DI > Ekonomi

Tuesday, 22 September, 18:54

DI - 07 sep 20 kl. 20:46

Guldpriset sjönk marginellt på måndagenSpotpriset på guld backade marginellt på måndagen i spåren av en starkare dollar. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Guldpriset, sjönk, marginelltpå måndagen
VA - 16 aug 11 kl. 16:05

Guldpriset kommer fortsätta stiga

16 augusti Den bedömningen gör Barclays i en analys på tisdagen. Banken nämner tre anledningar till att guldpriset kommer att fortsätta att stiga: Dels har ett strukturellt skifte tillbaka till makroekonomisk osäkerhet skett i spåren av skuldkrisen och kreditbetygssänkningar. Dessutom har det skett en skarp acceleration i investeringsefterfrågan.

Affärsvärlden - 15 jun 15 kl. 13:40

Guldpriset faller trots grekoro

Basmetallerna sjunker brett under måndagen till följd av en starkare dollar, medan guldet fortsätter att ignorera oroligheterna kring Grekland och sjunker marginellt..

Cornucopia - 06 jul 15 kl. 05:56

Grekiskt nej i folkomröstningen - Tsirpas kräver massiva eftergifter

Lånetorsken längst ner på gatan har haft familjeråd. Av fem i familjen dök bara tre upp, och bestämde att man inte ska betala skulderna till grannarna. En av de tre familjemedlemmar ville betala.

Cornucopia - 16 nov 15 kl. 11:44

Guldet vänder upp på Parisdåden

Guldpriset vände under morgonen och förmiddagen upp, på vad som enligt berättelserna i finansmedia handlar om reaktioner på Parisdåden.
Dagschart guldpris i amerikanska dollarI amerikanska dollar har guldpriset fallit hårt sedan mitten oktober och måndagens upprekyl är en tydlig avvikelse. Berättelsen (eng narrative) om att detta beror på Parisdåden kan alltså inte avvikas, och ligger i linje med vad jag skrev igår.

Cornucopia - 04 sep 13 kl. 07:05

Svagt ner i Asien, olja och guld upp

Börserna i de asiatiska tidszonerna går ner något nu under morgonen, medan oljepriset och guldpriset stiger på oro över att den moraliskt överlägsne Obama nu säkrat ytterligare stöd (Reuters) för att döda syrier.
Dagschart guldpris i USD per troy ounce
Oljepriset ligger nu på de högsta nivåerna sedan tidigt 2012 och guldpriset är åter över 1400 USD efter några dagars välbehövlig rekyl.
På börserna är Nikkei-börsens index Nikkei-225 i skrivande stund marginellt med 0.

Cornucopia - 05 aug 14 kl. 08:23

Uppåt i USA - nedåt i Asien - guld bättre än börsen 2014

De amerikanska börserna steg under gårdagen och stängde högre än vid europeisk stängningstid. Samtidigt är börserna nedåt i Asien.

Det breda amerikanska börsindexet S&P-500 stängde +0.

Cornucopia - 16 okt 13 kl. 15:25

Uppesittarkväll: USA:s skuldtak

I morgon klockan 0600 svensk tid är det den 17:e oktober i USA och det amerikanska finansdepartemetets beräknade dag för när skuldtaket behöver höjas. Så för alla som hänger framför skärmarna för en dag av härlig trading, och alla andra mer eller mindre nära sörjande, lämnas här en tråd för uppesittarkväll.

Nu framgår det förstås att den 17:e oktober bara är en gammal beräkning.

VA - 27 maj 11 kl. 08:26

Nedåttrenden fortsätter

27 maj Stockholmsbörsen återupptog den kortsiktiga nedåttrenden och stängde på minus 1 procent igår, efter att ha gjort försök att etablera sig högre. Köparna orkade inte trycka upp index, och säljarna återtog kontrollen och tryckte ned index till en mycket intressant nivå. Uttalanden från IMF angående den grekiska skuldkrisen samt dålig statistik såsom BNP-siffror samt arbetsmarknadsstatistik från USA adderade till den redan labila marknaden.

VA - 26 jul 11 kl. 12:36

Olja och basmetaller fortsätter uppåt

26 juli Uppgången i råoljepriset har gröpts ur något under tisdagsförmiddagen, medan basmetallerna överlag är fortsatt upp. Samtidigt har guldpriset planat ut. WTI-oljan har stigit 0:21 dollar till 99:41 dollar per fat medan Brent-oljan är upp 0:16 dollar till 118:10.

PrivataAffärer - 13 mar 20 kl. 11:21

Hernhag: Fyra guldkorn på börsen efter raset

Linnea: Hej! Vilka guldkorn till aktier är det läge att köpa in sig i efter veckans nedgång? Tack för allt du gör med aktiechatten, något jag ser fram emot varje fredag!

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.