DI > Ekonomi

Sunday, 27 September, 03:53

DI - 08 sep 20 kl. 09:58

Advokatbyrån som bara jobbar med tech-affärerDe fyra grundarna bakom advokatbyrån Synch valde sin egen väg där det är digitala affärer och egenutvecklade AI-lösningar som gäller..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Synch, AI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Advokatbyrånsom , bara, jobbarmed , tech-affärer
Dagensanalys.se - 24 jan 20 kl. 10:09

Nya advokatbyrån TIMEĐANOWSKY kraftsamlar inom tech, media, IP och tvistlösning

TIME DANOWSKY bildas genom ett samgående mellan Time Advokatbyrå och Danowsky & Partners Advokatbyrå. I TIME DANOWSKY för vi samman ledande kompetens, rankad av bland andra Chambers & Partners och Legal 500 inom samtliga våra specialistområden. Tillsammans utgör vi ett slagkraftigt erbjudande med ett starkt engagemang för vår tids affärer, där teknik, innovation och media/innehåll är en naturlig del av varje organisations verksamhet, säger delägaren Mats Ohlén.

YLE - 29 apr 16 kl. 18:15

Finska advokater och affärsmän mellanhänder i skatteparadisekonomin

I Panamadokumenten finns drygt ett dussin finska advokater eller affärsmän som har grundat och förvaltat ett otal skatteparadisbolag via Mossack Fonseca. Det här har pågått sedan 1990-talet och fortsatt fram till idag. Advokaterna spelar en central roll i skatteparadisekonomin.

Opinionen.se - 02 apr 14 kl. 15:15

Ehrling: Fula Teliaaffärer i öst


Telia Soneras affärer i östliga länder har inte varit etiskt försvarbara – och kanske olagliga. Det sade styrelseordföranden Marie Ehrling på stämman i dag. Frågan är om förre vd Lars Nyberg får ansvarsfrihet.

BT - 02 apr 14 kl. 15:13

Ehrling: Fula Teliaaffärer i öst

Telia Soneras affärer i östliga länder har inte varit etiskt försvarbara - och kanske olagliga. Det sade styrelseordföranden Marie Ehrling på stämman i dag. Frågan är om förre vd Lars Nyberg får ansvarsfrihet.

YLE - 12 mar 17 kl. 17:02

Robotjurister sänker priset på rättsliga tjänster - i vissa fall behövs ingen mänsklig expert alls

Automatiseringen når nu allt fler branscher på allvar - också den juridiska. Jurister kan till och med bli onödiga i vissa fall när nya verktyg blir så lätta att använda att vem som helst kan göra det. Står du framför din parkerade bil och funderar varför du har fått böter?

YLE - 27 apr 16 kl. 16:00

Ehrnrooths skatteparadismaskin – samarbetade med Mossack Fonseca

De inflytelserika finländska investerarna Georg och Henrik Ehrnrooth har tagit över ett bolag i Luxemburg, som har grundat skatteparadisbolag åt sina kunder i olika delar av världen. LWM erbjuder också sina tjänster till tunga finländska finansnamn som Jorma Ollila och Kari Stadigh. LWM:s samarbetspartner var länge den panamanska advokatbyrån Mossack Fonseca, därifrån Panamadokumenten läckte.

Sydsvenskan - 10 apr 16 kl. 04:00

Verkligheten slår dikten

De är annorlunda. Så skriver F Scott Fitzgerald om de förmögna i novellen ”The rich boy” (1926). Berättaren i novellen förklarar pedagogiskt att de riktigt rika förändras redan i unga år.

YLE - 03 apr 16 kl. 20:00

Putins nätverk

Ryska oligarker med band till Finland har flitigt utnyttjat skatteparadis. Samma gäller för andra affärsmän med band till den ryska presidenten Vladimir Putin. Det visar hemliga dokument som kommer från advokatbyrån Mossack Fonseca i Panama.

BT - 04 okt 12 kl. 12:04

Telia-utredare: Har fått fria händer

Den utredare som ska granska Telia Soneras Uzbekistanaffär, Biörn Riese på advokatbyrån Mannheimer Swartling, säger sig ha fått helt fria händer från uppdragsgivaren, Telia Soneras styrelse.
- Det styrelsen har beställt och det styrelsen kommer att få är en självständig bedömning från mig och byrån kring det här, säger han.
- Jag utgår från att jag får allt underlag från dem som finns och som jag behöver för att förstå hur det här har gått till.

Kristianstadsbladet - 14 feb 13 kl. 08:52

Nytt utskott i Telia efter muthärvan

Telia inrättar ett nytt hållbarhets- och etikutskott, efter turerna kring Uzbekistanaffärerna. Samtidigt bekräftas nomineringarna till den nya styrelsen. Bara två ledamöter sitter kvar efter Uzbekistanhärvan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.