DI > Ekonomi

Sunday, 27 September, 02:57

DI - 07 sep 20 kl. 16:18

ECB väntas sitta still i båten på torsdagEuropeiska centralbankens råd väntas på torsdag avstå från nya åtgärder, men bereda väg för ökade stödköp senare under året..
Läs mer på DI
Läs mer om:
ECB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ECB, väntassitta , stilli , båten, torsdag
PrivataAffärer - 12 mar 20 kl. 09:57

Så väntas ECB agera i eftermiddag

ECB väntas i dag lansera nya tillgångsköp och billig långfristig finansiering för banker som påverkas av coronaeffekter. Stort intresse riktas mot hur ECB på torsdag beskriver sin roll i kampen mot epidemins ekonomiska effekter efter Federal Reserves sänkning den 3 mars med 50 punkter till 1,00-1,25 procent. I förra veckan sade ECB-chefen Christine Lagarde att ECB står redo att vid behov vidta lämpliga och riktade åtgärder för att ge stöd åt ekonomin.

DI - 03 jul 13 kl. 19:51

Centralbankerna lär sitta still i båten

ECB väntas låta räntan vara vid torsdagens möte. Men höjningar ligger långt bort. I Storbritannien gör den nya centralbankschefen Mark Carney troligen debut med oförändrad ränta..

PrivataAffärer - 10 sep 20 kl. 13:48

ECB sitter still i båten

Styrräntan – lägsta anbudsräntan vid refinansieringsförfarandet – ligger därmed kvar på 0,00 procent. Depositräntan lämnades oförändrad på -0,50 procent. Väntat var oförändrade räntor, enligt Trading Economics konsensusprognos.

Kristianstadsbladet - 06 dec 12 kl. 14:51

ECB rör inte räntan

Europeiska centralbanken (ECB) lämnar styrräntan oförändrad på rekordlåga 0,75 procent.
Beskedet, som innebär fem räntemöten i rad utan justerad styrränta, var väntat, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Reuters.ECB lät även andra räntor vara oförändrade.

HBL - 06 dec 12 kl. 14:05

ECB lämnar som väntat räntan oförändrad

Europeiska centralbanken (ECB) lämnar styrräntan oförändrad på rekordlåga 0,75 procent.?Beskedet, som innebär fem räntemöten i rad utan justerad styrränta, var väntat. Analytiker hade i snitt räknat med en oförändrad ränta, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Reuters.

DN - 20 okt 16 kl. 16:06

ECB lämnar räntan oförändrad

Europeiska centralbanken, ECB, sitter still i båten och lämnar räntan oförändrad. Men ECB-chefen Mario Draghi signalerar att programmet att stödköpa obligationer kan förlängas..

DI - 08 sep 16 kl. 21:30

Inga ECB-helikoptrar i sikte

Den europeiska centralbanken, ECB, meddelade på torsdagen att de sitter still i den penningpolitiska båten. Under den efterföljande presskonferensen passade centralbankschefen Mario Draghi även på att poängtera att de inte diskuterat att börja köpa aktier eller införa helikopterpengar..

DI - 09 sep 16 kl. 02:15

ECB sparar på krutet

ECB sitter still i båten. Det lär välkomnas av Riksbanken. Men den europeiska centralbanken ska bereda marken för att kunna utöka sina köp av räntepapper..

BT - 09 okt 12 kl. 10:43

Protester väntas i Aten

Oppositionen och fack i Grekland har kallat till strejker och protestmöten mot den tyska förbundskanslern Angela Merkels besök i dag. Polisen har kallat in 7 000 poliser och spärrat av stora områden i Aten.
Merkels besök är det första sedan den grekiska skuldkrisen tog fart.

PrivataAffärer - 27 apr 20 kl. 09:30

Riksbanken väntas lämna räntan oförändrad

Riksbanken har vidtagit ett flertal åtgärder för att stödja ekonomin och de finansiella marknaderna efter att coronaviruspandemin fullständigt slagit sönder Riksbankens försiktigt optimistiska prognoser och ränteplaner i samband med det senaste ordinarie penningpolitiska mötet i februari. Nu är det dags för ett nytt penningpolitiskt möte den 27 april (räntebesked och penningpolitisk rapport den 28 april). Redan klart är att det behövs ett rejält omtag på tillväxt- och inflationsprognoserna men frågan är om direktionen också ser behov för ytterligare stimulanser nu utöver vad man redan har gjort, och i så fall vad, och kanske hur mycket, och hur länge.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.