Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 24 September, 07:43

Cornucopia - 10 sep 20 kl. 07:31

Nasdaq rekylerade upp igen - tjurfälla på gång?Teknikbörsen Nasdaq rekylerade upp igen igår och aktier som Tesla och Apple tog igen en stor del av tisdagens krasch. I de asiatiska tidszonerna är det mestadels svagt positivt på morgonen.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Nasdaq, Tesla, Apple, Nasdaq CompositeNasdaq, Nasdaq Composite, Stockholmsbörsens OMXSPI, Asien, ASX, Seng, Straits Times, SEK, USD, Stockholmsbörsen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nasdaq, rekyleradeupp , igen, tjurfälla, gång
Cornucopia - 11 sep 20 kl. 07:20

Tjurfälla på väg att slå igen på Nasdaq-börsen?

De amerikanska börserna vände ner igen igår, och det ser väldigt mycket ut som att tjurfällan slår igen på Nasdaq i en klassisk dubbeltopp eller huvud-skuldra. Men idag är det fredag, så vi får se vad som händer inför helgen.Marknadsbubblans anatomi.

Cornucopia - 27 mar 20 kl. 07:33

Kraftiga börsuppgångar i USA - tjurfälla byggs upp?

Börserna fortsatte stiga kraftigt i USA, vilket föranleder allt starkare misstankar om en tjurfälla genom den första vågen av fyndköpare, som tror att bolagens nyckeltal inte kommer påverkas av coronakrisen. Samtidigt fortsätter dollarn rasa i spåren av det massiva amerikanska stödpaketet. Och i Australien rasar börserna hårt.

Cornucopia - 09 jun 16 kl. 09:26

Positiv amerikansk börs eller tjurfälla?

Sedan våren 2015 har de amerikanska börserna gått kräftgång, men trenden är just nu kort- och långsiktigt positiv. Frågan är om det handlar om faktiskt goda utsikter eller om det är en sista tjurfälla för att locka in och knäcka de positiva på marknaden?
Vi tittar här på det breda amerikanska indexet S&P-500 och ignorerar valutaeffekterna för oss svenskar.

Cornucopia - 15 mar 20 kl. 14:39

Tre år senare - Stockholms lägenhetspriser har inte återhämtat sig - 8% ner - tjurfälla på gång?

Det är nu snart tre år sedan bostadsbubblan i Stockholm toppade i mars år 2017. Priserna har fortfarande inte återhämtat sig och är fortfarande 3.8% ner från toppen.

Cornucopia - 03 mar 20 kl. 06:59

Extrem börsrusning i USA - glöm inte tjurfällan

Börserna rusade extremt i USA igår, vilket gör att det är lämpligt att påminna om fenomenet tjurfälla. S&P-500 steg +4.60% vilket torde vara en av de största uppgångarna på en dag, någonsin.

Cornucopia - 07 nov 13 kl. 06:51

Tjurfällan slår igen i Tesla Motors?

Elon Musks Tesla Motors (NASDAQ:TSLA)är ett företag som verkar göra allt rätt och mycket sannolikt har framtiden för sig. Men man ska inte blanda ihop ett företag eller dess produkter med företagets aktie, vars kurs inte ska basera sig på eventuell kärlekt till produkten, utan på fundamentala nyckeltal.

Sedan i våras har Tesla Motors gått som ett spjut på NASDAQ-börsen och nått bubbelnivåer.

Cornucopia - 29 mar 20 kl. 15:56

Tjurfällan - första positiva börsveckan på sex veckor

Veckan som gick bjöd på den första positiva börsveckan sedan coronakrisen drog igång på allvar för sex veckor sedan. Likt under oktober under finanskrisen 2008 kan man anta att det handlar om en tjurfälla där de sista positiva luras in och av på sitt kapital.Veckochart OMXS30.

Cornucopia - 07 maj 20 kl. 16:12

Teknikbörsen Nasdaq tillbaka på eller över nyårsnivåerna

Den tekniktunga Nasdaqbörsens index är nu tillbaka på nivåerna som gällde vid årsskiftet. Storbolagsindexet Nasdaq-100 är nu rent av på plus i år. Någon coronakris har egentligen inte alls hänt.

Cornucopia - 31 okt 14 kl. 10:18

Björnfällan slår igen i OMXS30?

Börsutvecklingen har varit fascinerande de senaste veckorna, och upprekylen från nedspiken är exceptionell på många sätt. Kanske såg vi i själva verket en björnfälla, som slagit igen.
Jag spekulerade i att vi skulle få en tjurfälla - en upprekyl efter trenden vänt, som skulle lura in de positiva, innan en långdragen nedgång (börskrasch) skulle fortsätta.

Cornucopia - 17 nov 17 kl. 13:37

Se upp för tjurfällan i bostadspriserna

Så här när bostadspriserna ser ut att falla hastigt är det på sin plats att påminna om marknadsbubblans anatomi och den kommande tjurfällan, dvs en liten upprekyl i bostadspriserna som lockar in de sista positiva alldeles för tidigt.
Bostadspriserna är fortfarande ganska starkt nedåt, t ex -13% sedan toppen och -4% sedan förra året på veckobasis för Stor-Stockholm, eller -29% respketive -2% för Uppsala kommun. Men det kommer i sedvanlig ordning komma en lite upprekyl, en sk tjurfälla.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.