonas Sjöstedt.

Hej, Det går en vänstervåg över världen. Bernie Sanders i USA. Jeremy Corbyn i Storbritannien.

Nyhetsverket - 17 dec 17 kl. 11:30

Back to basics!

Rätt mängd kost och motion ger rätt BMI med minskad stress och regelbundna vanor. Back to basics!.

Nyhetsverket - 13 dec 17 kl. 16:08

DIF fortfarande med i toppen

[b] I helgen spelades den sista omgången i SHL innan det drygt veckolånga uppehållet på grund av Channel One Cup som spelas i den ryska huvudstaden Moskva och den tjeckiska huvudstaden Prag. Då de flesta lagen i SHL spelat 26 matcher eller mer vid det här laget innebär också detta att det är halvtid i årets säsong av SHL. [/b] [b]Växjö Lakers firar jul i serieledning[/b] Inte helt oväntat leds SHL av det förväntade topplaget Växjö Lakers, som är på god väg att ta hem grundserien, vilket man ....

Nyhetsverket - 12 dec 17 kl. 15:48

400 000 äldre lever i digitalt utanförskap.

För den som står utanför e-tillvaron blir livet både dyrare och besvärligare. När myndigheter och förvaltningar skickar e-post i stället för brev måste samhället också ansvara för att alla kan ta emot mejl, skriver Jöran Rubensson, tidigare ordförande för Sveriges pensionärers riksförbund, SPRF. Källa: https://www.

Nyhetsverket - 12 dec 17 kl. 01:16

Intresserad av Nyhetsverkets medborgarejournalistik?

Tipsa gärna om Du vet någon som vill driva www.nyhetsverket.se som ska läggas ned, men ägaren undrar om jag kan tipsa om någon som kan ta över sajten..

Nyhetsverket - 09 dec 17 kl. 13:28

Röstfördelning för Österåkers pastorat 2009-2017.

Nomineringsgruppen Arbetarepartiet - Socialdemokraterna (S) fick 2017, 1076 röster och 10 mandat i kyrkofullmäktige mot 665 röster och 11 mandat, 2013 samt 559 röster och 8 mandat, 2009. Borgerligt alternativ (Borg A) fick 2017, 573 röster och 6 mandat mot 498 röster och 8 mandat, 2013 samt 629 röster och 9 mandat, 2009. Futurum Framtidens kyrka i Österåker-Östra Ryds församling fick 2013, 208 röster och 4 mandat.

Nyhetsverket - 08 dec 17 kl. 23:47

Berganatta 2017

White Friday - Berganatta är tillbaka! *Fina erbjudande i butikerna hela dagen. *Gospel med Gladys Pilar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.