Realtid > Ekonomi

Tuesday, 22 September, 02:57

Realtid - 08 sep 20 kl. 06:18

Hur hemliga blir Riksbankens nya stödköp?Riksbanken går in med miljardbelopp på andrahandsmarknaden för företagsobligationer och certifikat. Men vilka papper som köps upp är känsligt och affärerna har hittills hemligstämplats. Det skriver Realtids Per Agerman..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Riksbankens, Realtids Per Agerman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hur hemligablir , Riksbankensnya , stödköp
Affärsvärlden - 27 feb 15 kl. 10:23

Riksbankens hemliga valutastrategi

Nyhetsbyrån Bloomberg har funnit ett beteendemönster bland Riksbankens ledamöter som visar sig före varje räntesänkning. Det outtalade målet tros vara att sänka den svenska kronan..

Expressen - 09 jan 19 kl. 10:10

Riksbankens besked om nästa räntehöjning

Nästa räntehöjning kommer troligen under andra halvåret i år.Den bedömningen gör Riksbankens direktion med Stefan Ingves i det tidigare hemliga protokollet från beslutet om den senaste räntehöjningen i december.Vice riksbankchefen Per Jansson stretade emot och ville inte höja räntan..

DI - 24 apr 19 kl. 21:01

Riksbankens hemliga larm: ”makulerade” sedlar kan stjälas med pincett

Det finns säkerhetsbrister i Riksbankens fysiska destruktion av sedlar. Det visar en hemlig promemoria som Di har tagit del av. Sedlar bokförs som makulerade utan att förstöras, och det räcker med en pincett för att komma åt dem..

Ekonomistas - 10 apr 14 kl. 09:00

Riksbankens fortsatta motsägelser och undvikande svar om skuldsättningen

Riksbanken upprepade vid sitt senaste penningpolitiska beslut sina påståenden om att en lägre ränta skulle öka riskerna med hushållens skuldsättning. Samtidigt motsägs dessa påståenden av Riksbankens egen analys. På en direkta fråga om detta vid senaste presskonferensen svarar Ingves fortsatt undvikande.

Ekonomistas - 12 maj 14 kl. 09:38

Riksbankens nya undersökning av skulderna – missvisande slutsatser, eller medveten desinformation?

English translation. Riksbanken har i en ny ekonomisk kommentar om hushållens skulder, presenterad med presskonferens och tal av direktionsledamoten Cecilia Skingsley, kommit med till synes dramatiska slutsatser och en till synes stor nyhet, som dessutom fått stort genomslag i media: Skuldproblemet skulle vara mer omfattande och utbrett än vad som varit känt. Hushållen skulle överlag vara högt skuldsatta om man ser till deras inkomster – framför allt låg- och medelinkomsttagare.

Ekonomistas - 11 jan 16 kl. 12:16

Riksbankens stöd till Ukraina

Riksbankens träffade i september ett så kallat swappavtal med Ukrainas centralbank som innebär att Riksbanken på begäran byter upp till 500 miljoner i dollar mot motsvarande belopp i hrynia. Avtalet löper på sex månader. Avtalet är tillkommet på förfrågan från Ukrainas centralbank och på uppmaning av IMF.

DI - 15 mar 15 kl. 16:24

Riksbankens hemligheter

Pool, skjutbana och hemliga våningar. Vi kliver bakom kulisserna på en av Sveriges viktigaste myndigheter. Och när Stefan Ingves presenterar räntebeskedet är det med samma känsla som i ungdomens blåsorkester..

Regeringen - 30 jan 13 kl. 13:33

Betänkande om Riksbankens finansiella oberoende och balansräkning

Utredningen om Riksbankens finansiella oberoende och balansräkning har i dag lämnat sitt betänkande till finansmarknadsminister Peter Norman. Förslaget syftar till att säkerställa Riksbankens finansiella oberoende och uppfylla de krav som unionsrätten ställer på en oberoende centralbank. Det omfattar bland annat storleken på och finansieringen av valutareserven, samt storleken på Riksbankens egna kapital.

Ekonomistas - 03 mar 14 kl. 09:35

Riksbankens måluppfyllelsen ser inte bättre ut med KPIF- och KPIX-inflationen

[English translation.] Riksbankens inflationsmål är 2 procent för KPI-inflationen. Genomsnittlig inflation sedan 1995, då inflationsmålet började gälla, är bara 1,4 procent.

Cornucopia - 29 nov 18 kl. 13:40

Riksbankens killgissning av BNP missade 0.7 procentenheter - anser att SCB har fel

"När inte kartan och verkligheten stämmer överens, gäller kartan!"Riksbankens killgissning (=högavlönade nationalekonomer) kring Sveriges BNP missade med 0.7 procentenheter.

PrivataAffärer - 23 okt 19 kl. 10:00

Riksbankens räntebana i fokus inför torsdagens räntebesked

Samtliga åtta ekonomer som Infront Data har tillfrågat räknar med att Riksbanken kommer att meddela att reporäntan lämnas oförändrad på -0,25 procent. Vid räntebeskedet i september överraskade Riksbanken marknaden med att hålla fast vid sin tidigare signal om nästa räntehöjning. Marknadsaktörer hade räknat med en signal om senare höjning givet de mörkare utsikterna och ökade riskerna, samt att flera större centralbanker redan hade börjat lägga om policyn i mer expansiv riktning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.