Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 22 September, 23:05

Cornucopia - 08 sep 20 kl. 12:47

Dags planera installation av solenergi - skatteavdrag föreslaget från årsskiftet - väntat SOL-avdrag fås direktDetta inlägg är publicerat i samarbete med Solkraft Sverige, som gjort min solkraftanläggning.Det kan vara dags att börja planera din installation av solenergi, då leverans- och ledtiderna att få en anläggning inkopplad kan dra ut på tiden.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
SOL, Solkraft Sverige, Sverige, Länsstyrelsen, ROTRUT, Skatteverket, SEK, kWp, Ampere, Norden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dags, planera, installationav , solenergi, skatteavdrag, föreslagetfrån , årsskiftet, väntat SOL-avdrag fås direkt
Cornucopia - 10 mar 17 kl. 15:57

Fredagsmys: Våren är här - dags planera odlingarna

Dags för lite extra mysigt fredagsmys, och vad är mysigare än våren. Efter att Kung Bore gjort sitt sista försök i dagarna har nu våren kommit på allvar till de bättre delarna av Sverige. Därmed är det hög tid att planera och förbereda årets odlingar, vilket väcker frågan om vad ni själva tänker odla i år.

YLE - 13 jul 15 kl. 04:12

Solenergi skapar inhemska arbetsplaster

Om finländare satsar på solenergi hålls en stor del av pengarna kvar i Finland. Solenergi kan också skapa nya arbetsplatser. Om du investerar i solenergi stannar största delen av dina pengar kvar i Finland.

YLE - 13 jul 15 kl. 04:12

Solenergi skapar inhemska arbetsplatser

Om finländare satsar på solenergi hålls en stor del av pengarna kvar i Finland. Solenergi kan också skapa nya arbetsplatser. Om du investerar i solenergi stannar största delen av dina pengar kvar i Finland.

YLE - 29 okt 15 kl. 04:04

Hangö satsar stort på solenergi

Helsingin Energia bygger ett av landets största solkraftverk i Hangö. Det nya solenergiverket ska byggas på Hangö stads mark vid Östra industriområdet. Området är 8 000 kvadratmeter stort.

Barometern - 26 aug 14 kl. 08:03

MP vill ha ny lag om solenergi

Solenergi är det energislag som växer snabbast i världen. Poten­tialen är stor och tekniken blir allt billigare och effektivare. Det är i dag fullt möjligt att göra sin egen el genom att till exempel sätta upp solceller på taket på ditt hus.

Supermiljöbloggen - 03 sep 15 kl. 08:09

Svensk Solenergi: ”Positivt med strategi för solel”

Sverige behöver genomtänkta långsiktiga förutsättningar som inte förändras varje gång det är val, det skriver Jan-Olof Dalenbäck, sekreterare på branschföreningen Svensk Solenergi. Vi tycker det är positivt att regeringen har gett i uppdrag till Energimyndigheten att ta fram ett förslag till strategi för ökad användning av solel i anslutning till de 450 miljoner för stöd till solceller 2016-2018 som aviserades i vårbudgeten. Det är mycket positivt att en svensk regering börjar prata om en strategi för solenergi i Sverige, den uppmaningen fanns i Förnybarhetsdirektivet 2008 och det har varit Svensk Solenergis främsta krav sedan 2009 (se till exempel vår debattartikel: Det behövs en plan!

YA - 07 jul 14 kl. 11:17

Vänsterpartiet vill satsa på solenergi

Skurups kommun borde satsa mer på solenergi och planera för solcellspaneler på de nya byggnader som uppförs i kommunal regi. Uppmaningen förs fram via Vänsterpartiet och Eva Lindstedt i en ny motion.
”Hotet mot det globala klimatet är ett av vår tids absolut största problem och en mycket stor utmaning ligger i att avvärja det”, inleder Eva Lindstedt sin skrivelse som nu lämnats in till fullmäktige.

YA - 27 maj 14 kl. 06:30

6:1 visste mest om solenergi

Foto: Britt Risberg
Klass 6:1 på Färsingaskolan är experter på solenergi och hållbar utveckling. Förra veckan tävlade klassens lag mot 23 andra Skåne-klasser, och vann första pris.
– Tävlingen heter Sol- racet och handlar om hållbar utveckling och miljö, förklarar Nicole Falk, som tillsammans med Emmy Weberg och Wilma Hansson-Pihl representerade klassen i kunskapstävlingen.

Cornucopia - 03 nov 18 kl. 10:22

Egna solkraftproduktionen för oktober 203 kWh - dags lägga beställning på solkraft

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Solkraft Sverige, som installerat min solkraftanläggning på totalentreprenad.
Energiproduktionen från min solkraftanläggning i oktober var 35% över min killgissning om 150 kWh från förra månaden, och landade istället på 203 kWh. Vill passa på att påminna om att nu är det hög tid att lägga beställningen på en egen anläggning, så den installeras mitt under den lågproducerande vintern.

News55 - 08 nov 16 kl. 10:18

Planera pensionsuttagen – kan ge stora extrasummor

Varje gång du byter arbetsplats hamnar den tjänstepension du samlat ihop i ett så kallat fribrev, en pensionsförsäkring som inte längre fylls på. Om du under ditt arbetsliv bytt jobb många gånger finns en stor risk att du står där med en hel hög av oöverskådliga pensionsförsäkringar när det väl är att dags att gå i pension. Om du dessutom har sparat i privata pensionsförsäkringar blir ”högen” ännu större, skriver Privata Affärer.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.