DI > Ekonomi

Sunday, 27 September, 05:15

DI - 07 sep 20 kl. 19:30

Regeringen måste säga ja till PreemDet har snart gått tre månader sedan Mark- och miljööverdomstolen gav grönt ljus för Preems utbyggnad av raffinaderiet i Lysekil..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Preem, Mark, Preems, Lysekil

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringenmåste , sägaja till , Preem
Expressen - 23 aug 19 kl. 08:42

Regeringen tar över Preem-ärendet

Utbyggnaden av Preemraff i Lysekil har tagit ytterligare en vändning.Regeringen tar över prövningen från Mark- och miljööverdomstolen, skriver Dagens Nyheter. .

GT - 31 jul 20 kl. 11:20

SAS och Preem använder biodrivmedel som grönt alibi

Om den rödgröna regeringen skulle ge Preem tillstånd at bygga ut i Lysekil skulle Preemraff bli Sveriges enskilt största utsläppskälla. Biodrivmedel är ingen hållbar klimatlösning. Vi kan inte tanka med skogen, skriver Isadora Wronski och Carl Schlyter vid Greenpeace..

Supermiljöbloggen - 15 okt 19 kl. 19:12

Preem omarbetar raffinaderiplanerna

Oljekoncernen Preem ser över sina planer på utbyggnad av raffinaderiet i Lysekil inför miljöprövningen hos Mark- och Miljööverdomstolen och regeringen. Med hjälp av ifrågasatt koldioxidavskiljning hoppas bolaget att utsläppen bara ökar med 30 procent årligen istället för att dubbleras.  År 2016 skickade Preem in sin ansökan för att bygga ut oljeraffinaderiet i Lysekil.

Expressen - 23 maj 19 kl. 17:11

V: ”Regeringen måste sätta ner foten mot Preem”

Klimat- och miljöminister Isabella Lövin vill invänta domstolens utlåtande om Preems utbyggnad.Vänsterpartiet kritiserar regeringen för att ha dröjt med en lagändring som skulle kunna stoppa oljebolaget.– Regeringen måste verkligen sätta ner foten mot Preem.

DI - 29 okt 19 kl. 21:05

Striden går vidare: Preem lockar regeringen med minskade utsläpp

Preem lockar regeringen med nya åtgärder för att få till miljardinvesteringen i bolagets raffinaderi i Lysekil..

Sydsvenskan - 12 sep 20 kl. 17:52

Aktivister: Preem eller Paris-avtalet – regeringen måste välja

”Preem eller Paris-avtalet – regeringen måste välja.”.

DI - 23 aug 19 kl. 14:22

Regeringen prövar utbyggnad av Preemraff

Regeringen har beslutat att pröva om den kritiserade utbyggnaden av Preem ska tillåtas eller inte. ”Det här är första gången som regeringen uttryckligen lyfter ett ärende utifrån….

E24 - 04 nov 15 kl. 16:38

Regeringen och storbolag satsar på fossilfritt

Sverige ska gå före i omställningen till en fossilfri ekonomi och det svenska näringslivet ska ta täten. Det hoppas regeringen, som nu lanserar initiativet Fossilfritt Sverige tillsammans med bland andra H&M och Preem..

GT - 19 jan 20 kl. 12:35

Soppatorsk för regeringen i Preem-hanteringen

Att regeringen tagit över tillåtlighetsprövningen för raffinaderiet i Lysekil uppvisar en bristande respekt för domstolarnas oberoende. Regeringens agerande skadar inte bara klimatet utan även den svenska ekonomin, skriver Elisabeth Svantesson (M) och Louise Meijer (M)..

SR - 05 sep 20 kl. 04:00

MP-besked: Regeringen bör stoppa utbyggnad av Preem

Regeringen bör hindra Preems omdebatterade utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil. Det beskedet ger nu Miljöpartiet..

DI - 11 jul 19 kl. 15:01

Länsstyrelsen ger Naturvårdsverket medhåll i kritiken mot Preem

Länsstyrelsen i Västra Götaland ansluter till Naturvårdsverket som uppmanat regeringen att titta närmare på möjligheten att ta över tillståndsärendet för Preems utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.