PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 20 September, 15:59

PrivataAffärer - 10 sep 20 kl. 13:48

ECB sitter still i båtenStyrräntan – lägsta anbudsräntan vid refinansieringsförfarandet – ligger därmed kvar på 0,00 procent. Depositräntan lämnades oförändrad på -0,50 procent. Väntat var oförändrade räntor, enligt Trading Economics konsensusprognos. ECB lämnar även storleken på QE-programmet Pandemic Emergency Purchase Programme (PEPP) oförändrad på 1.350 miljarder euro, och programmets genomförandetid är fortsatt till och med åtminstone juni 2021.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
ECB, Trading Economics, QE, Pandemic Emergency Purchase Programme, PEPP, APP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ECBsitter , stilli , båten
DN - 20 okt 16 kl. 16:06

ECB lämnar räntan oförändrad

Europeiska centralbanken, ECB, sitter still i båten och lämnar räntan oförändrad. Men ECB-chefen Mario Draghi signalerar att programmet att stödköpa obligationer kan förlängas..

PrivataAffärer - 12 mar 20 kl. 09:57

Så väntas ECB agera i eftermiddag

ECB väntas i dag lansera nya tillgångsköp och billig långfristig finansiering för banker som påverkas av coronaeffekter. Stort intresse riktas mot hur ECB på torsdag beskriver sin roll i kampen mot epidemins ekonomiska effekter efter Federal Reserves sänkning den 3 mars med 50 punkter till 1,00-1,25 procent. I förra veckan sade ECB-chefen Christine Lagarde att ECB står redo att vid behov vidta lämpliga och riktade åtgärder för att ge stöd åt ekonomin.

DI - 08 sep 16 kl. 21:30

Inga ECB-helikoptrar i sikte

Den europeiska centralbanken, ECB, meddelade på torsdagen att de sitter still i den penningpolitiska båten. Under den efterföljande presskonferensen passade centralbankschefen Mario Draghi även på att poängtera att de inte diskuterat att börja köpa aktier eller införa helikopterpengar..

DI - 09 sep 16 kl. 02:15

ECB sparar på krutet

ECB sitter still i båten. Det lär välkomnas av Riksbanken. Men den europeiska centralbanken ska bereda marken för att kunna utöka sina köp av räntepapper..

Cornucopia - 16 mar 20 kl. 08:43

Bloggläsarna sitter still i båten - övervikt för aktieägande och aktieköp

Bloggläsarna sitter generellt still i den så kallade börsbåten och ändrar inte sina positioner. Fler sitter med aktier än utan och fler avser att köpa än att sälja enligt en bloggenkät. Fördelning av enkätsvaren nedan.

HBL - 10 aug 13 kl. 09:46

"Öppna ECB-protokollen"

Mötesprotokollen för Europeiska centralbanken ECB är sekretessbelagda i trettio år. Nu höjs röster inom centralbanken för en öppnare politik. Samtidigt pyr en mycket större konflikt kring ECB:s mandat.

DI - 03 jul 13 kl. 19:51

Centralbankerna lär sitta still i båten

ECB väntas låta räntan vara vid torsdagens möte. Men höjningar ligger långt bort. I Storbritannien gör den nya centralbankschefen Mark Carney troligen debut med oförändrad ränta..

YLE - 18 sep 13 kl. 18:16

ECB borde ta modell av Riksbanken

Långsamt håller ECB på att bli öppnare. När ECB tidigare aldrig kommenterade framtida räntepolitik, har tonen nu ändrats. ECB-rådets ordförande Mario Draghi har sagt att styrräntan inte kommer att höjas under en lång tid framöver.

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 14:51

ECB rör inte räntan

Europeiska centralbanken (ECB) lämnar styrräntan oförändrad på rekordlåga 0,75 procent.
Beskedet, som innebär fem räntemöten i rad utan justerad styrränta, var väntat, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Reuters.ECB lät även andra räntor vara oförändrade.

HBL - 06 dec 12 kl. 14:05

ECB lämnar som väntat räntan oförändrad

Europeiska centralbanken (ECB) lämnar styrräntan oförändrad på rekordlåga 0,75 procent.?Beskedet, som innebär fem räntemöten i rad utan justerad styrränta, var väntat. Analytiker hade i snitt räknat med en oförändrad ränta, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Reuters.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.