PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 21 September, 08:33

PrivataAffärer - 08 sep 20 kl. 06:33

Mäklarstatistik: Bopriserna fortsatte uppåt i augustiDe senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna stigit 4 procent samtidigt som villapriserna stigit 8 procent. Antalet sålda bostäder var i augusti på samma nivåer som i fjol. Hittills i år har det sålts 2 procent fler villor och 5 procent fler bostadsrätter än under motsvarande tid i fjol. Antalet sålda fritidshus har ökat mest, upp 13 procent hittills i år. ”Med de låga bolåneräntorna vi har nu skall det till negativa förändringar i marknadspsykologin för att vi skall få några större prisfall”, skriver Erik Olsson Fastighetsförmedling i en kommentar.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Erik Olsson Fastighetsförmedling, Stockholm, Stockholms, Fredrik Kullman, Bjurfors Stockholm, Mäklarstatistik, Göteborg, Malmö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mäklarstatistik, Bopriserna, fortsatteuppåt i , augusti
PrivataAffärer - 05 nov 18 kl. 06:48

Mäklarstatistik: Bopriserna oförändrade i oktober

Under den senaste tremånadersperioden har bostadsrättspriserna i riket som helhet, i glidande medelvärde, stigit 3 procent jämfört med föregående tremånadersperiod, medan villapriserna har varit oförändrade. De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna sjunkit 4 procent samtidigt som villapriserna sjunkit 1 procent. Svensk Mäklarstatistik redovisar prisutvecklingen som tremånaders glidande medelvärden, viktade efter antalet försäljningar, för att dämpa säsongseffekter och tillfälliga avvikelser som inte har med den underliggande marknadsutvecklingen att göra.

PrivataAffärer - 19 sep 19 kl. 06:15

Valueguard: Så mycket rörde sig bopriserna i augusti

Bostadspriserna har stigit 0,9 procent under den senaste tremånadersperioden och stigit 2,0 procent under de senaste tolv månaderna. Priserna på bostadsrätter steg 0,7 procent i augusti jämfört med föregående månad, medan villapriserna steg 2,3 procent. Säsongsrensat sjönk priserna på bostadsrätter 0,1 procent, medan villapriserna var oförändrade.

Affärsvärlden - 14 mar 17 kl. 08:26

Bopriserna fortsatte stiga i februari

Bostadsrättspriserna i riket som helhet steg 1 procent i februari jämfört med föregående månad. Villapriserna steg 2 procent. Det visar statistik från Svensk Mäklarstatistik..

Cornucopia - 14 mar 17 kl. 07:42

Mäklarstatistik: Bostadspriserna fortsatte uppåt i februari

Som prognosticerat av SEB:s boprisindikator fortsatte bostadspriserna upp i landet enligt Mäklarstatistik. Villapriserna har nu stigit avrundat 10% på ett år, medan bostadsrätterna ökat med 8% för att nå ett riksmedel på runt 40 000:- SEK per m2.Som mest har priserna stigit i centrala Malmö, där bostadsrätterna ökat med 20% i pris senaste året, medan villapriserna har ökat mest i Stor-Göteborg där ökningen är 14% på ett år.

PrivataAffärer - 14 feb 18 kl. 06:17

Mäklarstatistik: Bopriserna i Stockholm nere på 2015 års nivåer

Bostadsrättspriserna i riket som helhet sjönk 1 procent i januari jämfört med föregående månad. Villapriserna sjönk 1 procent. Det visar statistik från Svensk Mäklarstatistik....

Affärsvärlden - 15 jan 18 kl. 07:42

Mäklarstatistik: Bopriserna sjönk i december

Bostadsrättspriserna i riket som helhet sjönk 3 procent i december jämfört med föregående månad. Villapriserna sjönk 2 procent..

DI - 14 jan 19 kl. 06:04

Mäklarstatistik: Bopriserna sjönk i december

Bostadsrättspriserna i riket som helhet sjönk 1 procent i december jämfört med föregående månad. Villapriserna sjönk 1 procent..

SR - 14 sep 17 kl. 05:00

Mäklarstatistik: Svalare bostadsmarknad

Priserna fortsätter att stiga på bostäder, men i betydligt lugnare takt än tidigare. De senaste tre månaderna låg priserna på bostadsrätter still, medan priserna på villor under samma period gått upp marginellt. Det här visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik för augusti..

Sydsvenskan - 09 jan 18 kl. 20:00

De västskånska bopriserna fortsatte gå upp 2017

Bostadsköparna hade mer att välja på, men de fick betala mer..

Helsingborgs Dagblad - 09 jan 18 kl. 20:00

De västskånska bopriserna fortsatte gå upp 2017

Bostadsköparna hade mer att välja på, men de fick betala mer..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.