PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 25 September, 12:43

PrivataAffärer - 10 sep 20 kl. 04:00

T. Rowe Price: Köp amerikanska småbolagFör aktiva investerare är det mindre bolagssegmentet särskilt tilltalande för att det ger större möjligheter att addera värde, anser T. Rowe Price. ”Mindre täckning av analytiker och institutionella investerare ju längre ned man kommer på market cap-skalan betyder oundvikligen att det finns en större potential för felprissättning bland mindre bolags aktier. Osäkerheten som skapats av coronapandemin, som särskilt påverkar mindre bolag, har bara ökat den potentialen”, skriver T. Rowe Price i brevet.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Price, Rowe Price, Investmentbolaget, USA, Mer, Nu

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: T Rowe, Price, Köpamerikanska , småbolag
PrivataAffärer - 28 feb 19 kl. 04:00

Amerikanska småbolagsfonder rusar sedan jul

Bäst av alla är SEB Nordamerikafond Småbolag som ökat 30,7 procent. Men även fonder som Handelsbanken Amerika Småbolag och Didner & Gerge US Small and Microcap har gått mycket bra, upp 20,0 respektive 16,7 procent under samma tid. Joakim By förvaltar Handelsbanken Amerika Småbolag sedan ett år, en aktivt förvaltad fond med målet att långsiktigt överträffa avkastningen på den underliggande marknaden.

PrivataAffärer - 13 sep 19 kl. 04:00

Latinamerikafonder klarade pärsen

Latinamerikafonderna har i snitt tappat cirka 1,51 procent senaste månaden. Med tanke på de genomgripande och dramatiska händelserna på kontinenten borde kanske tappet vara betydligt större. Valet i Argentina ledde till en kris i relationen med grannlandet Brasilien, som i sin tur plötsligt befann sig i ett skarpt läge gentemot EU på grund av president Bolsonaros hållning till bränderna i Amazonas.

PrivataAffärer - 29 okt 18 kl. 13:00

Stark månad för Brasilienfonder

Handelsbanken Brasilienfond har på en enda månad gått upp 22,7 procent och den brasilianska börsen står i dag 9 procent högre än vid förra månadsskiftet. Valet av Brasiliens nye president Jair Bolsonaro har påverkat marknaderna mycket positivt. De få renodlade Brasilienfonderna har alla ökat över 20 procent under oktober, men medvinden spiller även över på Latinamerikafonderna som alla har stora innehav i Brasilien.

PrivataAffärer - 26 mar 19 kl. 13:37

Söderberg & Partners ser begränsad uppsida för aktier

Som orsaker till den avvaktande hållningen nämns att värderingarna har stigit i takt med börserna lyft, samtidigt som prognoserna för vinsttillväxt justerats ned från drygt 10 till 5 procent. ”Givet den begränsade uppsidan ska det mer till för att vi ska vikta upp aktier på kort sikt”, skriver Söderberg & Partners, som även pekar på fredagens inverterade amerikanska räntekurva som ett tecken på att vi befinner oss sent i konjunkturcykeln. Rådgivaren är mer positiv till räntor och alternativa investeringar.

PrivataAffärer - 03 sep 19 kl. 11:32

Söderberg & Partners: Vinsttillväxten avgörande för börsen

Det makroekonomiska landskapet fortsätter att sätta käppar i hjulen för Riksbankens normaliserade penningpolitik, skriver finansrådgivaren Söderberg & Partners som bland annat kommenterar det stundande räntebeskedet från Riksbanken i en veckoanalys. ”Trots Riksbankens enögda penningpolitik går det inte att komma ifrån det faktum att den globala konjunkturen håller på att mattas av”, skriver rådgivaren. Samtidigt ställs frågan om vilken nytta en sänkning på 25 ränktepunkter faktiskt kan bidra med när styrräntan redan är på negativt territorium.

PrivataAffärer - 06 sep 19 kl. 04:00

Ras för Latinamerikafonder i sommar

De mest negativa nyheterna från Latinamerika under sommaren har kommit från Argentina i samband med valet i somras, vilket enligt Kristoffer Eklund sannolikt bidragit till svagheten i den brasilianska valutan. Även Chile har bidragit till sämre börshumör, främst på grund av fallande råvarupriser, menar han. – Även i Mexiko är sentimentet svagt just nu, mest på grund av marknadens ogillande av president López Obrador, men det är i sig inget nytt.

GlobeNewswire - 10 jul 20 kl. 15:17

Mandalay Resources Corporation meddelar sina produktions- och försäljningsresultat för andra kvartalet 2020

TORONTO, July 10, 2020 (GLOBE NEWSWIRE) -- Mandalay Resources Corporation (”Mandalay” eller ”bolaget”) (TSX: MND, OTCQB: MNDJF) tillkännagav idag sina produktions- och försäljningsresultat för andra kvartalet 2020.
Under andra kvartalet 2020 producerade Mandalay en konsoliderad mängd motsvarande 24 752 säljbara uns guldekvivalent och sålde 24 916 uns guldekvivalent. Mandalays President och Chief Executive Officer, Dominic Duffy förklarade, ”Båda verksamheterna har fortsatt sin starka start på året med förbättrade resultat från första till andra kvartalet vad gäller total mängd sålda uns guldekvivalent.

Dagensanalys.se - 08 dec 17 kl. 12:02

Graviz lanserar AI-baserat analysverktyg

Kommunikationsbyrån Graviz lanserar Telescope – ett digitalt verktyg som ska mäta marknadsinsatsernas verkliga effekter hos bolag och enligt dem själva ”har potential att förändra det svenska näringsliv och analysbranschen”. Telescope har grundats av Rodrigo Pozo Graviz och Frederique Pirenne, båda från affärskommunikationsbyrån Graviz. Den specialutvecklade algoritmen som är grunden till det digitala verktyget är framtagen av matematikerna Gabriel Isheden, Sebastian Rosengren och Carl Ringqvist.

Kristianstadsbladet - 29 dec 11 kl. 06:30

Bönder i Skåne oroade

1?058 miljarder kronor lyder Lactalis bud på Skånemejerier. Det finns mjölkbönder som tycker att affären fortfarande är för hemlig.

PrivataAffärer - 15 sep 20 kl. 07:07

Indiens ekonomi plågas av pandemin

–Även i den avmattning vi ser finns det nischer och välskötta bolag med låg skuldsättning och stark marknadsposition som kommer klara sig bra, slår Gunnar Påhlson fast. –Jag skulle t ex rekommendera köp i indientillverkade Suzuki Maruti. De har ökat sin marknadsandel snabbt, ett skäl är att människor nu behöver åka enskilt och även de som inte haft råd prioriterar en billig bil, säger han.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.