DI > Ekonomi

Sunday, 20 September, 02:53

DI - 08 sep 20 kl. 05:09

Näringslivet: Här är skatterna som är viktigast att sänkaFörenkla skattesystemet, sänk arbetsgivaravgifterna och väck inte fastighetsskatten..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: NäringslivetHär är , skatternasom är , viktigastatt , sänka
DI - 13 apr 18 kl. 07:04

Di-Barometern: Skatterna som näringslivet helst vill sänka

Sänk marginalskatterna och arbetsgivaravgifterna. Den uppmaningen riktar näringslivet till svenska politiker inför nästa mandatperiod i den senaste Di-Barometern..

YA - 09 dec 13 kl. 04:00

Resultatet är viktigast

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
I välfärdsdebatten ställs skattehöjningar mot skattesänkningar. Men viktigast är hur pengarna används.
Inför ett stundande valår är det naturligt att de politiska skiljelinjerna mellan blocken hårdnar.

Kristianstadsbladet - 09 dec 13 kl. 04:00

Resultatet är viktigast

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
I välfärdsdebatten ställs skattehöjningar mot skattesänkningar. Men viktigast är hur pengarna används.
Inför ett stundande valår är det naturligt att de politiska skiljelinjerna mellan blocken hårdnar.

YLE - 20 feb 15 kl. 12:41

SFP vill sänka inkomstskatten för de rikaste

Ett vanligt påstående är att de inte finns några större ideologiska skillnader mellan partierna men i det kommande riksdagsvalet är de ideologiska skillnaderna stora. Åtminstone då man närmar sig pudelns kärna i politiken, det vill säga inkomstskatterna. Här är de skillnaderna stora.

YLE - 11 nov 14 kl. 13:26

SFP vill sänka skatterna

SFP vill ha stimulerande skattepolitik för att få fart på sysselsättningen. Svenska folkpartiet betonar att beskattningen är svår att greppa både för såväl den enskilda skattebetalaren som för näringslivet. Beskattningen har enligt partiet blivit ett lapptäcke där man inte längre kan skönja någon linje.

YLE - 17 mar 17 kl. 20:46

Hårdare skattekonkurrens kan sänka företagsskatten i framtiden

Brexit och Donald Trumps politik kan på sikt öka pressen att sänka företagsbeskattningen i Finland. Speciellt Storbritannien har hotat med ökad skattekonkurrens. Om företagen beskattas lindrigare kommer löntagarna sannolikt att tvingas betala mera skatt.

YLE - 12 jul 17 kl. 05:15

Morgonkollen: Trump Jr. kan ha begått brott, Frankrike sänker skatterna med 11 miljarder

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Utrikes Donald Trump Jr. kan ha begått ett brott, till och med landsförräderi, då han försökte få ”smuts” på Hillary Clinton från den ryska regeringen.

HBL - 23 nov 14 kl. 12:57

SDP vill sänka skatterna för låg- och medelinkomsttagare

SDP är redo att sänka skatterna för låg- och medelinkomsttagare under nästa valperiod. Partifullmäktige godkände partiets valprogram för riksdagsvalet vid sitt möte i Kotka i dag.Enligt SDP:s ordförande Antti Rinne har man inte råd med stora och dyra reformer under nästa valperiod.

Nyan - 20 mar 19 kl. 10:09

Näringslivet måste få ta sin plats 2019

I kölvattnet av rapporterna kring den bristande tillväxten på Åland kliver nu flera näringslivstoppar fram och påtalar de stora strukturella problemen vi har. ”Ett förlorat decennium” har det kallats, och ser man till siffrorna på tillväxten är det lätt att förstå varför. Man får en känsla av att näringslivet känner sig bortglömt och saknar en framåtblickande näringspolitik.

HBL - 30 jan 14 kl. 04:30

Oenigt om skatterna

Regeringen har minskat de offentliga utgifterna och höjt skatterna med sammanlagt över fem miljarder euro. Bantningen har gjorts för att få bukt med den ökande skuldsättningen och för att minska underskottet i statsfinanserna. Ändå är skuldsättningen mycket nära gränsen 60 procent av bnp.

Ekonomistas - 13 maj 14 kl. 05:32

Hur progressiva är de svenska skatterna?

De direkta skatternas omfördelande effekt är en viktig del av skattesystemets progressivitet. En ny studie från det europeiska forskningsprojektet EUROMOD, vars främsta syfte är att skapa jämförbara analyser av skatte- och bidragssystemen i Europas länder, visar att de svenska inkomst, fastighets- och förmögenhetsskatternas och även vissa socialförsäkringsavgifters progressivitet har sjunkit förhållandevis mycket i jämförelse med andra EU-länder sedan 1990-talet. Förklaringarna är flera, men sannolikt spelar både ökade kapitalinkomster och minskad kapitalbeskattning en viktig roll.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.