PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 24 September, 06:35

PrivataAffärer - 08 sep 20 kl. 06:42

Fitch reviderar upp global BNP-prognosFitch konstaterar att återhämtningen sedan coronautbrottet i våras har varit lite snabbare än väntat, men att expansionstakten kommer att dämpas snart. ”Kina har redan återkommit till BNP-nivån före pandemin och USA, Frankrike och Storbritannien har klivit över februarinivån, men vi tvivlar på att detta kommer att bli den mycket lovprisade v-formade återhämtningen. En chock på arbetsmarknaden i Europa ligger framför oss, företagen minskar investeringarna och social distansering fortsätter att direkt hämma konsumtionen i privat sektor”, sade Brian Coulton, chefekonom på Fitch, i en kommentar..
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
BNP, USA, Storbritannien, Europa, Brian Coulton, Fitch

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fitch, reviderarupp , global, BNP-prognos
DI - 09 jun 11 kl. 15:01

ECB: Reviderar upp BNP-prognos för 2011

ECB reviderar sin BNP-prognos för 2011 till en tillväxt på 1,5-2,3 procent, vilket kan jämföras med den tidigare prognosen på 1,3-2,1 procent procent (från mars)..

Cornucopia - 07 aug 19 kl. 09:40

Konjunkturinstitutet reviderar ner BNP-prognos

Konjunkturinstitutet (KI) reviderar ner sin prognos för svensk BNP efter "oväntat snabb inbromsning av högkonjunkturen". Man reviderar ner tillväxten från 1.9% till 1.

E24 - 07 apr 11 kl. 12:56

Swedbank reviderar upp BNP-prognos

Ljusare utsikter för investeringar och sysselsättning sedan i januari gör att Swedbank reviderar upp sin BNP-prognos. En akilleshäl för svensk ekonomi är dock arbetslösheten, som endast sjunker måttligt under prognosperioden..

DI - 18 aug 11 kl. 10:03

Morgan Stanley sänker global BNP-prognos

Morgan Stanleys analytiker sänker sina globala BNP-prognoser för 2011 och 2012. Man väntar sig nu att global BNP-tillväxt blir 3,9 procent under 2011 och 3,8 procent under 2012, jämfört med tidigare prognoser på 4,2 respektive 4,5 procent. Det framgår av ett morgonbrev den 18 augusti..

DI - 11 jun 15 kl. 08:00

Världsbanken sänker global BNP-prognos

Världsbanken sänker sin globala BNP-prognos för 2015, till 2,8 procent från 3,0 procent i föregående prognos i januari. Det rapporterar Bloomberg News..

Affärsvärlden - 11 jun 15 kl. 07:44

Världsbanken sänker global BNP-prognos

Världsbanken har sänkt sin tillväxtprognos för global BNP i år till 2,8 procent, från tidigare 3,0 procent som bedömdes i januari. Banken förväntar sig att den globala tillväxten stiger till 3,3 procent i 2016..

SvD - 11 jun 14 kl. 05:38

VÄrldsbanken: sÄnker global bnp-prognos 2014

Världsbanken sänker sin globala BNP-prognos för i år efter en ojämn start på året och nedrevideringar för bland annat USA, Kina och Ryssland..

SvD - 11 jun 14 kl. 05:38

Världsbanken sänker global BNP-prognos

Världsbanken sänker sin globala BNP-prognos för i år efter en ojämn start på året och nedrevideringar för bland annat USA, Kina och Ryssland..

SvD - 13 jan 15 kl. 22:55

VÄrldsbanken: sÄnker global bnp-prognos 2015

Världsbanken sänker sin globala BNP-prognos för 2015, då återhämtningen i den globala ekonomin fortsatt anses vara utsatt för betydande risker..

DI - 16 jul 18 kl. 16:07

IMF: behåller global BNP-prognos men ser ökade risker

IMF behåller sin globala BNP-prognos intakt, men tillväxten blir allt mer ojämn mellan olika länder och nedåtriskerna har ökat, även på kort sikt, till följd av ökade spänningar inom handeln.  Det skriver Internationella valutafonden, IMF, i en prognosuppdatering på måndagen..

Realtid - 23 jul 19 kl. 16:28

IMF sänker global BNP-prognos

Internationella valutafonden (IMF) sänker marginellt sin globala BNP-prognos för i år och nästa år till följd bland annat av ökade spänningar mellan USA och Kina inom handel och teknologi, fortsatt osäkerhet kring brexit samt att ökade geopolitiska spänningar har ökat energipriserna. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.