PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 27 September, 20:02

PrivataAffärer - 10 sep 20 kl. 11:18

Carnegie: Volvo ett av få industribolag med tydlig uppsidaDet framgår av en analys där Carnegie höjer riktkursen för Volvo till 205 kronor från tidigare 200 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Baserat på en SOTP-värdering (summan av delarna, reds anm) ser Carnegie ett värderingsintervall för Volvo på 220-294 kronor per aktie. ”Med sin starka hantering av verksamheten under det andra kvartalet, oavsett om man justerar för statligt stöd, och solida lönsamhet trots det tredje kvartalet i följd med organisk försäljningsnedgång, anser vi att Volvo har visat att det är ett bolag av högre kvalitet som kan hantera svaga perioder bättre än det har historiskt”, skriver Carnegie. Investmentbanken påpekar också att Volvos marknader, sedan det andra kvartalet, har förbättrats gradvis.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Carnegie, Volvo, SOTP, Volvos, Volvoaktien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Carnegie, Volvoett av , , industribolagmed , tydlig, uppsida
PrivataAffärer - 03 mar 20 kl. 13:00

Carnegie: Ett kortsiktigt köpläge

Så resonerar Karl Hedberg, aktiemäklare på Carnegie Private Banking, när han på bankens hemsida intervjuas börsläget just nu. Rekylen på börsen har varit ”rekordsnabb” samtidigt som världens centralbanker diskuterar nya stimulanser. ”Kortsiktigt finns intressanta köplägen i bolag och branscher som har tappat mest.

DI - 21 dec 18 kl. 08:11

Ägarskifte i Volvo Cars

I en miljardaffär säljer Första AP-fonden sina aktier i Sveriges näst största industribolag – Volvo Cars – till AMF och Folksam. Det sker till följd av att Volvo Cars planer på att börsnoteras har havererat..

Dagens PS - 19 jul 19 kl. 07:25

AB Volvo drämmer till med rekordresultat

Både försäljningen och resultatet slår rekord under ett enskilt kvartal. Det justerade rörelseresultatet uppgick enligt Omni Ekonomi till 15,1 miljarder kronor. Väntat var ett rörelseresultat på 13,5 miljarder kronor, enligt Infront.

DI - 25 jan 19 kl. 12:32

Mystisk rusning i AB Volvo

Sveriges största industribolag – AB Volvo – stiger med över 3 procent på Stockholmsbörsen på fredagen. Experter Di har varit i kontakt med har svårt att hitta någon förklaring till uppgången..

DI - 22 aug 18 kl. 13:44

Stockholmsbörsen: Volvo drar börslasset

Stockholmsbörsen fortsätter upp för femte dagen i rad med små rörelser. Banker och en del industribolag bidrog med stigande kurser medan fordonsrelaterade bolag som Autoliv och SKF tyngdes efter att tyska Continental, som tillverkar fordonskomponenter, vinstvarnat. .

PrivataAffärer - 15 jun 18 kl. 11:23

Hernhag: Två bra bettingbolag och en aktie att köpa i rekylen

Anders: Morrn! Om du skulle välja två bettingbolag? Trevlig sommar!

BT - 10 okt 11 kl. 17:50

Kappahl överlägsen börsvinnare

Stockholmsbörsen inledde veckan på plus. Kappahl var överlägsen i toppen med en tvåsiffrig uppgång. Scania föll.

Kristianstadsbladet - 10 okt 11 kl. 12:11

Scania minskar produktionstakten

Scania sänker från och med november produktionstakten vid sina fabriker i Europa. Bakgrunden är en inbromsning i efterfrågan på ett flertal marknader. Ingen fast anställd personal ska sägas upp, enligt företaget.

TA - 11 jul 13 kl. 10:43

Bred uppgång på börsen

Stockholmsbörsen fortsätter att stiga på torsdagen. Vid 10.25 hade OMXS-index gått upp med 1,0 procent till 379,4.

Kristianstadsbladet - 11 jul 13 kl. 10:43

Bred uppgång på börsen

Stockholmsbörsen fortsätter att stiga på torsdagen. Vid 10.25 hade OMXS-index gått upp med 1,0 procent till 379,4.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.