Realtid > Ekonomi

Sunday, 27 September, 00:14

Realtid - 10 sep 20 kl. 07:27

Kl 10: Ny vd för Vattenfall presenterasI dag, torsdag, den 10 september presenteras ny vd och koncernchef för Vattenfall..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Vattenfall

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kl 10 Ny vd för Vattenfall, presenteras
SVT Debatt - 27 sep 13 kl. 05:51

Klimatsmart politik borde börja med värstingen Vattenfall

KLIMATPOLITIK Vattenfall är helägt av staten, men har visat en häpnadsväckande ohörsamhet inför de krisbesked som FN:s klimatpanel förser oss med. Regeringen har både möjlighet och ansvar att påverka företagets investeringar. Om de menar allvar med sitt klimatarbete borde de börja med vårt lands största klimatplåga, skriver Annika Jacobson och Emma Petersson, från Greenpeace Sverige.

Supermiljöbloggen - 18 apr 16 kl. 13:34

Vattenfall föreslår brunkolsaffär – nu ligger avgörandet hos regeringen och riksdagen

Den potentiella köparen är ett tjeckiskt energibolag. I dag meddelade Vattenfall att man kommit överens med det tjeckiska energibolaget EPH och dess finansiella partner PPF Investments om att avyttra hela sin tyska brunkolsverksamhet. I ett pressmeddelande skriver Vattenfall: Försäljningen kommer att bokföras i resultatet för det andra kvartalet 2016 och kommer att ha en negativ resultatpåverkan på mellan 22-27 miljarder SEK.

Supermiljöbloggen - 15 aug 15 kl. 13:28

Forskare oense om vad Vattenfall borde göra med kolkraften

Två av Sveriges mest kända forskare ser olika på om Vattenfalls tyska brunkolsverksamhet borde säljas alternativt behållas och fasas ut. Debatten om Vattenfalls brunkolsverksamhet har fortsatt under sommaren, och de miljöorganisationer och politiska partier som diskuterat frågan har nu fått sällskap av några av Sveriges främsta forskare. Johan Rockström, professor i miljövetenskap vid Stockholms universitet och chef för Stockholm Resilience Centre, fick i en läsarchatt i samband med sitt sommarprogram i Sveriges radios P1 frågan om vad han tycker är det smarta att göra då det gäller Vattenfalls brunkolsverksamhet i Tyskland.

DI - 16 jan 14 kl. 16:23

Vattenfall i samråd om ny kärnkraft

Vattenfall tar ett nytt steg på den långa resan mot att eventuellt bygga nya kärnreaktorer i Ringhals. Nu presenteras ett underlag för samråd med myndigheter, närboende och andra intresserade..

Supermiljöbloggen - 30 maj 15 kl. 17:20

Både SSU och Grön ungdom vill att Vattenfall avvecklar sin brunkolsverksamhet

Regeringspartierna på kollissinskurs med ungdomsförbunden. Nu i helgen håller socialdemokraterna sin kongress i Västerås och på plats har det förekommit protester från Greenpeace med anledning av regeringens styrning av Vattenfall. Som Supermiljöbloggen skrivit om tidigare förklarade nyligen Vattenfalls vd i Ekots lördagsintervju att regeringen stödjer en försäljning av Vattenfalls brunkolsverksamhet i Tyskland.

SVT Debatt - 25 okt 13 kl. 06:00

Regeringen bör tvinga Vattenfall att ta miljöansvar

ENERGI Under fredagen ska finansmarknadsminister Peter Norman svara på flera interpellationsfrågor i riksdagen om kolkraften och det statliga bolaget Vattenfall. Är den nuvarande regeringen allvarliga med att de vill öka den förnybara energiproduktionen, bör de sätta ner foten, och tvinga Vattenfall att ta mer miljöansvar. Stäng ner kolkraftverken och kolgruvorna nu ?

Supermiljöbloggen - 13 aug 14 kl. 07:33

Annika Jacobson, Greenpeace: ”Dags för Löfven att sätta ner foten om Vattenfall”

Klimatvärstingen Vattenfall är inne på en såväl ekonomisk som ekologisk kollissionskurs. Köpet av Nuon tvingade företaget till stora nedskrivningar, och satsningar på kolkraft gör det svårt för Vattenfall att leva upp till sina hållbarhetskrav. Inför riksdagsvalet i september krävs därför tydlighet från de två regeringsalternativen kring hur de avser att styra Vattenfall.

Supermiljöbloggen - 26 apr 16 kl. 14:51

Klass 7A uppmanar Vattenfall: ”Låt kolet ligga!”

Jonna Andersson med klasskompisar från klass 7A i Stenstorpskolan i Halmstad vill att Vattenfall låter kolet ligga och vill att DU skriver på deras protestlista. Kära invånare i Sverige. Det händer igen.

Supermiljöbloggen - 18 jun 16 kl. 17:13

Vattenfall kritiseras för egenproducerad artikel om brunkolsförsäljningen

Publicerades nu i veckan, samtidigt som ett regeringsbeslut rycker allt närmare.  I onsdags gick Vattenfall ut med en egenproducerad artikel på sin hemsida som finns i en svensk, engelsk, dansk och holländsk version - men dock inte på tyska. Det är Vattenfall News som har talat med Sabine Froning, chef för Public and Regulatory Affairs & Stakeholder Relations på Vattenfall.

Opinionen.se - 29 okt 13 kl. 10:37

Løseth släpper rodret på Vattenfall


Vattenfalls vd Øystein Løseth förlänger inte sitt kontrakt och styrelsen har redan börjat söka en efterträdare. "Ett personligt beslut", skriver han själv. Vattenfall studsar samtidigt tillbaka från brakförlusten under tredje kvartalet 2012.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.