Resume > Ekonomi

Friday, 25 September, 10:59

Resume - 07 sep 20 kl. 16:21

Experterna om varför bojkotten mot Oatly är extra allvarlig: ”Framstår som falska”Den senaste veckan har Oatlys nya delägare fått global uppmärksamhet och kaffebarer och kunder världen över har bojkottat havredrycken. ”Läget är allvarligt då många av de som är kritiska också har varit fans och ambassadörer för varumärket”, säger Primes krisexpert Hampus Knutsson..
Läs mer på Resume
Läs mer om:
Oatly, Oatlys, Primes, Hampus Knutsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Experternaom varför , bojkottenmot , Oatlyär extra , allvarlig, Framstår som falska
Resume - 07 sep 20 kl. 08:08

Bojkotten mot Oatly sprider sig internationellt – får kriskommunicera på Instagram

Blackstones investering i Oatly väcker ilskna reaktioner och företaget får nu krishantera på Instagram. Dessutom i morgonsvepet: Trump styr Sverigebilden och Amazon raderar 20 000 bluffrecensioner efter avslöjande..

Skånskan - 19 nov 15 kl. 15:51

Oatly förlorade strid mot mjölkindustrin

Malmö/landskrona Det blev mjölkbranschen som tog hem segern i den inflammerade tvisten om havredrycksföretaget Oatlys reklamkampanj. Marknadsdomstolen slår fast att företaget gick över gränsen i argumenteringen för havredryck som ett bättre alternativ än mjölk.
– Men domen visar att det inte bara handlar om några enstaka formuleringar på förpackningar utan en stor industri som ogillar framväxten av nya växtbaserade livsmedel, säger Catharina Henriksson, presschef på Oatly som har produktion i Landskrona och huvudkontor i Malmö.

Sydsvenskan - 19 nov 15 kl. 11:12

â??Svensk Mjölk vann mot Oatly

Marknadsdomstolen förbjuder företaget Oatly att använda marknadsföring som ansetts vara misskrediterande mot mjölk.Oatly får inte heller hävda att havrebaserad mjölk skulle vara mer hälsosam produkt än mjölk.Svensk Mjölk hade stämt Oatly för en annonskampanj som man ansåg innehöll vilseledande och misskrediterande uppgifter.

Helsingborgs Dagblad - 19 nov 15 kl. 11:12

â??Svensk Mjölk vann mot Oatly

Marknadsdomstolen förbjuder företaget Oatly att använda marknadsföring som ansetts vara misskrediterande mot mjölk.Oatly får inte heller hävda att havrebaserad mjölk skulle vara mer hälsosam produkt än mjölk.Svensk Mjölk hade stämt Oatly för en annonskampanj som man ansåg innehöll vilseledande och misskrediterande uppgifter.

Supermiljöbloggen - 09 maj 19 kl. 15:18

Oatly: Matens klimatpåverkan måste upp på bordet!

Carina Tollmar, hållbarhetschef på Oatly och Cecilia McAleavey, director Sustainable Eating & Public Affairs på Oatly presenterar idag  fyra konkreta förslag till åtgärder i syfte att minska jordbrukssektorns klimatpåverkan, här på Supermiljöbloggen, och skriver bland annat att det krävs nya sätt att tänka kring livsmedelsproduktionen.  I mars presenterades Klimatpolitiska rådets första utvärdering av Sveriges arbete med att minska utsläppen av växthusgaser enligt de mål som riksdagen beslutat. Rapporten fokuserar enbart på transportsektorn då det är den enda sektor som har mål för utsläppsminskning.

Världen Idag - 27 feb 15 kl. 00:00

​Oatly säger nej till israeliskt samarbete

Företaget Oatly har väckt stor uppmärksamhet efter att man hamnat i bråk med svensk mjölk­industri som stämt Oatly i Marknads­domstolen för att man vill framställa sin dryck som bättre än mjölk. I skuggan av det har något av en påtryckningskampanj på sociala medier riktats mot Oatly för att man i vissa av sina produkter använder D-vitamin som har Israel som ursprungsland. Flera personer har på Twitter, Facebook och via mail deklarerat att man inte kommer att köpa företagets.

Supermiljöbloggen - 27 jun 15 kl. 10:05

Oatly: ”Lämna mjölkvanorna under 72 timmar”

Häromveckan meddelade arrangörerna för Way Out West att festivalen blir mjölkfri för miljöns skull. I samband med att festivalen blir mjölkfri lanserade eventsponsorn och havredrycksproducenten Oatly en kampanj för att hjälpa hela Göteborgs stad att bli mjölkfri under 72 timmar. Och det här, det är varför vi gör det.

Helsingborgs Dagblad - 17 sep 15 kl. 08:24

PRO Asmundtorp besökte Oatly

På tisdagen samlades 26 medlemmar till ett studiebesök på Oatly i Landskrona. När vi anlände dit tog 2 företrädare oss med upp till en lokal där vi serverades kaffe och de presenterade företaget och vad de gör. Oatly är ett svenskt livsmedelsföretag med huvudkontor i Malmö och produktionsanläggning i Landskrona.

Sydsvenskan - 21 okt 14 kl. 16:30

Oatly till attack mot Svensk Mjölk

Branschorganisationen för svenska mejeriföretag drog skånska Oatly inför Marknadsdomstolen för hur bolaget skriver om mjölk i sin marknadsföring. Nu svarar Oatly med en motkampanj i media.
- Det är uppenbart att de söker konflikt med mjölken, säger Maja Nordström på LRF Mjölk..

Sydsvenskan - 10 nov 14 kl. 19:59

Oatly surnar till på Svensk Mjölk

Svensk Mjölk försöker på nytt förbjuda Oatlys reklam. I sitt svar går Oatly till attack och anklagar Svensk Mjölk för att själva sprida felaktig forskning.
– De förvrider sanningar, säger Toni Petersson, vd på Oatly..

Världen Idag - 02 mar 15 kl. 00:00

Efter Världen idags artikel - Oatly ber om ursäkt

Världen idags artikel om att havredrycksföretaget Oatly efter påtryckningar från aktivister valt att avsluta samarbetet med en israelisk leverantör har rönt stor uppmärksamhet. Över 1 300 personer har anslutit till en Facebookgrupp som manar till bojkott av företaget. Det var en påtryckningskampanj från bland annat Palestina-aktivister som ledde till att Oatly beslutade att bryta ett samarbete med ett israeliskt företag.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.