PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 24 September, 06:49

PrivataAffärer - 10 sep 20 kl. 13:00

Swedbank: Kinesiska aktier relativt attraktiva”Även om det varierar mellan sektorerna så är den kinesiska börsen som helhet att betrakta som relativt attraktivt värderad”, skriver Swedbanks investeringsstrateg Maria Wendestam i Aktiellt där regionen är tema i den senaste investeringsstrategin. P/e-talen, det vill säga börskurserna i förhållande till nästa års förväntade vinster, uppgår till 14 för det breda kinesiska aktieindexet MSCI Kina, medan motsvarande för MSCI Världen är 19, konstaterar hon.  Politiska risker, alltmer frostiga relationer med USA och att de kinesiska småspararna som uppmanats stödja landets återhämtning genom att investera på börsen, utgör orosmoln, enligt Swedbank, som inte ser någon överhängande risk för en börsbubbla i kölvattnet på småspararnas alltmer spekulativa aff
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Swedbanks, Maria Wendestam, Aktiellt, MSCI Kina, MSCI Världen, USA, Swedbank, MSCI, FTSE, Kina, BNP, Maria Wendenstam, Kinas BNP, Kinas, Biden, IT, Mats Waldemarsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Swedbank, Kinesiska, aktier, relativt, attraktiva
PrivataAffärer - 04 mar 19 kl. 13:15

Kina: Rusning efter billiga kinesiska aktier

I hela Asien har det nu varit en generell och stark återhämtning jämfört med fjolåret som var svagt. Enligt Gunnar Påhlson, Carnegie Fonders förvaltare av Carnegie Asia och Carnegie Indienfond är de stora orsakerna möjligheten till ett handelsavtal mellan Kina och USA samt att amerikanska Fed pausat räntehöjningarna, och att det också påverkat dollarstyrkan. – Den kinesiska marknaden var översåld i december och värderingarna var låga när det gäller kinesiska aktier på Hongkong-börsen, säger han och konstaterar också att BNP-tillväxten i Kina ifjol var den lägsta sedan finanskrisen.

Dagens PS - 03 dec 19 kl. 10:39

Swedbank hissar aktier inför 2020

Här förklarar banken sin fortsatt positiva syn på aktiemarknaden efter nyår. ”Den låga räntan innebär att det kortsiktigt är svårt att motivera att lämna aktiemarknaden till förmån för räntemarknaden”, säger Mattias Isakson, aktiestrateg på Swedbank, i ett pressmeddelande. Swedbank anser att rapporterna för det tredje kvartalet och positiv statistik visar på en stabilisering som talar för ett starkt nästa börsår.

DI - 06 aug 15 kl. 21:21

"Kinesiska aktier är nu rätt värderade"

Den kinesiska aktiemarknaden har rasat den senaste månaden och Shanghai Composite har tappat 29 procent sedan den 12 juni. Banken Credit Suisse anser nu att kinesiska aktier kommit ned på en fair value-nivå, skriver Bloomberg..

Affärsvärlden - 24 feb 20 kl. 12:27

Rekordhög blankning i kinesiska aktier

En skarp ökning i blankning av kinesiska aktier har nu lett till att det totala värdet på aktier som innehavarna väntar sig ska falla nått upp till rekordhöga 15 miljarder yuan, enligt data från China Securities Finance Corporation (CSFC)..

Affärsvärlden - 08 jan 15 kl. 11:49

Mäklarfirma: Kinesiska aktier kommer att stiga med 30 procent

Kinesiska aktier kommer att stiga med 30 procent i år tack vare minskade finansieringskostnader och nya reformer. Det skriver Bloomberg och hänvisar till China International Corporation, CIC, som prickade in fjolårets rally på 53 procent..

Affärsvärlden - 14 jul 15 kl. 10:52

Marc Faber: Rör inte kinesiska aktier – köp dessa i stället

Trots det senaste börsfallet anser inte den kända investeraren Marc Faber att kinesiska aktier är köpvärda. Istället har han hittat tre andra investeringstillfällen..

Affärsvärlden - 07 aug 15 kl. 07:22

Credit Suisse: Kinesiska aktier är rätt värderade

Banken Credit Suisse anser nu att kinesiska aktier kommit ned på en fair value-nivå, skriver Bloomberg..

VA - 09 nov 18 kl. 15:45

East Capital ser uppsida i kinesiska aktier

Inhemska kinesiska aktier är långsiktigt attraktiva, skriver East Capital i en fondkommentar. .

PrivataAffärer - 03 dec 18 kl. 23:31

Danske: Störst uppsida i kinesiska aktier efter handelskrigspaus

Helgens möte mellan USA:s och Kinas presidenter Donald Trump och Xi Jinping var ett steg framåt och innebär ett eldupphör i handelskonflikten. Dock har Donald Trump tidigare visat att han snabbt kan byta fot, och om än det är positivt att USA avstår från att höja Kinatullarna från 10 till 25 procent, så betyder det inte att handelskonflikten är över. Det skriver Danske Bank i sitt veckobrev House view, där det konstateras att tillväxtmarknader har drabbats hårdast av handelskriget.

DI - 01 mar 19 kl. 10:25

Credit Suisse hyllar kinesiska aktier – spår kraftiga uppgångar

"Vi älskar Kina för ögonblicket". Den kärleksförklaringen avgav Suresh Tantia, senior investeringsstrateg på Credit Suisse, i tv-kanalen CNBC på fredagen. Banken räknar med att det kraftiga lyftet för kinesiska aktier i februari fortsätter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.