PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 25 September, 22:30

PrivataAffärer - 10 sep 20 kl. 09:36

Lägre inflation än väntatVäntat enligt Infronts prognosenkät var en oförändrad utveckling mot månaden före respektive +0,8 procent från året före. Lägre priser för transport bidrog till den negativa månadsförändringen i augusti, med -0,4 procentenheter. Inom gruppen transport var det framförallt prissänkningar på biluthyrning och transporttjänster. Priserna på biluthyrning vände nedåt efter de senaste månadernas starka uppgångar. Lägre priser på paketresor och livsmedel bidrog också till den negativa månadsförändringen.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Infronts, KPIF, KPI, Kpifxe, KPIFXE

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lägre, inflation, än, väntat
Affärsvärlden - 12 dec 17 kl. 11:13

Högre inflation än väntat sänker Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen tappade något efter högre svensk inflation än väntat på tisdagsförmiddagen men arbetade upp sig till nollstrecket igen..

PrivataAffärer - 19 feb 19 kl. 10:50

Lägre inflation än väntat – kronan sjunker kraftigt mot euron

Enligt Infront Datas prognosenkät väntade analytikerna att KPI skulle ha sjunkit 0,7 på månadsbasis och stigit med 2,2 procent jämfört med samma månad föregående år. I december var KPI-inflationen 2,0 procent. Vid varje årsskifte ändras den varukorg som ligger till grund för beräkningen av KPI.

PrivataAffärer - 12 mar 19 kl. 09:45

Klart lägre inflation än väntat

Enligt Infront Datas prognosenkät väntade analytikerna att KPI skulle ha stigit 0,8 på månadsbasis och stigit med 1,9 procent jämfört med samma månad föregående år. I januari var KPI-inflationen 1,9 procent. Till månadsförändringen bidrog framför allt högre priser på livsmedel och alkoholfria drycker (1,3 procent), kläder (5,3 procent) och högre transportkostnader (1,3 procent) med 0,2 procentenheter vardera.

Opinionen.se - 10 jun 13 kl. 10:44

Högre inflation än väntat i Norge

Den norska inflationen sjönk till 1,4 procent i maj, ned från 1,5 procent i april, enligt Norges statistikbyrå. Nedgången var mindre än befarat. Analytiker hade i snitt räknat med en inflation på 1,1 procent i maj, enligt en Reuters-enkät.

GöteborgsPosten - 11 mar 15 kl. 08:19

Högre inflation än väntat

Riksbankens kamp för att höja inflationen kan vara på väg att lyckas. I februari var inflationstakten visserligen blygsamma 0,1 procent, men det är ändå högre än väntat. Fast för att nå sitt mål kommer Riksbanken att tvingas sänka räntan ännu mer, spår experter..

Helsingborgs Dagblad - 11 okt 16 kl. 09:36

Lägre inflation än väntat

Inflationstakten var 0,9 procent i september, lägre än väntat och en bra bit under Riksbankens prognos. I augusti var inflationen enligt Statistiska centralbyrån (SCB) 1,1 procent, och ekonomer hade enligt Reuters i genomsnitt räknat med en ökning till.

UNT - 11 okt 16 kl. 10:03

Lägre inflation än väntat

Inflationstakten var 0,9 procent i september, lägre än väntat och en bra bit under Riksbankens prognos..

SVT - 11 okt 16 kl. 10:39

Lägre inflation än väntat

Inflationstakten var 0,9 procent i september, lägre än väntat och en bra bit under Riksbankens prognos. I augusti var inflationen enligt Statistiska centralbyrån (SCB) 1,1 procent, och ekonomer hade enligt Reuters i genomsnitt räknat med en ökning till 1,2 procent i september..

UNT - 11 okt 16 kl. 11:26

Lägre inflation än väntat

Inflationen var lägre än väntat i september..

Affärsvärlden - 11 okt 16 kl. 13:29

Lägre inflation än väntat

Inflationen var lägre än väntat i september..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.