PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 19 September, 12:34

PrivataAffärer - 10 sep 20 kl. 11:44

Analytiker: Behövs verkligen alla stimulanser i Sverige?”Det tredje kvartalet ser ut att bli mycket starkare än vi och någon annan vågat hoppas på. Att det skulle rekylera så här starkt hade nog ingen trott. Covid-19-krisen har varit väldigt speciell. Det var mycket och kraftfullt ned, men sedan mycket snabbt och kraftigt upp igen”, säger Michael Grahn, Danske Banks chefekonom i Sverige, till Nyhetsbyrån Direkt. Han noterar att data i form av SCB:s nya aktivitetsindikator (som kan ses som en månatlig BNP), hushållens konsumtion, produktionsvärdeindex och arbetade timmar alla pekar mot en mycket kraftfull återhämtning under det tredje kvartalet.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Sverige, Michael Grahn, Banks, Nyhetsbyrån Direkt, SCB, BNP, Riksbanken, Michael Grahn Han, Riksgälden, Nordeas, Torbjörn Isaksson, Riksbankens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analytiker, Behövs, verkligenalla , stimulanseri , Sverige
DalaDemokraten - 12 jan 17 kl. 12:40

Snart öppnar nytt kontantcenter i gallerian - "Behövs verkligen"

Inom kort tas fyra nya bankomater i bruk inne på Bragegallerian i Borlänge - två för insättning och två för uttag. "Det behövs verkligen, det är folk som frågar efter det dagligen", säger Madeleine Johnson som jobbar inne på gallerian..

Expressen - 22 jan 19 kl. 06:29

”Så bittert – behövde verkligen poängen”

LOS ANGELES. Sju lag slåss om de sista två slutspelsplatserna i Western conference.Det är rena Vilda Västern, med andra ord.

BT - 24 apr 19 kl. 06:52

Brittiskt ösregn på väg: ”Det behövs verkligen”

Räddningstjänsten kämpar mot bränder och bönderna ber om regn. Till helgen kan ett lågtryck från de brittiska öarna skölja in över Sjuhärad. – Det behövs verkligen med tanke på torkan, säger Henrik Reimer, meteorolog på SMHI.

Barometern - 10 aug 19 kl. 17:39

Högsbys sköna derbyviktoria: ”Vi behövde verkligen det här”

Han gjorde 2-0-målet och låg bakom 3-1-målet. Jakob Rydberg klev fram och blev derbyhjälte. – Vi behövde verkligen det här..

SvD - 10 mar 14 kl. 05:17

Fed: Behövs fortfarande stimulanser

Utsikterna för den amerikanska ekonomin är goda, men utvecklingen på arbetsmarknaden och en alltför låg inflation motiverar fortsatt hög nivå av stimulanser under en betydande tid framöver..

SvD - 10 mar 14 kl. 05:17

Fed: Behövs fortfarande stimulanser

Utsikterna för den amerikanska ekonomin är goda, men utvecklingen på arbetsmarknaden och en alltför låg inflation motiverar fortsatt hög nivå av stimulanser under en betydande tid framöver..

Barometern - 12 mar 14 kl. 06:50

Kvastenhuset behöver verkligen rustas upp

Jag måste få skriva av mig lite...
Kalmar vår fina stad, vad händer med Kvarnholmen? Är det ingen som undrar så gör jag det!

DI - 25 feb 16 kl. 12:39

Behövs verkligen ständig produktutveckling?

Facebook lägger till nya reaktions-knappar för användarna. Liksom Google ligger ständig produktutveckling i bolagets DNA. Men behövs det verkligen?

Cornucopia - 12 mar 18 kl. 17:50

MÖP-måndag: Behövs verkligen nya skyddsrum?

Det talas nu om att det behövs byggas nya skyddsrum i Sverige. Jag är inte helt säker på om det är rätt prioritering, även om det absolut lokalt kan finnas behov på färre antal platser. Här följer mina tankar kring det hela.

LV - 06 mar 14 kl. 08:34

”Vi behöver verkligen marken”

Förskolan behöver marken som Oxgården vill expandera på. Men man kan inte säga vad den ska användas till.
– Blir det en ombyggnation tittar vi på det då, säger förskolechefen Anne-Cathrine Ingström..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.