DI > Ekonomi

Wednesday, 23 September, 13:51

DI - 08 sep 20 kl. 06:14

USA överväger bojkotta Kina-bomullUSA överväger att bojkotta bomull från Xinjiang-regionen i Kina på grund av brott mot mänskliga rättigheter i området..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Kina, Xinjiang

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA, överväger, bojkotta, Kina-bomull
Sydsvenskan - 23 aug 11 kl. 06:30

Hårt som bomull

Ingen vill veta var du köpt din tröja? Jo, journalisten Gunilla Ander vill veta. Och hon menar att d?

Sydsvenskan - 01 aug 19 kl. 13:17

Kina köper mer amerikanska jordbruksprodukter

Efter mötet i Shanghai mellan handelsrepresentanter från USA meddelar Kina att landet börjat köpa mer amerikanska jordbruksprodukter. Sedan mitten av juli har kinesiska företag kontakt med amerikanska leverantörer av bland annat sojabönor, bomull, fläsk.

Helsingborgs Dagblad - 01 aug 19 kl. 13:17

Kina köper mer amerikanska jordbruksprodukter

Efter mötet i Shanghai mellan handelsrepresentanter från USA meddelar Kina att landet börjat köpa mer amerikanska jordbruksprodukter. Sedan mitten av juli har kinesiska företag kontakt med amerikanska leverantörer av bland annat sojabönor, bomull, fläsk.

BT - 26 jan 12 kl. 14:46

Värme och dyr bomull pressar H & M

Höga bomullspriser, en varm höst och en tuff ekonomi som gör att kunderna håller i plånboken. De är huvudskälen till att klädjätten Hennes & Mauritz vinst minskade under fjolårets fjärde kvartal. Vd Karl-Johan Persson är ändå nöjd med att vinsten före skatt landade på 6 802 miljoner kronor, jämfört med 7 178 miljoner kronor året innan: ?

YLE - 23 okt 16 kl. 06:15

Vi måste klä oss bättre - en liten resa till modeindustrins framtid

Vi måste klä oss bättre - en liten resa till modeindustrins framtid Vi har för mycket kläder och vi köper hela tiden mera. Vi slänger bort det mesta vi köper och kläderna kostar för litet. Det här är ohållbart och gynnar mest de stora klädjättarnas ägare, och det största priset betalas av människorna och miljön i låglöneländer.

VA - 04 feb 11 kl. 07:00

Här är vinnarna på råvarurallyt

4 februari Förstora Hasan Jamali/scanpix Råvarurallyt rusar vidare med full fart. Medan många oroar sig för att Kina ska tvingas kyla ner sin ekonomi efter att inflationen börjat ta fart finns det mycket som talar för att landets utveckling mot en högre andel inhemsk konsumtion ska fortsätta elda på efterfrågan för råvaror. Medan det finns risk att kommande politiska beslut kan slå undan benen för metallpriserna så pekar indikationerna från den kommande nya femårsplanen på att man inte lär dra alltför hårt i bromsen.

YLE - 19 jul 17 kl. 05:36

Tusentals kilo mikroplast hamnar i våra vatten årligen - och du är medskyldig

De finns i din ansiktskräm och i din polotröja. De virvlar i luften och i haven mals stora plastbitar ner. De senaste åren har såväl forskarna som omvärlden fått upp ögonen för mikroplasten, de små små plastpartiklarna som trots effektivare filtrering vid reningsverken och ökande medvetenhet hamnar i våra vatten.

PrivataAffärer - 04 jun 19 kl. 12:45

Här är länderna som gynnas av handelskriget

Enligt Nomuras rapport, som CNBC läst, så har det senaste årets tullbråk mellan de två ekonomiska stormakterna gjort att länderna dragit ner på handeln mellan varandra när det gäller vissa varor. I stället har man vänt sig till andra länder för att köpa liknande produkter för att på så sätt slippa tullar. USA har bland annat vänt sig till Vietnam och Taiwan för elektronik, kontorsapparater, möbler och reseattiraljer.

Skånskan - 18 nov 16 kl. 05:00

Enkla genvägar saknas när det gäller odling

ERWP.fif(1)OPINION
Under decennier har debatten om genetiskt modifierade grödor rasat, med starka uppfattningar på båda sidor. Motståndarna har beskrivit faran med oväntad spridning till andra arter och negativa effekter på den biologiska mångfalden.

YLE - 15 jun 14 kl. 06:00

EU synar glyfosat: Roundup snart ett minne blott?

I tv-reklamen som syns hos oss stryker mannen en droppe giftgel på ett maskrosblad. Han ser glad ut, för han vet att ogräset kommer att dö av droppen. Man låter tittaren förstå att ogräset enkelt kan punktbehandlas så att den vackra grannblomman inte tar skada.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.