DI > Ekonomi

Saturday, 19 September, 04:09

DI - 08 sep 20 kl. 06:00

Ökande priser på bostäderDen senaste månaden ökade priserna på både bostadsrätter och villor med +2%. Prisutvecklingen på årsbasis har ökat jämfört med förra. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökandepriser på , bostäder
Sydsvenskan - 07 dec 15 kl. 17:54

Tala klarspråk när ni letar bostäder, MKB

I dagarna fick vi villaägare ett utskick i brevlådan från MKB där vi fick veta att bolaget vill att vi gärna skall dela med oss av våra lediga boende.”Har du ett tomt gästhus i trädgården? Vi hyr gärna det!

Cornucopia - 25 okt 15 kl. 15:13

Migrationsuppgörelsen: Kungsbacka får ta emot 1 500 till 100 bostäder

Fredagens migrationsuppgörelse med tvingande krav på kommunerna att ta emot asylsökande1. och flyktingar2. gör att (m)oderata sk "rika" kommuner kommer få ta emot en anstormning av nyanlända3..

Dagens PS - 28 feb 18 kl. 10:44

Boverket slår larm: 600.000 bostäder saknas

Myndigheten kräver raskare byggtakt för att klara behovet till 2025. Boverket, som i egenskap av expertmyndighet gör analyser och prognoser om utvecklingen på bostadsmarknaden, vill se en högre byggtakt för att bostäderna ska räcka till den ökande befolkningen. Myndigheten har analyserat bostadsbyggandet under förra året utifrån de senaste siffrorna från SCB och konstaterar att bostadsbyggandet planade ut under senare halvan av 2017.

YLE - 17 feb 15 kl. 09:36

Raseborg har mest tomma bostäder i Pojo

Antalet sökande till Raseborgs stads hyresbostäder har minskat drastiskt. Mest tomma bostäder finns det i Pojo. Raseborgs stad äger för närvarande drygt 800 bostäder.

Sydsvenskan - 22 feb 16 kl. 20:34

Gärna fler bostäder, men inte just här. En attityd som måste byggas bort.

I Malmö behöver det byggas 3 500 nya bostäder om året. Den som börjar söka hyreslägenhet idag kan räkna med att få köa i minst tre år visar tidningens kartläggning. För nyanlända är kötiden ännu längre och kommunen försöker övertala asylsökande att leta bostäder i andra kommuner.

Skånskan - 18 apr 16 kl. 08:28

Befolkningsökningen kräver 45 000 nya bostäder

Danmark Idag presenterar Köpenhamns kommun en ny befolkningsprognos som visar att antalet invånare kommer att öka med 100 000 personer fram mot år 2027. Det innebär att det behöver byggas 45 000 nya bostäder om efterfrågan ska kunna mötas. Den snabbt växande befolkningen innebär också att förväntningarna om fortsatt stigande bostadspriser ökar.

YLE - 17 nov 15 kl. 06:11

Hangö hyr ut tomma bostäder för två år

Planerna att ta emot asylsökande i Hangö går framåt. Hangö vill hyra ut tomma kommunala bostäder till Röda Korset som sedan placerar asylsökande i dem. Röda Korset har också hand om flyktingförläggningarna i Raseborg samt om boendet för unga asylsökande i Sjundeå och de boenden som snart öppnas i Ingå.

Skånskan - 27 feb 16 kl. 14:00

2 500 nya bostäder behövs till år 2030

ESLÖV Minst 2 500 nya bostäder måste byggas i Eslöv de närmaste 14 åren, enligt ett nytt bostadsförsörjningsprogram som Eslövs kommun tagit fram.
Men då har man inte tagit hänsyn till höstens flyktingvåg i programmet.Det handlar över huvud taget mycket om flyktingar i bostadsförsörjningsprogrammet.

Barometern - 09 sep 14 kl. 07:19

Bygg fler bostäder och öka takten

Under lång tid har Sverige investerat för lite i nya bostäder. Tillsammans med ökande inflyttning till storstäderna har detta lett till bostadsbrist i ett stort antal kommuner. Bristen på bostäder försvårar för människor att flytta till nya jobb och hindrar unga att ta steget in i vuxenvärlden genom att flytta hemifrån.

SmålandsPosten - 30 dec 14 kl. 13:07

Brist på bostäder för ensamkommande flyktingbarn

Växjö tredubblar från 2015 sitt mottagande av ensamkommande flyktingbarn.
Men några större förberedelser är inte gjorda.
– Detta är en jätteutmaning, ett gigantiskt åtagande som staten lägger på kommunerna, säger Per Sandberg, chef för förvaltningen för arbete och välfärd.

Cornucopia - 28 nov 15 kl. 12:45

Sverige bygger minst antal nya bostäder i hela EU

I en rapport från Eurostat konstateras det att Sverige sedan år 2000 har byggt minst antal nya bostäder i unionen och anknytna EES-länder. Samtidigt kan man konstatera att Sverige är i toppskiktet på ökande befolkning, men inget av detta kan avfärda den svenska bostadsbubblan.
Källa: Eurostat/People in the EU: who are we and how do we live?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.