GlobeNewswire > Ekonomi

Thursday, 29 October, 12:30

GlobeNewswire - 07 sep 20 kl. 06:30

Boprisförväntningarna återhämtade efter vårens fallPressmeddelande
Stockholm 7 september 2020 SEB:s Boprisindikator ökar med 6 enheter i september, från 40 till 46 och har nu helt återhämtat sig från vårens stora nedgång. På regional nivå är det fortsatt små skillnader och indikatorn ligger i de sex regionerna mellan 38 och 50. Hushållens förväntningar på reporäntans nivå fortsätter att minska och ligger i september på 0,39 procent. Andelen som planerar att binda sina rörligalånligger på 2  procent, vilket är en nedgång med 1 procentenhet jämfört med föregående månad och tangerar en historisk bottennotering. Andelen hushåll som tror på stigande priser ökar med 3 procentenheter från förra månaden och till 55 procent.
Läs mer på GlobeNewswire
Läs mer om:
SEB, Boprisindikator, Boprisindikatorn, Jens Magnusson, Riksbankens, Av, , Östra Götaland, Norrland, Svealand, Stockholm, Götaland, Skåne, Magnusson, Sverige, Danmark, Storbritannien, September

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Boprisförväntningarna, återhämtadeefter , vårens, fall
PrivataAffärer - 07 sep 20 kl. 06:42

SEB: Boprisförväntningarna nu helt återhämtade

Andelen hushåll som tror på stigande priser ökar med 3 procentenheter från förra månaden och till 55 procent. Andelen hushåll som tror på sjunkande priser det kommande året uppgår nu till 9 procent, att jämföra med 12 procent föregående månad. Andelen som tror på oförändrade priser ökar från 27 till 29 procent.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.