PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 22 September, 10:52

PrivataAffärer - 09 sep 20 kl. 11:19

Morgan Stanley spår oljepris på 50 dollar nästa år”Våra fundamentala bedömningar är marginellt förändrade sedan tidigare, men vi väntar oss en högre inflation vilket kan agera visst stöd till priset på Brent-olja”, skriver banken och tillägger att med en försvagad köpkraft för dollarn kan Brent-priserna komma att, om än marginellt, stärkas. Kortsiktigt ser det dock sämre ut angående prisutveckling för det svarta guldet. Efterfrågan är svag, lagernivåerna är höga samtidigt som reservkapaciteten är fortsatt hög och marginalerna för raffinaderierna befinner sig på låga nivåer, skriver Morgan Stanley. För det fjärde kvartalet 2020 spår banken ett pris på Brent-oljan till 40 dollar per fat. Sedan förra veckan har såväl terminen för Brent och amerikansk WTI-olja handlats ned över 10 procent vardera.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stanley, Brent, Morgan Stanley, WTI, Nordsjöoljan Brent

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Morgan, Stanley, spår, oljeprispå 50 , dollarnästa , år
DI - 05 sep 15 kl. 09:06

Morgan Stanley tror på lägre oljepris

Morgan Stanley har sänkt sina prognoser för oljepriset för innevarande år samt 2016 och 2017. Enligt investmentbanken väntas det amerikanska oljepriset, kallat WTI, nu uppgå till 51,07 vid slutet av 2015, medan prognosen för de två nästkommande åren är sänkt till 56,45 respektive 60 dollar per fat, skriver Benzinga.JP Morgans tidigare prognos för oljepriset låg på 80 dollar per fat år 2017.

Affärsvärlden - 07 sep 15 kl. 08:29

Morgan Stanley tror på lägre oljepris

Morgan Stanley har sänkt sina prognoser för oljepriset för innevarande år samt 2016 och 2017..

Affärsvärlden - 05 feb 16 kl. 09:58

Morgan Stanley kapar oljeprisprognos

Morgan Stanley är den senaste i en lång rad banker att dra ned prognoserna för de kommande årens oljepris. Banken bedömer ett snittpris under 2016 om 30 dollar per fat, för att året efter stiga till 41 dollar, skriver Financial Times..

DI - 13 jan 14 kl. 11:55

Storbank spår fallande oljepris

Leveransproblem i Mellanöstern, till följd av politisk oro, håller uppe råoljepriset under inledningen av året, enligt Morgan Stanley. På sikt räknar dock bankens analytiker med betydande prisfall..

DI - 14 jan 16 kl. 16:21

New York-börsen: JP Morgan står emot säljtrycket

Säljarna hade fortsatt övertaget i den inledande torsdagshandeln på Wall Street som föll brett föregående session. Ett stigande oljepris och en övertygande rapport från JP Morgan lyckades inte lyfta den breda amerikanska börsen som är ned drygt 7 procent sedan årsskiftet..

PrivataAffärer - 26 sep 19 kl. 15:36

JP Morgan: Läge att återvända till undervärderad energisektor

”Vi tror att gynnsamma tekniska förhållanden, förbättrade fundamenta och en stabiliserande affärscykel, tillsammans med fortsatta geopolitiska spänningar i Mellanöstern, kan hjälpa till att öka inflödena i den här universellt hatade och billiga sektorn”, skriver JP Morgans aktiestrategichef Dubravko Lakos-Bujas i ett kundbrev. I analysen räknas det med ett oljepris på 80 dollar fatet år 2020. Några av favoritaktierna är Helmerich and Paine, Halliburton och Marathon Oil.

VA - 08 mar 11 kl. 08:08

Nedåt för USA-börserna

8 mars De amerikanska börserna noterade nedgångar på måndagen, trots en öppning i positiv riktning. Företagsförvärv stärkte optimismen inledningsvis, men ett stigande oljepris dämpade sedan sentimentet rejält. Vid stängning var Dow Jones Industrial Average ned 0,7 procent till noteringen 12.

PrivataAffärer - 04 feb 20 kl. 06:50

Här är fonderna som drabbats hårdast av virusskräcken

Den pågående spridningen av coronaviruset har skapat ett volatilt marknadsklimat, inte bara i Kina. Kraftiga nedgångar på råvarumarknaden med bland annat ett fallande oljepris har  drabbat råvarufonder som är en av de fondkategorier som gått sämst under januari.  Här hittar vi till exempel Handelsbanken Råvarufond respektive SEB Råvaror Indexfond, ned 8,3 respektive 6,3 procent sedan årsskiftet.

DI - 25 feb 11 kl. 11:54

Börsens smärtgräns är snart nådd

Ett oljepris strax över dagens nivåer la sordin på börsstämningen 2008. Den observationen gör Morgan Stanley, som slår fast att smärtgränsen gick vid 123 dollar den gången. Men i år kan det bli annorlunda..

VA - 07 mar 11 kl. 16:08

Slagiga terminer kring nollstrecket inför öppning

7 mars Terminerna för de ledande USA-indexen pendlade mellan plus och minus, under påverkan av ett fortsatt högt oljepris i spåren av oroligheterna i Libyen, för att handlas i positivt territorium en knapp timme före öppning på måndagen. "Uppgången i oljepriset dominerar bilden och kommer troligtvis fortsatt att ha störst påverkan på marknaden på kort sikt", skrev Deutsche Bank i en kommentar. Western Digital backade drygt 1 procent i förhandeln, enligt Marketwatch.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.